A Wizards menesztette Ernie Grunfeld-et

16 év után int búcsút a fővárosi gárda a magyar felmenőkkel rendelkező sportvezetőnek.

Chris Miller (NBC Sports Washington) hozta a hírt percekkel ezelőtt Twitterén, miszerint a Washington Wizards megvált GM-jétől, Ernie Grunfeld-től - több forrás is megerősítette Miller bejegyzésének valóságtartalmát. 

A magyar felmenőkkel rendelkező, 1955-ben Szatmárnémetiben Grünfeld Ernő néven született sportvezető kilenc éves volt, amikor családjával együtt az Egyesült Államokba, azon belül is New York Queens negyedébe költözött - itt lett belőle előbb elismert utcai kosaras, később pedig NBA játékos. Megfordult a Milwaukee Bucks, a Kansas City Kings és a New York Knicks kötelékében, tagja volt az 1976-os montreali olimpiai csapatnak is. 

Játékospályafutása befejeztével (egy MSG Network-ös munkát követően) 1989-től tíz éven át a Knicks, majd '99-től 2003-ig a Bucks GM pozícióját töltötte be, innen került Washingtonba. 

Nevéhez olyan emlékezetes húzások társíthatóak, mint Nick Young és JaVale McGee kiválasztása, vagy éppen a nemrég történt MarShon / Dillon Brooks komédia.

A Wizards többségi tulajdonosa, Ted Leonsis februárban egy e-mailben emlékeztette GM-jét, hogy egyik szezon előtti célkitűzésük - 50 győzelem - még mindig elérhető. Ehhez mindössze arra van szükség, hogy a csapat megnyerje hátralévő 26 mérkőzését az alapszakaszban - erre azonban utoljára 1979-ben volt képes a fővárosi franchise, vagyis akkor, amikor Grunfeld még javában a ligában pattogtatott. A klub jelenleg 32-46-os mérleggel a keleti főcsoport 11. helyén áll. 

"Majd meglátjuk, hogyan tovább" - mondta az interjúban Leonsis. Nos, eddig tartott a bizalom.

 

Fotó: washingtonpost.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus