Hírmorzsák 2022-04-29 (11:30)

Khris Middleton lemarad a Celtics elleni párharcról. Devin Booker visszatért, de Chris Paul vitte a showt. Luka Doncic boldog a továbbjutás miatt. Donovan Mitchell nem áll készen, hogy a jövőről beszéljen. Nem javul Lonzo Ball állapota, továbbra is fájdalmai vannak. Steven Adams a protokoll alatt. Pénzbüntetések a Heatnél. Draymond Green hálás azért, hogy Nikola Jokics ellen játszhatott. Marvin Bagley III 3 éves hosszabbítást kaphat a Pistonstól, de ő rövidebb szerződést szeretne. Carmelo Anthony még legalább egy szezont játszani tervez.

Tegnap még arról számolhattunk csak be, hogy Khris Middleton kihagyja a Celtics elleni párharc elejét, azóta viszont Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Bucks kiválósága a teljes párharcot kénytelen lesz kiülni MCL-sérülés miatt. A szakíró arról is beszámolt, hogy a címvédő továbbjutás esetén a következő körben sem valószínű, hogy számíthatna rá, mivel 2-es fokozatú ficamot mutattak ki a vizsgálatok, amiből általában hosszabb a felépülési idő.

Devin Booker ismét játékra jelentkezett a Sunsnál, ugyanakkor nem róla, hanem Chris Paulról szólt a Pelicans elleni hatodik meccs, az irányító úgy segítette továbbjutáshoz a csapatát, hogy a rájátszások történetében elsőként ért el 14 kosarat rontott dobás nélkül. Paul a meccs után elmondta, hogy hihetetlenül különleges a számára ez a teljesítmény, főleg azért, mert New Orleansban tudta ezt felmutatni, ahol a pályafutása elejét töltötte, arról viszont fogalma sem volt meccs közben, hogy nem rontott dobást. Paul azt is elmondta, hogy ő sosem hitt abban, hogy ellenőrizze azt, hogy mennyire forró a keze, ehhez sosem vállalt elég dobást, viszont ma ellenfelük nem gátolta meg abban, hogy eljusson a pálya azon pontjaira, ahonnan szeret vállalni – ezzel kapcsolatban Booker viccesen megjegyezte, hogy tőle sosem fognak hasonlót látni, ő addig dobna, amíg nem rontana egyet.

A Mavericks is győzni tudott, ezzel ők is ott vannak a második körben és készülhetnek a Suns elleni párharcra, a 2011-es bajnoki cím óta először jutottak túl az első körön. Luka Doncic elmondta a meccs után, hogy megállt a szíve egy pillanatra, amikor a legvégén Bojan Bogdanovic dobhatott a győzelemért, azt gondolta, hogy ő nem sokszor hibázza el ezeket. Nagyon boldog a továbbjutás miatt, úgy gondolja, hogy igazán keményen megdolgoztak ezért, és megérdemelték, hogy túljussanak az első körön. Mindannyian küzdöttek az egész este folyamán, és annak ellenére is egységesek maradtak, hogy nem játszottak jól, és ez volt a kulcsa a győzelmüknek.

Donovan Mitchell a Jazz kiesése után elmondta, hogy versenyző típus, és úgy érzi, ha kapnak ebben a formában még egy esélyt, akkor sikeresek tudnának lenni. Ezzel együtt azonban vannak olyan dolgok, amik változhatnának, de most mentálisan nincs abban az állapotban, hogy ezt a párbeszédet lefolytassa. Ha őszinte akar lenni, csak az jár most a fejében, hogy mekkora szívás, hogy kiestek – ha egy hét múlva újra megkérdezik, akkor lehet, hogy másra is lesz válasza, de most csak erre tud gondolni.

A 76ers fantasztikus dobóformát kifogva 35 ponttal nyert a Raptors ellen, így készülhetnek a Heat elleni párharcra. A meccs után Doc Rivers megjegyezte, hogy valahol vicces, hogy így dobtak, mert a reggeli dobóedzésük borzasztóan ment, de ennek az volt az oka, hogy a játékosok nem akartak többet hallani az edzői stábtól, addigra mindent hallottak már, és teljes mértékben az esti meccsre koncentráltak már akkor is. Nick Nurse gratulált ellenfelüknek a továbbjutáshoz, akik három meccsen is kimondottan nagyszerűen játszottak a párharc során, amiken remekül dobtak és járatták a labdát, és ez az összecsapás, amin kiestek, egyike volt ennek a háromnak.

Nem halad Lonzo Ball felépülése a meniszkusz-szakadásából, ezért várhatóan a következő héten találkozni fog egy térdspecialistával, hogy egyeztessenek a következő lépésről. A játékos tegnap elmondta, hogy az elmúlt két hétben hagyták pihenni a térdét, mivel azt megelőzően nagyon keményen dolgozott, hogy vissza tudjon térni. Jelenleg stagnál az állapota, még mindig érez fájdalmat, és a nyáron erre megoldást kell találni. Egy kérdésfelvetésre azt is elmondta Ball, hogy reményei szerint nem kell ismét kés alá feküdnie, nem akar újabb műtétet, de ha ez az ára annak, hogy meggyógyuljon, akkor nem lesz más választása. 2018 nyarán ugyanez a szalag szakadt el a térdében, úgyhogy mindenképpen változtatnia kell az edzésmódszerein, többet kell erősítenie a lábait a nyáron, egyeztetnie fog az orvosokkal és az erőnléti edzőkkel is, hogy mit kell tennie annak érdekében, hogy egészséges legyen.

A Grizzlies nem számíthat Steven Adams szolgálataira a Timberwolves elleni párharc hatodik mérkőzésén, mivel bekerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá – a center a párharc elején kiszorult a csapat rotációjából, viszont így a padon sem lehet ott. Ziaire Williams játéka kétséges a Grizzliesnél, mivel az újonc játékost térdgondok hátráltatják.

Az NBA újabb pénzbüntetéseket szabott ki, ezúttal a Heat és a Hawks ötödik meccsén történtek miatt. Jimmy Butler 15,000 dollárt kénytelen befizetni a liga kasszájába, amiért egy obszcén gesztussal ünnepelte Max Strus személyes 10-0-s futását, és a Heat is kapott egy ugyanekkora csekket, mivel Butler ünneplését megosztották a közösségi felületeiken. Továbbá Markieff Morrist is megbüntette az NBA 25,000 dollárra, mivel a kispadról beavatkozott a játékba, amikor egy labdabirtoklásnál megragadta De'Andre Huntert.

Draymond Green még a tegnap lezáruló Warriors-Nuggets párharc után ragadta meg az alkalmat arra, hogy méltassa Nikola Jokicsot. A center szerinte elképesztő játékos, okkal nyerte meg tavaly az MVP-t, ahogyan az idei is megérdemelt lesz, ha ő nyer. Fantasztikus élmény volt ellene játszani, jobb játékossá tette őt, és nagyon hálás ezért a párharcért, mert hozzásegítette abban, hogy tovább fejlődjön kosárlabdázóként. Az ötödik meccs után láthatóan kedélyesen beszélgettek egymással, és amikor Greent arról kérdezték, hogy miről szólt a diskurzus, elmondta, hogy megköszönte Jokicsnak azt, hogy jobbá tette őt, és megmondta neki, hogy megtiszteltetés volt valaki olyan ellen játszani, aki ennyire tehetséges és képzett.

James Edwards III (The Athletic) információ szerint a Pistons 3 éves hosszabbítási ajánlatot tervez kínálni Marvin Bagely III-nek a nyáron, ugyanakkor az erőcsatár lehet, hogy ettől rövidebb megállapodást szeretne kötni. Bagley abban bízik, hogy a következő egy-két évben be tudja bizonyítani, hogy jelentősen többet ér annál, mint amekkora szerződést most valószínűleg kapni fog, és ezt követően szeretne majd aláírni egy értékesebb megállapodást.

Sean Deveny (Heavy.com) arról számolt be, hogy értesülései szerint Carmelo Anthony még legalább egy szezont játszani tervez, és annak van a legnagyobb valószínűsége, hogy jövőre is marad a Lakersnél, de az újságíró forrásai szerint nem elképzelhetetlen az sem, hogy a Netsnél, a Celticsnél vagy a Heatnél fog kikötni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus