Hírmorzsák 2015-07-27 (21:00)

További részletek a Miller-Haywood-féle cseréről (Miller plusz pénzt kap, maga kérte a cserét), illetve a Zoran Dragic-féle tranzakcióról (a pickek pontosítása, a készpénz nagysága, Dragic biztosan nem marad Bostonban). Dellavedova maradt a Cavsnél, de egyelőre csak egy évre. Napiert a Magichez cserélte a Heat, a Miami kitette keretéből Bill Walkert és el akarják cserélni még Chalmerst is. A Kingsnek nem kell az analytics, Divac menesztette az egyik legelismertebb szakembert. Arenast kitiltották egy fesztiválról, túl sok játékot "dobált össze" családjának. Edzőtábor-szerződések (Warriors, Mavs, Spurs, Clippers).

Mint arról már a nap folyamán beszámoltunk, a Cleveland Cavaliers ma két lépést is meghúzott. Az egyikben még a hajnal folyamán elcserélték Mike Millert és Brendan Haywoodot, valamint két második körös draftjogot a Portland TrailBlazershez. Ehhez a cseréhez tartozik, hogy egyrészt a Blazers készpénzt ad a Clevelandnek, pick nem megy az ohióiakhoz, másrészt Miller nagyjából 430.000 dollárt kap még a Cavstől a 15%-os trade kickere miatt, ennyivel többel, tehát összesen 3.3 millió dollárral nyomja majd a Portland sapkáját. Jason Lloyd (Akron Beacon Journal) információi szerint Miller maga kérte a csapatot, hogy cseréljék elA másikban pedig megegyeztek Matthew Dellavedovával, aki 1 évre 1.2 millió dollárért, tehát a QO-ért maradt az ohió együttesnél.

A Miami Heatnek is volt ma már egy megmozdulása, miután Zoran Dragicot a Boston Celticshez cserélték egy második körös pickkel együtt egy elég komolyan védett második körös draftjogra. Ehhez a cseréhez is tartoznak pontosítások: a Boston egy 2020-as második körös picket, illetve 1.5 millió dollárt kap a szlovén mellett - ez utóbbi fedezi Dragic fizetését -, míg a Heat egy 2019-es, de Top55 védett második körössel "gazdagodik". Adam Himmelsbach (Boston Globe) forrásai szerint a szlovén játékost szabadlistára teszi a Celtics, így bárhova mehet még az idény kezdete előtt, Ira Winderman (Sun-Sentinel) azonban úgy tudja, hogy a Boston még megpróbálja elcserélni Dragicot, mielőtt a waiver mellett döntenének.

Náluk is volt azonban több másik lépés is. Még tegnap este cseréltek el még egy hátvédjüket, Shabazz Napiert, akit némi készpénzzel együtt egy 2016-os második körösért cserébe vett át az Orlando Magic. Szintén a Heathez tartozik, hogy a csapat hivatalosan is bejelentette, szabadlistára tették Henry Walkert - semmi meglepő nincs ebben, mivel szerződése szombaton garantálttá vált volna. Shams Charania (RealGM) értesülései szerint ettől függetlenül köthetnek vele új kontraktust, de most (ideiglenesen) távozott a gárdától. Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy itt még valószínűleg nem álltak le a "takarítással", Mario Chalmers 4.3 milliós lejárójától is szabadulni akarnak továbbra is, hogy elkerüljék az "ismétlő luxusadó-fizető" státuszt.

Voltak edzőtábor-szerződtetések is az elmúlt egy napban. A Dallas Mavericks Jamil Wilsonnal kötött részlegesen garantált megállapodást - ő a Washington Wizards nyári ligás együttesénél 7.4 pontot és 3.2 pattanót átlagolt. A San Antonio Spurs Youssou Ndoyével szerződött le - a játékos a Spurs nyári ligás csapatában játszott és Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint a 2015/16-os idényt a D-Ligás csapatnál, az Austin Spursnél fogja tölteni. A Los Angeles Clippers a nem draftolt centert, Yanick Moreirát szerződtette, szintén egy (egyelőre) edzőtáborra szóló szerződéssel. A már említett Charania jelentette, hogy a Golden State Warriors Ian Clarkkal köt megállapodást - egyelőre nála még nincsenek részletek, de szinte biztos, hogy nem garantált szerződést köt ő is.

A Sacramento Kingsnél az újdonságokra nem igazán vevőek, ezt jól mutatja az elnök, Vlade Divac legújabb lépése, miután menesztette a liga egyik legelismertebb analytics szakértőjét, Dean Olivert - úgy ráadásul, hogy a szakembernek még több év volt hátra szerződéséből. Divac a sportando értesülései szerint megmondta bizalmasainak, hogy erőteljesen ellenzi, hogy az analyticset használják a játékosok teljesítményének értékelésére.

A végére pedig Gilbert Arenas, akinek még mindig megy a dobálás - igaz, most már egy kicsit más szinten. Az Orange County Fair nevű kaliforniai fesztiválon tiltották ki Agent Zerót a kosárpályákról, miután annyi kosarat dobott, hogy kezdett erősen ráfizetéses lenni a dolog a játékot szervezőknek. A megnyert tárgyakról csinált is egy képet Arenas, ezen a linken megtekinthetitek!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus