Hírmorzsák 2015-09-26 (09:30)

Pierce valószínűleg visszavonul, ha a Clippers bajnok lesz jövő nyáron, azonnal beszólt Kobe-nak. DeAndre Jordan szerint első dallasi meccse ugyanolyan lesz, mint a többi idegenbeli. Doc Rivers szerint nincs értelme annak, amit Cubannel csinálnak, csak ha 1-1-ben vagy egy ketrecharc során lejátsszák ezt egymás között. Kobe a 2k16-ban sem bírja a vereséget (videó). Phil Jackson szerint Bryant jobb lesz, mint azt sokan gondolják, ezért lesz lehetősége folytatni pályafutását. Dunleavy hátát meg kellett műteni (8-10 hét). Marcus Morris szerint Phoenixben is ő volt a legjobb kiscsatár. Bealnek a maximumnál kevesebbet ajánl a Wizards. A Thunder új harmadik számú meze egyszerű lett. 2k16 ünneplések és táncok (videó). Papanikolaou-t kitette a Denver. Bennett a Raptorsnál folytatja. Edzőtábor-szerződések.

Tegnap megvolt a médianap a Los Angeles Clippersnél is. A nyáron három évre szerződtetett Paul Pierce elmondta, hogy ha sikerül bajnoki címet nyerniük a most következő szezonban, valószínűleg visszavonul - azt gondolta, hogy már az előző idényben is a Clippers fog nyerni. Úgy érzi, 1-2 év van még pályafutásában. Pierce kitért más dologra is - elmondása szerint tudja, hogy mivel karrierje végén jár és 37 éves, ezért kisebb szerepe lesz, főleg az alapszakasz során. Nincs is ezzel gondja, de nem mindenkivel kapcsolatban mondhatja el ugyanezt. A bostoni legenda Fred Rogginnak (The Beast 980) úgy fogalmazott, hogy "Los Angelesben vannak néhányan... khm... Kobe... khm, akiknek nehezebb lesz elfogadni a csökkentett szerepkört".

A Clippers média napján természetesen mások is megszólaltak. Blake Griffint a csapaton belüli helyzetről, Chris Paul és a visszatérő DeAndre Jordan viszonyáról kérdezték, amire annyit mondott, hogy a testvéréhez áll legközelebb az egész világon, de rendszeresen vannak nézeteltéréseik nekik is - erre Paul hozzátette, hogy csak várjon, amíg felesége lesz. DeAndre Jordantől kérdezték, hogy milyen lesz az első meccse Dallasban, amire annyit mondott, hogy ugyanolyan, mint az összes többi idegenbeli találkozó. A legjobbat Doc Rivers mondta, aki szerint teljesen fölösleges az, amit Mark Cubannel csinálnak most - az ide-oda mondogatás -, kivéve akkor, ha lejátsszák ezt 1-1-ben vagy egy ketrecharc során.

Térjünk vissza kicsit Kobe Bryantre - mint arról tegnap este már írtunk, Phil Jackson elejtett egy sejtelmes félmondatot vele kapcsolatban, a New York Knicks elnöke szerint ugyanis elképzelhető, hogy Bryant a Los Angeles Lakersnél befejezi, de a pályafutását szerinte nem fogja még abbahagyni 2016 nyarán. Jackson szerint az a helyzet a legnagyobbakkal, hogy látják, érzik a játék sebességét, ütemét, láttak már mindent, úgy gondolják, tudják kezelni a helyzetet, de a testük cserben hagyja őket - egy része például szerette volna, ha Michael Jordan visszavonul azután a bizonyos dobás után Utah-ban. Kobe-nak két szezonját tették tönkre sérülések, de Jackson úgy érzi, sokkal jobban fog játszani a dobóhátvéd, mint azt sokan gondolják, olyan teljesítménye lesz képes, hogy a szezon végén sokan fogják még megkérdezni tőle, hogy van-e kedve folytatni.

És még mindig Bryant, a nap 2k16 jelenete is a nevéhez fűződik ugyanis: a készítők úgy alkották meg a játékban, hogy nem nagyon bírja, ha hátrányban van a csapata és még szórakoznak is előtte...

A Chicago Bullsnál máris elkezdődik a sérülések sora, Mike Dunleavy háta ugyanis egész nyáron "fájdogált", de az utóbbi időben rosszabbra fordult állapota, így a csapat úgy döntött, hogy a legjobb, ha megműtik. 8-10 hetes kihagyásra kényszerül Dunleavy, tehát november végén vagy december elején térhet majd vissza.

A Detroit Pistons új kiscsatára, Marcus Morris Keith Langlois-nak (nba.com) elmondta, úgy érzi, hogy ő volt a Phoenix Sunsnál is a legjobb játékos hármas poszton. PJ Tucker talán jobb védő, mint ő, de összességében nézve ő volt a legjobb kiscsatár a csapatban, és elmondása szerint egy csomó játékos ugyanígy gondolta. Most azonban végre nagyon sok lehetősége lesz a Pistonsnál, mert azonnal kezdhet is. Már öt éve van a ligában, úgyhogy ez sem újdonság neki, egyedül a keleti part az.

Úgy tűnik, hogy a Washington Wizards és Bradley Beal között nem lesz megegyezés idő előtt - tehát november 2-ig -, Jorge Castillo (Washington Post) forrásai szerint ugyanis a fővárosi együttes szeretne minél több sapka alatti helyet megtartani Kevin Durant miatt, ezért kevesebbet ajánlottak Bealnek a maximumnál, ezt pedig szinte kizárt, hogy a dobóhátvéd elfogadja. Ha most hosszabbítanak a játékossal, akkor jövő nyáron azonnal az új bérével kell számolniuk, míg ha korlátozott szabadügynök marad, akkor eljátszhatják azt, amit a San Antonio Spurs idén Kawhi Leonarddel - megegyeztek ugyan vele a szabadügynök piac nyitása utáni 9. percben, de hivatalosan csak LaMarcus Aldridge szerződtetése után írtak vele alá, így kevesebb sapka alatti helyet foglalt addig.

Mint arról az éjszaka folyamán beszámoltunk, Anthony Bennett lekerült a waiverről és az ESPN forrásai szerint a Toronto Raptorshoz ír alá, méghozzá a jövő hét elején valamikor. További rostermozgások is voltak természetesen. A Cleveland Cavaliers egy évre nem garantált szerződést, tehát edzőtábor-meghívót adott Chris Johnsonnak, és ugyanilyen feltételekkel szerződött le Jeremy Tyler is a Houston Rockets-cel - mindketten Kínában töltötték az előző idényt. A Portland TrailBlazers Omari Johnsont hívta meg az edzőtáborba - a 25 éves csatár tavaly a Boston D-Ligás csapatánál, a Maine Red Clawsnál 15.6 pontot és 6.7 pattanót átlagolt. Shams Charania (Yahoo Sports) információi szerint a Philadelphia Sixers a 2014-es draft 58. helyén kiválasztott Jordan McRae-nek adott egyéves, nem garantált kontraktust.

Két embertől el is köszöntek az előző napon, illetve ez sem pontos, Yannick Moreira neve ugyanis nincs ott a Brooklyn Nets előszezonkeretében, így valószínűleg a velük kötött megállapodása is semmis - a Clippersszel a nyár folyamán egyszer már eljátszotta ugyanezt. A Denver Nuggets szabadlistára tette Kostas Papanikolaou-t - mivel október 4-e előtt tették ezt meg, így 4.8 milliós fizetését sem kell állniuk. Egyelőre nem tudni, hol folytathatja a görög - szabadlistáról szinte biztosan nem fogják elvinni -, az is elképzelhető, hogy visszatér Európába.

A könnyedebb témákat tekintve kezdjük a 2k16-tal, amelybe új ünneplési formák és táncok kerültek:

A végére pedig az Oklahoma City Thunder, akik bemutatták új harmadik számú mezüket:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus