Hírmorzsák 2015-06-19 (20:30)

Taj Gibson bal bokáját megműtötték, 4 hónapot hagy ki. Haywood szerződéséért csereirányítót akar a Cavs, Love-nak maximum szerződést akarnak adni, a kiegészítőknél fiatalítani akarnak. A Warriors GM-je szerint nem döntötték még el, mi legyen Lee sorsa. Jordan Hill opcióját valószínűleg nem hívja le a Lakers. Phil Jackson szerint magasembert mindenképpen szerezniük kell, elvállalta volna úgy is a jelenlegi posztját, ha előre tudja, mi vár rá az első évben, nem érti, miért nem kapott szavazatot az Év Vezetője választáson. Melvin Hunt a Dallas segédedzője lehet.

A Chicago Bulls bejelentette, hogy magasemberük, Taj Gibson kedden artroszkópos műtéten esett át a bal bokája miatt - a szalagokat hozták rendbe és csontkinövéseket távolítottak el. Nagyjából négy hónapot kell kihagynia Gibsonnak, így akár az is előfordulhat, hogy a következő szezont is még az oldalvonal mellett kell kezdenie. Az előzetes hírek szerint nem lesz baja a testrésszel, elvileg olyan lesz Gibson bokája, mint újkorában - erre szüksége is lenne, idén ugyanis háromszor is bal bokája miatt kellett pihennie, novemberben 1, majd később még 6, márciusban pedig 10 meccs erejéig.

Amint arról már pár órája beszámoltunk, a Cleveland Cavaliers Brendan Haywood nem garantált, 10.5 milliós szerződésével és a csapat idei első körös pickjével próbál erősíteni, de a hírek szerint nincsenek túl nagy igényeik, egy jó csereirányítót keresnek. David Griffin GM szerint a döntőben arra jöttek rá, hogy a Golden State Warriorsnek sokkal több olyan játékosa van, aki képes megteremteni a helyzeteket magának és másoknak is. Ezért akarnak még egy egyest Kyrie Irving mögé, mert a fináléban ezt a saját bőrükön tapasztalhatták.

A Cavs keretének további részéhez tartozik, hogy Brian Windhorst (ESPN) információi szerint a csapat maximum szerződést fog ajánlani Kevin Love-nak - a szezon korábbi részében ez egyáltalán nem volt ilyen egyértelmű. Griffin a kiegészítőkről is beszélt Chris Fedornak (Northeast Ohio Media Group), akikről elmondta, változtatni akarnak, fiatalabb játékosokat akarnak szerezni. Megpróbálnak 26-30 éves kosarasokra lecsapni, olyanokra, akik pályafutásuk csúcsán vannak, vagy éppen ebbe a korba érnek.

A Warriorshöz kapcsolódik, hogy két napja megjelent már ugyan, hogy keresik David Lee új csapatát, de a GM, Bob Myers azt nyilatkozta Monte Poole-nak (CSN Bay Area), hogy még mindig csak próbálják felmérni a terepet, mi legyen az állományukkal. Általában több idejük van a draft és a szabadügynökpiac előtt, de nem fogja kijelenteni, hogy bármit is eldöntöttek már, mert nincs is így. A draft és július elseje előtt nagyon sok mindennel fognak próbálkozni, még egyáltalán nincs itt az ideje, hogy kijelentsék, ebbe vagy abba az irányba akarnak indulni.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Los Angeles Lakers nagy valószínűséggel nem hívja le Jordan Hill jövő évi, 9 millió dolláros csapatopcióját, szeretnének inkább minél több sapka alatti helyet az erősítésekre. Nem biztos, hogy Hill távozik a csapattól - hiszen utólag visszaigazolhatják -, de valószínűleg több együttes is bejelentkezik majd érte, illetve Wojnarowski szerint nincs még végső döntés, a ligaforrások szerint viszont nagyon valószínű, hogy Hill búcsút inthet a 9 milliós kontraktusnak.

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson Scott Cacciolával (New York Times) beszélgetett több dologról is. Jackson elmondása szerint változott nyári stratégiájuk azzal, hogy kicsúsztak a Top2-ből a drafton, mert Karl-Anthony Towns és Jahlil Okafor közül választottak volna. Jó játékosokat fognak így is szerezni a draftról és a szabadügynökök közül is, de egy magasemberre mindenképpen szükségük van. Azt is elmondta Jackson, hogy mikor felmerült Isiah Thomas kinevezése a New York Libertynél és ezzel a Gardenbe való visszatérése, Steve Mills GM-mel elmondták aggodalmaikat a dologról, de túlságosan nem mentek bele, James Dolan tulajdonosra hagyták a döntést.

Jackson szerint Mills a csapat jövője, ezzel nagyjából egyértelműsítette, hogy a GM hosszabb ideig marad majd, mint ő. Azt is elmondta, akkor is elvállalta volna a Knicks elnöki pozícióját, ha tudja, mi vár rá az első évben. Tudták, hogy nem lesz túl sok mozgásterük és így kell majd nagy dolgokat véghezvinniük. Ezért nem is érti, miért nem kapott az Év Vezetője szavazáson egyetlen voksot sem - ezt egyébként nemrég nyilatkozta, de most elmondta, egyáltalán nem viccnek szánta. Nagyon sok ballaszttól kellett megszabadulniuk, és látta, hogy Mitch Kupchak kapott szavazatot, ezek szerint pedig valaki értékelte azt is, amit a Lakers csinált idén.

A végére pedig a Dallas Mavericks, akiknél új segédedző lehet hamarosan - Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy Melvin Hunt érkezhet Rick Carlisle szakmai stábjába. Mint ismert, Hunt vette át Brian Shaw menesztett vezetőedző helyét a Denver Nuggetsnél, de Michael Malone kinevezésével eldőlt, nem maradhat a poszton.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus