Hírmorzsák 2022-04-28 (11:45)

Devin Booker közel a visszatéréséhez. Donovan Mitchell játszik ma este, Fred VanVleet valószínűleg nem. Keyon Dooling is részt vett a tavaly októberben kirobbanó sikkasztási ügyben. Doc Rivers megmagyarázta, hogy miért bukott háromszor is 3-1-es előnyről a rájátszásban. Khris Middleton nélkül kezdni a második kört a Bucks. A nyáron megműtik Zach LaVine térdét. Nikola Jokics aláírná a szupermax hosszabbítást a Nuggetsnél. Andre Iguodala legalább egy hetet kihagy. Ricky Rubio a nyáron visszatérhet a Cavaliershez. CJ McCollum a Pelicanstól vonulna vissza. A Lakers szerint a Klutch Sports a hibás Russell Westbrook cseréje miatt?

Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint Devin Booker napokon belül ismét játékra jelentkezhet a combhajlítóizom-sérülését követően, és az sem teljesen kizárt, hogy ezt már ma este, a Pelicans elleni hatodik meccsen megteszi. Booker állapota az elmúlt napokban jelentősen javult, és az újságíró forrása szerint perclimiten lesz ugyan, de hamarosan ismét pályán lehet. Várhatóan előzetesen úgy fogja őt listázni a Suns a ma esti meccse előtt, hogy nem játszik Booker, de nem elképzelhetetlen, hogy a feldobás előtti órákban módosítják a státuszát. Monty Williams a csapat tegnapi edzése után azt mondta el, hogy javul Booker állapota, de egyelőre nincs változás a státuszában.

A Jazznél kérdéses volt, hogy a combsérüléssel bajlódó Donovan Mitchell tudja-e vállalni a játékot a Mavericks elleni hatodik meccsen, de Tim MacMahon (ESPN) beszámolója alapján ott lesz a pályán a Jazz hátvédje.

Ugyancsak a Jazzhez kapcsolódó hír, hogy a náluk segédedzőként dolgozó Keyon Dooling őrizetbe került, mivel kiderült, hogy ő is részt vett abban a csalásban, amiben egyes játékosok 2,5 millió dollárt sikkasztottak el az NBA egészségügyi és jóléti ellátási alapjából – az ügyre tavaly októberben derült fény, akkor 18 egykori játékot vettek őrizetbe. Dooling egykoron a játékosok szakszervezetének az alelnökeként is tevékenykedett, és a hírek szerint részt vett a játékosok beszervezésében is, hogy vegyenek részt a csalásban, míg ő maga állítólag 350,000 dollárt tett ebből zsebre.

Tim Reynolds (AP) információi szerint kétséges, hogy Fred VanVleet pályára lép-e a 76ers elleni hatodik meccsen, jelenleg annak van a nagyobb valószínűsége, hogy a csípősérülése miatt nem tud majd játszani.

Doc Riverst azzal kapcsolatban kérdezték, hogy ő az egyetlen olyan edző, aki az NBA történetében egynél többször bukott 3-1-es előnyről párharcot, vele ez háromszor is megtörtént. Rivers szerint könnyű vele példálózni, de senki sem beszél a teljes történetről: 2003-ban a 8. kiemelt Magic-et juttatta 3-1-es előnyhöz azzal a Pistonsszal szemben, akik egy évvel később bajnoki címet nyertek. Senki sem ismeri el ezért munkáját, hogy a nyolcadik kiemelt csapattal eddig jutott, azt akarja, hogy nézzék meg az emberek, milyen keretből hozta ezt ki, és mondják azt, hogy micsoda edzői munkát hajtott végre. 2015-ben a Clippersszel úgy kaptak ki 3-1-ről, hogy Chris Paul kihagyta az első két meccset, majd fél lábon játszott, és pályahátrányban is voltak. A 2020-as, Nuggets elleni vereségük volt az, amit tényleg ők szúrtak el, azért vállalja a felelősséget, de ez meg a buborékban történt, ahol minden megtörténhetett, nem volt hazai pálya, pedig a hetedik meccsre Los Angelesben került volna sor. Megtörténik az ilyesmi, mindig jobban kell teljesítenie, és amiért kell, vállalja is a felelősséget, néha viszont a körülmények alakulnak kedvezőtlenül. Most meg kell nyerniük a Raptors elleni hatodik meccsüket, és akkor többet nem kell erről beszélniük.

A Bucks sorozatban harmadik meccsét behúzva továbbjutott a Bulls ellen, és ezt követően Giannis Antetokounmpo arról beszélt, hogy mi változott a második összecsapás óta. Utána egyértelmű volt, hogy mi a helyzet, tudták, hogy Khris Middleton nélkül kell folytatniuk, ahogyan azt is, hogy nagyon magas szinten kell küzdeniük. Tisztázták, hogy a lehető legjobban oda kell figyelniük a részletekre, hogy segíteniük kell egymást védekezésben, és csapatként kell kiharcolniuk a továbbjutást. Most egy másik párharc vár rájuk, ahol egy másik, de nagyon-nagyon jó csapat vár rájuk, és remélhetőleg a Celtics ellen is meg tudják ezt csinálni.

Mike Budenholzer is kitért az MCL-sérüléssel küzdő Middleton állapotára, és elmondta, hogy biztosan le fog maradni a Celtics elleni párharc elejéről, és amíg nélkülözik őt, addig a keret elejétől a végéig mindenkinek a lehető legjobbját kell majd hoznia. A játékos sérülését követően a Bucks azt közölte, hogy 2 hét után vizsgálják felül az állapotát, és ha ebben nem történik változás, akkor erre a Celtics elleni második meccset követően kerülhet sor. Adrian Wojnarowski arról számolt be, hogy az sem elképzelhetetlen, hogy Middleton teljesen kihagyja a párharcot, és nélküle kellene kiharcolnia a továbbjutást a címvédőnek.

Joe Cowley (Chicago Sun-Times) még a Bulls kiesése előtt számolt be arról, hogy a nyáron megműthetik Zach LaVine térdét. Valószínűleg artoroszkópiás beavatkozásnak fogják alávetni, és várhatóan nem lesz hosszabb távon sem negatív kihatással a játékára.

A Warriors nyerni tudott, ezzel ők is továbbjutottak, míg a Nuggets idénye befejeződött. A vesztes oldalról Nikola Jokicsot megkérdezték, hogy aláírja-e a szupermax hosszabbítást (5 év, körülbelül 254 millió dollár), amire elmondta, hogy természetesen igen, de ez nem rajta múlik, hanem a csapaton, hogy felajánlják-e. Ha megkapja az ajánlatot, akkor úgy gondolja, hogy rá fog bólintani, mert nagyon szereti ezt a csapatot, szereti azokat az embereket, akik itt dolgoznak, és a tulajdonostól kezdve a szertárosig mindenkivel nagyon jó kapcsolatot ápol. Az MVP-címről is megkérdezték, és elmondta, hogy sosem álmodott arról, hogy esetleg egy második ilyen díjat is nyerhetne. Ha megkapja ismét, akkor az nagyszerű, ez hozzájárulna az örökségéhez is, de ha nem ő kapja, abba sem fog belehalni.

Michael Malone szerint félelmetes belegondolni abba, hogy Jokics mellé visszatérhet majd egy egészséges Jamal Murray és Michael Porter Jr. is. Ha visszatekint odáig, amikor Murray megsérül, akkor az jut az eszébe, hogy azelőtt úgy gondolták, hogy reális esélyük lehet bajnoki címet nyerni, viszont szerencsétlen módon számukra kedvezőtlenül osztották le a lapokat. Idén két olyan maximum szerződéses játékos nélkül kellett játszaniuk, akik az előző években rendre segítették őket továbbjutni az első körből. A jövőjük fényes, ugyanakkor azt is meg kell érteniük, hogy Murray nem lesz a következő szezon elején rögtön az a játékos, aki a sérülése előtt volt, fel kell őt építeniük. A Warriors elleni párharc elején nem tudott aludni egyik éjszaka, és elkezdte nézegetni azokat a statisztikákat, amiket Murray hozott a buborékban – emlékezett arra, hogy jó volt, de néha elfelejti, hogy mennyire. Az előző rájátszásban Porter Jr. 17 pontot és 6 lepattanót átlagolt, és ami még fontosabb, nagyon hatékonyan triplázott. A jó dobóforma sokat jelent egy csapatnak, és ebben mindkét hiányzójuk tud majd nekik segíteni a jövőben.

A Warriors nem számíthatott Andre Iguodala szolgálataira, és Steve Kerr elmondása alapján legalább egy hetet kénytelen lesz kihagyni, mivel ismét problémái vannak a nyakával. Természetesen nagyon csalódott emiatt játékosa, és számukra is nagy veszteség a hiánya, mert ő az egyik legjobb passzolójuk és védőjük is, sokféleképpen tudják őt használni, a tapasztalatáról nem is beszélve.

Chris Fedor (Cleveland Plain Dealer) információi szerint a Cavaliers a nyáron megpróbálhatja visszaigazolni Ricky Rubiót. A spanyol irányító kivirágzott náluk a szezon első felében, viszont azt követően, hogy ACL-szakadást szenvedett, felhasználták a lejáró szerződését Caris LeVert megszerzésére. Az újságíró egyik forrása szerint nagyon valószínű, hogy Rubio visszatér Celevelandbe.

CJ McCollum arról beszélt Marc J. Spearsnek (ESPN), hogy nem akar sehová sem menni New Orleansból és a Pelicansnál szeretne visszavonulni. Nincsen miért vagy hová elmennie innen, 30 éves, házas és van egy 13 hetes fia, és amikor valami jó dolga van az embernek az életben, akkor próbál ahhoz ragaszkodni. Itt terveznek gyarapodni, és ugyan még csak ismerkedik a várossal, de itt keresnek házat is. Augusztus 9-én válik jogosulttá arra, hogy idő előtti hosszabbítást írjon alá, és erről ugyan még nem beszélt a Pelicans vezetőségével, de mielőtt elcserélték őt a Trail Blazerstől, megmondta a feleségének, hogy ott akar visszavonulni, ahová cserélik őt, és New Orleans rajta volt a listáján. Az ügynökének is megmondta, hogy nem szeretne csapatról-csapatra járni, nem akar keresztülmenni a szabadügynöki státusszal járó dolgokon, és az eddigi 9 éve során nem is volt még egyszer sem szabadügynök. Hogyha valami mellett elköteleződik, akkor amellett tényleg elköteleződik, és úgy gondolkodik, hogy New Orleansban fejezi be a pályafutását.

Eric Pincus (B/R) számolt be róla, úgyhogy nem árt a helyén kezelni, de az újságíró több forrása szerint a Lakers vezetősége a Klutch Sports ügynökséget hibáztatja a Russell Westbrook-csere miatt. Mint ismert, a Klutch képviseli LeBron James és Anthony Davis érdekeit is, akik tavaly nyáron találkoztak Westbrookkal, és ők akarták mindenáron elérni, hogy érte cseréljenek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus