Hírmorzsák 2015-06-23 (21:45)

A Pistons elengedi Jacksont, ha Mudiay-t tudják draftolni? Karl Don Nelson győzelmi rekordjára hajt, Lawsont, Chandlert és Fariedet akarja Cousinsért, vagy Lawsont Gay-ért. Divac szerint továbbra sem cserélik Cousinst, a center és Karl is maradnak a csapatnál. A Nuggets érdeklődik Sergio Rodriguez iránt. A Thunder árulja Novakot, Perry Jonest és Lambet. Mozgov opcióját lehívta a Cavs, Haywoodért és a pickért viszont nem nagyon kapnak senkit. A Boston megpróbálta megszerezni Noelt és az 1/3-at. A Bucks elcserélné MCW-t, hogy a Top10-be kerüljenek? A délutáni Kings-saga részletei. Kirilenko bejelentette, hogy visszavonult.

Ken Berger (CBS Sports) értesülései szerint a Detroit Pistonsnak nagyon tetszik Emmanuel Mudiay, és ha az irányító lecsúszik a nyolcadik helyig, akkor kiválasztják. A dolog még nem lenne akkora pláne, de Berger úgy tudja, ha ez megtörténik, elengedhetik az idény közben szerzett Reggie Jacksont is, hiába lesz korlátozott szabadügynök - a forrás szerint egyáltalán nem biztosak még abban, hogy vele kell folytatniuk a következő években. Mudiay mellett Mario Hezonját és Justise Winslow-t nézegetik leginkább a hírek szerint.

A mai nap természetesen a Sacramento Kings körül forgott, akik egyrészt DeMarcus Cousins elcserélésén dolgoznak a hírek szerint, másrészt Rajon Rondóval szemeznek, harmadrészt Cousinson kívül mindenki mást is elcserélnének - a részleteket ezen a linken megtaláljátok!

A Cousins körüli pletykákhoz tartozik, hogy Brian Schmitz (Orlando Sentinel) ligaforrásoktól úgy tudja, az Orlando Magic nem fog résztvenni a Los Angeles Lakers és Kings esetleges cseréjében, ők tehát elvileg kimaradnak. Az előbb már említett Berger úgy tudja, hogy Cousins kívánságlistáján ott van a New York Knicks is, csak nekik semmilyen cserealapjuk nincs, amit oda tudnának adni a centerért - se sok pick vagy fiatal, se jó veteránok. A center ügynöke és a körülötte lévő emberek a Lakersnél látnák szívesen, de a játékos szereti Sacramentót és nem kért cserét Sam Amick (USA Today) forrásai szerint.

Azt már írtuk délután is, George Karl nem akar újjáépülést, ezt támasztja alá Berger írása is. Az újságíró információi szerint Karl Don Nelson győzelmi rekordjára hajt, ezért sokkal szívesebben egyesülne volt játékosaival, a Denverből Ty Lawsont, Wilson Chandlert és Kenneth Fariedet akarja Cousinsért. Chris Broussard (ESPN) értesülései szerint Karl Rudy Gay elcserélését is megfontolná Lawsonért, amennyiben mégsem tudja rávenni Vivek Ranadive-t, hogy cseréljék el Cousinst.

Ailene Voisin (Sacramento Bee) beszélt Vlade Divac elnökkel az este folyamán, aki elmondta megint, nem fogják elcserélni Cousinst és Karl sem kérte meg erre, mindketten maradni fognak a csapatnál a következő idényben is.

A Denverhez tartozik, hogy Jesus Perez Ramos (Mundo Deportivo) úgy tudja, a coloradói alakulat érdeklődik a Real Madrid irányítója, Sergio Rodriguez iránt, de a spanyol játékosnak komoly fizetési igényei vannak: évi 6 millió dollárt akar legalább három garantált szezonra.

Arról is beszámoltunk a délután folyamán, hogy Danny Ainge bepróbálkozott a Philadelphia Sixersnél, de visszautasították a Nerlens Noelre és az 1/3-ra tett ajánlatát.

Chris Mannix (Sports Illustrated) forrásai szerint az Oklahoma City Thunder is szeretne cserélni, ők a Jeremy Lamb, Perry Jones III, Steve Novak triótól szabadulnának. A Thundert pénzügyi szempontok motiválják - megpróbálják elkerülni a luxusadót Enes Kanter új szerződése után is -, viszont nem akarják csak úgy kiszórni a két fiatalt és a triplaspecialistát, szeretnének picket szerezni értük.

A Cleveland Cavaliershez tartozik, hogy hivatalosan is lehívták Tyimofej Mozgov csapatopcióját, mint ahogy az is, hogy Zach Lowe (Grantland) információi szerint nem nagyon kaptak pozitív válaszokat, amikor megkeresték a többi csapatot Brendan Haywooddal és az 1/24-gyel, hogy hátvédet szeretnének cserébe - egyik sem túl nagy meglepetés.

Gery Woelfel (Racine Journal Times) még a délután folyamán jelentette, hogy értesülései szerint a Milwaukee Bucks hajlandó John Hensont, a náluk lévő 2016-os Clippers első köröst és akár Michael Carter-Williamst is bedobni egy cserébe, hogy feljebb cseréljenek a drafton - MCW-vel a Top10-be akarnak kerülni -, ezeket a híreket azonban Chris Mannix (Sports Illustrated) cáfolta később.

A végére pedig egy szomorú hír: Andrei Kirilenko bejelentette, hogy meghozta végső döntését, tényleg visszavonul, ahogy az hetekkel ezelőtt felmerült.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus