Sixers-Raptors a Sport TV-n, lezárulhat a Nuggets-Blazers is

A Sixersnek és a Blazersnek is egy óriási pofonból kellene felállni, vagy véget ér számukra a szezon - idegenben zárná le a párharcot a Toronto és a Denver.

Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 2:00 (Sport 1)

Az előző mérkőzésen nagyon elbillent ez a párharc a Toronto javára, a Sixers hiába vezetett 2-1-re, Joel Embiid betegsége megfogta őket a negyedik meccsen, az ötödiken pedig valósággal átgázolt rajtuk a Raptors - ezzel egyrészt a kanadaiak egy lépésre kerültek a továbbjutástól, másrészt a Phillynek egy óriási pofonból kell nem egészen két nap alatt felállni. Nyilván a hazai pálya segíthet nekik ebben és ha Embiidet össze tudják kaparni annyira, hogy megközelíti saját maga jó formáját, akkor még korai őket leírni, de a Torontónál annyira megérkezett a párharcba mindenki Kawhi Leonard mellett és olyan önbizalommal játszottak legutóbb, hogy ehhez óriási javulás kell a Sixerstől, különben hajnalban véget ér a széria. Siakamék lerohanása, a magas szerkezete nagyon komoly problémákat okoz a lassabb Phillynek, akiknél ráadásul az eleinte jól kinéző kispad is teljesen eltűnt, a párharc eleje óta meglévő Simmons-problémát sem sikerült kezelni, úgyhogy tényleg csak Embiidbe, illetve a hazai közönségbe tudnak kapaszkodni, vagy esetleg abba, hogy a Toronto nem fog most olyan jól dobni kintről, mint legutóbb...

A párharc állása: 3-2 a Raptors javára.

Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 4:30

Hasonló a helyzet, mint a másik párharcban, itt is 2-1-re vezetett a Portland, aztán a Denver ráerőltette akaratát ellenfelére, legutóbb pedig kiütötte és nagyarányú győzelemmel fordította meg a szériát. Itt azt emelhetjük ki, hogy a Nuggets sokkal könnyedebben, erőlködés nélkül hozza a játékait, míg a Blazers szenved, Enes Kanternek most már minden baja van, Damian Lillard képtelen kiszabadulni Gary Harrisék szorításából, CJ McCollum és a kispad pedig legutóbb nem tudott csodát tenni - a hazai közönségben bízhatnak, egyébként sok minden már nem szól mellettük. A Denvernél azért említsük meg, hogy vannak/voltak hullámvölgyeik, de ebben a szériában igazából egy olyan meccsük volt csak, amikor kifejezetten gyengék voltak, azóta nem igazán beszélhetünk ilyenről - a matchup-előny mindenképpen náluk van, mentálisan is ők lehetnek jobb állapotban, tényleg csak a portlandi aréna, esetleg Lillard, vagy McCollum "megőrülése" vezethet Blazers-győzelemhez jelenleg. 

A párharc állása: 3-2 a Nuggets javára.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus