Sixers-Celtics Phillyben, Russell Westbrook visszatér Oklahoma Citybe

Rendeznek egy kiemelt presztízsrangadót Philadelphiában, egyet pedig Oklahoma Cityben is - nézzük, hogy mi vár ránk hajnalban.

 

Philadelphia 76ers - Boston Celtics 01:00

A Boston back-to-backet játszik, méghozzá egy hazai vereség után, amely finoman szólva sem esett jól a csapatnak - a sördobálás és Kemba Walker kiállítása sem arról árulkodik, hogy mndenki nyugodt volt a csarnokban, meglátjuk, hogy ennek másnapján, fáradtan mihez kezdenek a Sixersszel. Azzal a Sixersszel, amely viszont nélkülözni fogja legjobb játékosát, Joel Embiid múltkori ujjsérülése azt eredményezte, hogy ezen a mérkőzésen biztosan nem léphet még pályára, így pedig azért nem olyan egyértelmű a helyzet - papíron jóval frissebbek és a nagyon erős hazai pályájukon (17-2) játszhatnak, de Embiid nélkül mindenképpen más csapatnak számítanak, mint vele. Ezzel együtt mivel csak egyet nyertek a négyes vereségszériájuk óta, így is nagyon kellene nekik a győzelem és ha a Harris-Richardson duó megszórja magát kintről, Horford pedig jól dolgozik volt csapata ellen Embiid helyén, akkor lehet esélyük - meglátjuk, hogy a Boston mennyire tud friss lenni, bár Haywardéknak is nagyon kellene a siker, hiszen sorozatban kétszer kaptak ki. Idén egyébként eddig 2-0-ra vezet ebben a párosításban a Philly, de Embiid például a bostoni meccsen 38 pontot szórt...

Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 01:00

A csapatok két napja találkoztak Clevelandben és akkor szoros meccsen, 115-113-ra a Pistons tudott nyerni, ezek alapján otthon most is jó esélyei lehetnek - előtte megszorította a Lakerst és legyőzte a Warriorst, úgyhogy a hosszú idegenbeli túra után otthon mindenképpen nyerni szeretne. A Cavs rosszabb formában van, zsinórban öt vereség után érkezik meg, idegenben egyébként is csak 4-13-at hozott eddig, Porter megsérült, Exum sem fog most játszani, úgyhogy közel sincs minden rendben, míg a Detroitnál a sérülések ellenére most rendezettebb a helyzet - Rose és Drummond próbálja húzni övéit és ha ők tartják a formájukat, akkor inkább nekik áll a zászló.

Minnesota Timberwolves - Portland Trail Blazers 02:00

Mindkét csapat kérdéses formában van, a Minnesotánál mondjuk ez azért inkább pozitívum, az ő keretük Towns nélkül felülteljesít az utóbbi meccseken akkor is, ha legutóbb kikaptak Memphisben - a Portlandnek megint volt egy rosszabb szériája, de az utóbbi három meccséből kettőt behúzott, legutóbb Torontóban tudott nyerni. Mivel a Lillard-McCollum-Anthony-Whiteside sor bevethető, így most is inkább nekik áll a zászló, Towns játéka ugyan hivatalosan kérdéses, de elvileg még nem edzett kontakttal együtt, úgyhogy nem valószínű, hogy pályára lép - ugyan nélküle szedte össze magát a Minny, de mindig azért nem hozhatnak extrát a kiegészítők. Ezzel együtt mivel a Blazers sem stabil és nem meggyőző, bármi elképzelhető, de papíron ezt a mérkőzést hozniuk kéne a vendégeknek, hiszen nagy erőkkel próbálnak támadni a playoffért...

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 03:30 (Sport 1)

A mérkőzés és az egész játéknap fő sztorija Russell Westbrook Oklahoma Citybe való visszatérése lesz - a város és a csapat hőse nyáron került el Houstonba, hogy az OKC újraépíthesse magát, neki pedig még legyen esélye valahol bajnokságot nyerni, azóta most először tér vissza ebbe a csarnokba. Az ünnepi fogadtatás és az érzelemdús mérkőzés garantált, ráadásul bár a Rockets back-to-backet játszik az atlantai győzelme után, de Westbrook ott nem lépett pályára, ő "rápihent" a hazatérésre - aligha kell neki majd plusz motiváció ezen a mérkőzésen. Az OKC viszont valószínűleg nem fogja könnyen adni magát, otthon, pihentebben minden esélye meglesz a gárdának, hiszen kiváló formában van, hetek óta alig-alig vesztett meccset, ráadásul ha már plusz motiváció, akkor Chris Paulnak is lehet ilyenje a Houstonból való távozása és a James Hardennel való összekülönbözése után. A Rockets jobb csapat, de fáradtabb, a Thunder pedig jó passzban van és otthon lesz - még Gallinari és Noel nélkül (ők nem játszanak) is kiváló meccs lehet ebből, amely bármelyik irányba eldőlhet azok után, hogy idei első találkozójukat Houstonban szoros küzdelemben behúzták Hardenék.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus