Thunder-Blazers rangadó Oklahoma Cityben

A Clipperst fogadja a Dallas - otthon lép pályára a Toronto - jön a Suns-Wolves visszavágó - nézzük, hogy mit érdemes tudni a találkozók előtt.

Toronto Raptors - Sacramento Kings 1:00

A Sacramento back-to-backet játszik, előző este Brooklynban kapott ki úgy, hogy a második félidőre teljesen kifulladt, a negyedik negyedet 30-9-re vesztette el és több fontos játékosa is nagyon gyenge teljesítményt nyújtott - ez sem segít a torontói esélyeiken, ráadásul ezek az esélyek egyébként sem mellettük szólnak. A Raptors két napot pihenhetett, otthon 20-4-re áll, az utóbbi nyolc mérkőzéséből hetet megnyert, egyszer Sacramentóban is győzött már és nyilván egész más szintet képvisel, mint mostani ellenfele. Nick Nurse kifejezetten jó formában lévő csapata Kawhi Leonard nélkül sem botlott legutóbb és bár a kiscsatár játéka kérdéses, elvileg már visszatérhet - hétfőn nem edzett, de a stáb szerint ez így is volt tervezve, ma már ott van a csapattal. Ha minden igaz, ma már OG Anunoby is visszatér a személyes eltávjáról és a tervek szerint már Jonas Valanciunas visszatérése sincs messze - őt most még nélkülözniük kell, de így is szinte minden mellettük szól.

Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 2:00

Mindkét csapat back-to-backet játszik, a Thunder New Yorkban nyert simán, míg a Portland Salt Lake Cityben nyert meg egy fontos ki-ki meccset, ami a Jazz formáját elnézve komoly fegyverténynek számít - meglátjuk, hogy ki bírja jobban a másnaposságot. A hazai pálya Westbrookék mellett szól, nekik nem is kellett megszakadniuk a Knicks ellen és a kisebb hullámvölgyük óta az előző két meccsüket megnyerték, de a Blazers is zsinórban három győzelemből érkezik, bár idegenben azért vannak gondjai - ezt viszont éppen előző este írta felül Utah-ban. A két gárda legutóbbi találkozása izgalmas hajrát és OKC-győzelmet hozott Portlandben, ott Paul George és Russell Westbrook is 30 pont fölé jutott, ha hasonló napot fognak ki, akkor ismét jó esélyeik lehetnek. 

Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 2:30

Itt a Dallas játszik back-to-backet, miután kikapott Milwaukee-ban és egyre távolabb kerül a rájátszástól - most otthon, a vonalon billegő Clippers ellen nagyon fontos lenne a csapatnak a győzelem, ha akar még beszélni a playoffról. Az utóbbi időben mutatott forma viszont nem azt sejteti, hogy nyerni fognak Barnesék, nem játszanak igazán jól, vannak kiváló perceik a Smith-Barea duó nélkül is, Doncicra ritkán lehet panasz, de valami mégsem stimmel, most már zsinórban négyszer kaptak ki. A Clippers is komoly zuhanórepülésben volt, de legutóbb teljesen váratlanul összeszedte magát a gárda és nyerni tudott San Antonióban, úgyhogy a nagy kérdés most az, hogy Doc Rivers csapatánál ez csak egyszeri kiugrás volt, vagy valóban sikerült változtatni - a kezdőben történt némi variáliás, alacsonyabb, de fizikálisabb szerkezetre szavazott a tréner, igaz, ehhez Gallinari sérülése is kellett. Az olasz most sem játszhat, Lou Williams pályára lépése kérdéses, mindenesetre ha hozzák a legutóbbit, akkor ezúttal is elvihetik a győzelmet - ha nem, akkor ez a Mavs is megszórhatja őket. 

Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 3:00

Ez a két nappal ezelőtti meccs visszavágója, ahol a Wolves váratlanul nehezen, Derrick Rose buzzerével hozta a kötelezőt és ha nem javul, akkor most megéghet - nagy a kontraszt Townsnéknál a hazai és az idegenbeli játék között, de ez valamelyest a Sunsra is igaz, úgyhogy itt lehet a lehetőség Devin Bookerék előtt. Nehéz jósolni, a Minny kerete elvileg jobb, ők még harcolnának is a playoffért, míg a Phoenix zsinórban négy vereség után, igazából minden komoly tétet nélkülözve játszhat és ha jó napot fog ki, akkor nyerhet is - mondjuk Deandre Ayton valószínűleg most sem játszik, ez nem könnyíti meg a gárda dolgát. A Wolvesnak nagyon kellene a győzelem, jelenleg három meccsre van a rájátszás, a nyugati sereghajtó elleni hiba nem nagyon férhet bele...

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus