Duncan nem gondolta volna, hogy idáig jut, Tomjanovich megkönnyebbült

Az idei Hall of Fame-be választottak, Kobe Bryant részéről pedig Vanessa Bryant szólalt meg, miután tegnap hivatalos lett az idei bekerülők névsora - Magic Johnson és Jeanie Buss is beszéltek Bryantről.

Tegnap este írtunk már róla, hogy hivatalos lett a Hírességek Csarnokának 2020-as "osztálya" - a neveket ezen a linken elolvashatjátok.

A San Antonio Spurs legendája, Tim Duncan azt mondta a hivatalos bejelentés után az ESPN-nek, hogy nem igazán lenne kifejező, ha úgy fogalmazna, hogy egy álma vált valóra, mert soha még csak nem is álmodott arról, hogy eljut majd idáig. A lehető legjobb csapatot akarták alkotni, akármit is jelentsen ez az adott pillanatban - a győztes dobást, vagy a meccs, a szezon vagy az adott PO-sorozat legjobbjának lenni. A lényeg egy valami volt: a győzelem.

A Houston Rockets egykori játékosa és kétszeres bajnok edzője, Rudy Tomjanovich azt nyilatkozta szintén az ESPN-nek, hogy izgatott várakozással teli volt a tegnapi napja, mert volt már ebben a helyzetben (mikor úgy tűnt, hogy beválogatják), aztán mindig mondták neki, hogy "Bocs, de nem idén". Először nagyon megkönnyebbült, aztán lassan, de biztosan és határozottan elkezdett rajta elhatalmasodni az öröm: megy Springfieldbe!

A néha Kobe Bryant özvegye, Vanessa Bryant is az ESPN-nek beszélt a hivatalos bejelentés után. Vanessa szerint ez egy elképesztő elismerés, nagyon büszkék Kobe-ra. Természetesen nagyon szerették volna, ha még köztünk van, és együtt ünnepelheti velük ezt a napot, de ettől függetlenül ez néhai férje NBA pályafutásának csúcsa. Minden eredmény, amit kosarasként elért, egy lépcsőfok volt, hogy eljuthasson ide. Vanessa még egyszer elmondta, hogy nagyon büszkék Kobe-ra.

Bryantről mások is beszéltek, többek között Magic Johnson, aki azt mondta, hogy a szíve szakad meg amiatt, hogy Bryant nem lehet majd ott személyesen a beiktatáson, és nem mondhat egy nagyszerű beszédet. Ettől függetlenül gratulált Bryant özvegyének, három lányának, a szüleinek és a két lánytestvérének, és a Lakers szurkolóinak, valamint játékosainak támogatásáról biztosította a családot.

Az aranysárga-lila klub tulajdonosa, Jeanie Buss azt mondta, hogy nem lehet leírni szavakkal, mint jelentett Kobe a franchise számára - nemcsak bizonyított győztes és bajnok volt, mindenét odaadta a kosárlabdázásnak. A benne lévő versenyszellemnek, munkamorálnak és belső motivációnak nem volt párja. Ezek segítségével nyert a Lakersnek 5 bajnoki címet, és ezek segítségével jutott most el a Hall of Fame-be, ahol minden idők legjobbjai vannak. Buss szerint senki nem érdemelte meg ezt jobban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus