Sixers-Celtics rangadó, 13 meccs a hajnali programban

Nézzük, hogy mit érdemes tudni a játéknap előtt.

Charlotte Hornets - Toronto Raptors 01:00

Kötelező meccs a Toronto számára, a Hornets szezonjának érdemi része már lezárult, míg a kanadaiak óriási csatában vannak a keleti 8-10. helyen. Itt most minden győzelem számít, egy már kiesett csapat ellen idegenben sem hibázhat a Raptors, a kérdőjeleket inkább a sérülések vetik fel: Anunoby, Trent Jr. és Achiuwa játéka is kérdéses, ha egyikük sem tud pályára lépni, akkor azért nehezebb dolga lesz a vendégcsapatnak. Ezzel együtt nyerni kell, a jó forma megvan (tízből hét győzelem), bár a 13-25-ös idegenbeli mérleg azért figyelmeztető jel.

 

Detroit Pistons - Miami Heat 01:00

Itt a Heatnek muszáj győznie, a floridaiak két meccsre vannak a hatodik Brooklyntól és kettővel vezetnek a nyolcadik előtt, a realitás az, hogy maradnak a helyükön, de azt még azért be kell biztosítani, és a ligautolsó otthonában természetesen nem lehet más a cél, mint a győzelem. A gárda egymás után három fontos vereséget szenvedett el, majd legutóbb legyőzte a Dallast, de a formája azért így elég kérdéses, de Adebayo pályára lépése szinte biztosra vehető - így pedig Lowry kérdésessége ellenére egyértelműek az erőviszonyok. 

 

Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 01:00

Itt a Cavs a jobb csapat, de a Magicre érdemes figyelni, 50% feletti teljesítményt nyújt a gárda a gyenge szezonrajt óta, most is remek formában van és nyolcból hatot nyert, úgyhogy otthon minden esélye meglehet a Cavs megviccelésére is. Az ohóiak bebetonozták magukat a negyedik helyre Keleten, számukra komoly tét már nincs, és bár két vereség után legutóbb nyerni tudtak, de nincsenek kirobbanó formában. Kulcssérült egyik oldalon sincs, a vendégeknél Okoro bajlódik ezzel-azzal, de ha kellően motiváltak és koncentráltak, akkor nélküle is nyerhetnek, ha nem, akkor viszont vele sem...

 

Washington Wizards - Milwaukee Bucks 01:00

A Milwaukee a Sixers ellen megnyert rangadóval bizonyította, hogy túl van a Boston elleni kiütéses vereségen, és közel áll ahhoz, hogy bebiztosítsa az alapszakasz megnyerését. Washingtonban természetesen toronymagas favorit a társaság, a Wizards abszolút a B keretével áll ki, hiszen Beal, Kuzma, Morris, Porzingis és Avdija sem játszik, a "maradék" pedig nem feltétlenül NBA-szint - a ligaelső számára így egy tükörsima, pihentető győzelem a papírforma. Persze ezért tenni kell, Khris Middleton pihentetik, de így is meg kell oldani a feladatot, blama lenne, ha nem sikerülne.

 

Brooklyn Nets - Minnesota Timberwolves 01:30

Itt mindkét csapat motivált és fontos célért küzd, a Nets karnyújtásnyira van a biztos playoff-részvételtől, de ehhez most is nyernie kell, míg a Minnesota a legrosszabbkor zuhant össze, és zsinórban három vereségével lépéshátrányba került, így mindenképpen szeretne javítani. Mivel a Brooklyn sorozatban hármat nyert, ezért a forma és a hazai pálya is Dinwiddie-ék mellett szól, fontos sérültjük sincs, az utóbbi meccseken jól táamdtak, míg a Minny játéka erősen akadozott, úgyhogy magabiztosak lehetnek. A felek pár hete egy hosszabbításos derbit vívtak egymással Minnesotában, ott a Nets nyert, meglátjuk, hogy most vissza tud-e vágni a Wolves - úgy, hogy Reid nincs, Towns, Rivers és Nowell játéka pedig kérdéses.

 

Philadelphia 76ers - Boston Celtics 02:00

Ez lesz a játéknap kiemelt mérkőzése két topcsapat között, amelyek a keleti második-harmadik helyen állnak, jelenleg három meccsel tart előrébb a Boston, vagyis ha nyer, akkor bebiztosítja a másodikkörös pályaelőnyt is. Egyébként is nagyon közel áll hozzá, ugyanis az egymás elleni mérleget tekintve 3-0-ra vezet, legutóbb február végén egy szenzációs mérkőzésen, Jayson Tatum győztes dobásával nyert ebben a csarnokban, de éppen ezért lenne rendkívül fontos a Phillynek, hogy legalább egyszer meg tudja fogni egyik fő riválisát. Doc Rivers csapata két napja gyenge játékkal bukta el a Bucks elleni rangadót, de tanulhatott abból, most otthon játszhat, mindenkije egészséges, úgyhogy nincs mire fogni egy esetleges vereséget - míg a Boston sokkal jobb formában van, múlt héten pedig 41 ponttal verte a Milwaukee-t. A vendégeknél Brown és Williams III nem 100%-os, mindkettejük játéka kérdéses, de állítólag komoly gondjuk azért nincs.

 

Chicago Bulls - Atlanta Hawks 02:00

Ez is rendkívül szoros küzdelemnek ígérkezik két közvetlen rivális között, hiszen a Hawks holtversenyes 8-9. Keleten, míg a Bulls egy meccsel lemaradva 10., vagyis ha a hazaiak nyernek, akkor utolérik ellenfelüket, és ez a helyezkedés egyáltalán nem lényegtelen a playin szempontjából. Egyik fél sincs rossz formában, mindketten ötből hármat nyertek és legutóbb is győzni tudtak, sikereiket pedig általában a ponterős támadójátékukkal érik el, a védekezés mérsékelten foglalkoztatja őket. Emiatt alapvetően látványois, szórakoztató találkozóra van kilátás, ahol a Vucevic-Capela harc is érdekes lehet, de főleg a playmakerek matchupjai fognak dönteni: mire megy a LaVine-DeRozan duó a Young-Murray párossal szemben?

 

Houston Rockets - Denver Nuggets 02:00

Kötelező meccs a Nuggets számára, a nyugati éllovas jó helyzetben van, legutóbb Nikola Jokics nélkül is legyőzte a Warriorst, és bár a center játéka most is erősen kérdéses, de ettől még természetesen esélyesnek számítanak Houstonban. A nyugati sereghajtónak vannak jobb meccsei, bravúrjai, a fiatalokban lehet fantázia, és ha egy jobb dobóformát fognak ki, akkor okozhatnak kellemetlenséget, de az nem lehet kérdés, hogy ha kellően koncentráltak a vendégek, akkor tőlük függ a derbi, rajtuk múlik, hogy mi lesz a vége - akár be is biztosíthatják az első kiemelésüket a játéknap végére.

 

Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 02:00

Ebben a párosításban a Grizzlies a favorit, a hazaiak egy remek széria után ugyan legutóbb kikaptak, de összességében nincsenek rossz formában, meglátjuk, hogy az a vereség csak kisiklás volt-e - otthon a mostani, erősen tartalékos Blazers ellen persze semmiképp sem engedhetik meg maguknak azt, hogy hibázzanak. Sharpe-ék egy-egy bravúrra képesek ,de abszolút B kerettel állnak ki most is, míg a Memphisnél a sarokpontok azért játszhatnak, bár Dillon Brooks pályára lépése kérdéses. A Grizzliesnek reálisan nézve a második kiemelést kell megőriznie, könnyen lehet, hogy egy mostani győzelem elég is lesz már ehhez.

 

New Orleans Pelicans - Sacramento Kings 02:00

A Kings akkor lehet még nyugati második, ha a Memphis hibázgat, egyébként nagy tétje már nincs a csapat számára a hátralévő találkozónak, így a fő kérdés az, hogy mennyire lesznek most motiváltak Foxék. A Pelsnél ilyen kérdés nincs, tízből hetet nyert és a playoffért rohan a társaság, bár az utóbbi mecsek remek formájával lépéselőnybe került, és egy újabb sikerrel minimum a playint bebiztosíthatná, de a közvetlen PO-ba jutás is ott van még a pakliban, sőt. Emiatt a motiváció és a hazai pálya is Ingraméket segíti, és bár alapvetően jobb csapat a Sacto, de Sabonisék nem olyan meggyőzőek mostanában, legutóbb még a Spurstől is kikaptak, míg a New Orleans sorra nyerte a kulcsfontosságú rangadókat az elmúlt időszakban. 

 

Utah Jazz - Los Angeles Lakers 03:00

A Lakers is nagy formában van, sorozatban hármat és tízből hetet nyert, így pontosan ugyanúgy áll, mint a Pelicans, és egy mostani győzelemmel újabb nagy lépést tehetne a playoff felé. A Jazz másfél meccsre van a playint érő 10. helytől, úgyhogy még kapaszkodik az életéért, de a realitás nem az, hogy el fogja érni a vonalat - mindenesetre fel biztosan nem adja még az együttes, bár kifejezetten rossz passzban van, az elmúlt tíz összecsapásából hetet is elveszített. Tovább nehezíti a hazaiak dolgát, hogy Kessler mellett Markkanen sem játszhat, így gyakorlatilag két legjobb játékosuk nélkül fogadják a rohamozó Lakerst, amelynél ráadásul Anthony Davis így szabadon garázdálkodhat majd a palánk alatt - a realitás a vendégek sikerét ígéri. 

 

Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder 04:00

A Warriors legutóbb kikapott a Jokics nélkülI Denvertől, és pocsékul dobott a Curry-Thompson páros, az ingadozó forma az utóbbi meccseken is megmutatkozott, de otthon azért az OKC-vel szemben nyerniük kellene - főleg úgy, hogy a tét nem kicsi, vereség esetén a playoff-vonal alá csúszhatnak, ha viszont nyernek, akkor megelőzik a Clipperst. A Thunder most éppen tizedik Nyugaton, a háta mögé kell néznie a Dallas miatt, de tekintgethetne még előre is, viszont az elmúlt meccseken több a hiba, mint a jó teljesítmény, és gyarapodnak a vereségek. Egyik csapat sem igazán meggyőző mostanság, de a Warriorsban több van, főleg otthon, így megfelelő koncentrációval Curryék mellett szól a papírforma - bár Andrew Wiggins visszatérése egyelőre kérdőjeles.

 

Phoenix Suns - San Antonio Spurs 04:00

A Suns továbbra is veretlen Kevin Duranttel a soraiban, most már zsinórban ötöt nyert, és pont a playoff előtt lendült jó formába, úgyhogy magabiztosan várhatja ezt a meccset is. A Spurs elleni hazai természetesen kötelező feladat, bár nagy tét már nincs a vendéglátó számára, elég valószínű, hogy negyedikként kezdheti meg a rájátszást, de egy 20 győzelmes csapat ellen ettől függetlenül komoly betli lenne egy vereség otthon. Sérültek nincsenek, mindenki bevethető, mindenki motivált - nagy fordulat kellene ahhoz, hogy ne hazai győzelem szülessen.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus