A Nike viszontperelte Kawhi Leonardöt

A Clippers sztárja másfél hónapja perelte be a sportszergyártót a Klaw logó jogosulatlan használata miatt, a cég azonban nem hagyja annyiban. 

Mi is beszámoltunk róla még június elején, hogy miután Leonard szerződése lejárt a Jordan Brandet tulajdonló Nike-nál, a játékos pedig átszerződött a New Balance-hoz, úgy ítélte meg, hogy a Klaw logót (Leonard kezéről készült stilizált minta) csak ő használhatja, mivel még a Nike-szerződés előtt alkotta meg, és csak „visszavonásig” engedélyezte használatát korábbi sportszergyártójának. 

A Nike válasza most érkezett meg, az oregoni nagyvállalat viszontperelte a játékost, jelentette Tim Bontemps (ESPN). Ahogyan bírósági beadványukban fogalmaztak, Leonard újra akarta írni a történelmet, amikor azt állította, hogy a végleges logót ő alkotta meg, ám ezt szerintük a Nike egy designer-csapata készítette el, ahogyan azt korábban a játékos elismerte. A beadvány szerint a játékos ennek a designer-csapatnak a munkáját akarta magáénak tekinteni, holott a cég véleménye szerint csak egy nagyon korai vázlatot adott nekik, amiből később a grafikusok készítették el a végleges Klaw logót. 

A cég szerint a logót ők jegyezték be, amit éppen Leonard használt engedély nélkül kereskedelmi célokra, így szerintük a játékos szegte meg a szabályokat. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus