Hírmorzsák 2015-10-17 (10:00)

Anthony Davisnek tetszik az új Pelicans, egy másik csapat vezetője szerint 40-50 győzelem között lesznek. Odom eszméleténél van, magától lélegzik. Bryant tegnap nem edzett, ma nem játszik, Love viszont vasárnap este visszatér. A Sixersnél irányító poszton is gondok vannak. Popovichék nem tudták, LMA aláír-e hozzájuk, de azt igen, hogy ha erősíteni akarnak, el kell cserélniük Splittert. Lillard szeretné, ha Stotts maradna, a tréner 2016/17-es opcióját még nem hívta le a Blazers. Monroe és a Portland és a Bucks közül választotta végül utóbbit. John Jenkins szerint nem kapott lehetőséget a Hawkstól. Brandon Armstrong Kevin Garnettet parodizálta (videó). Jared Cunninghamnek jó esélye van, hogy a Cavsnél maradjon az alapszakaszra is. Jerome Jordant kitette a Pelicans. Willie Reed 6-8 hetes kihagyásra kényszerül.

A New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis Ken Bergernek (CBS Sports) elmondta, nagyon jól érzi magát, új vezetőedzőjük van (Alvin Gentry), aki új sémákat hozott a játékukba, ráadásul mindenki egészségesen tért vissza az edzőtáborba (ez mondjuk azóta már nem igaz). Úgy érzi Davis, hogy nagyszerű csapatuk lehet, a pályán kell megmutatniuk, mit is tudnak. Egy másik csapat meg nem nevezett vezetője azért közel sem látja ilyen pozitívan a helyzetet - szerinte elég nagy pácban van a Pelicans, mert egy köztes állapotban vannak valahol 40 és 50 győzelem között. A vezető szerint a New Orleansnak szereznie kell még egy meghatározó játékost, és egészségesnek kell maradniuk, nagyon sok gondjuk volt a sérülésekkel.

Szintén a Pelicanshez tartozik, hogy tegnap este kitették keretükből Jerome Jordant, így már csak 19 fős a keretük - Mirza Begictől nem sokkal korábban búcsúztak, úgyhogy center poszton megint elég vékonyak Ömer Asik és Alexis Ajinca kiesése miatt.

Mint arról az este folyamán beszámoltunk, Lamar Odom felébredt a kómából és a hírek szerint magától lélegzik. Jim Harrick, Odom volt, Rhode Island-i edzője szerint Khloe Kardashian odahajolt hozzá és azt mondta neki, "ugye tudod, hogy szeretlek", Odom pedig bólintott. Miután 3-4 napig a legrosszabbtól rettegtek, ez egy kis reményt adhat, javult az ex-kosaras állapota.

Ahogy arról már tegnap szó volt, meg kellett műteni Willie Reed jobb hüvelykujját - a Brooklyn Nets centere nagyjából 6-8 hetes kihagyással számolhat mostantól. Ha már sérülések, akkor itt lehet megjegyezni, hogy a Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant tegnap nem edzett bal vádlija miatt, és hajnalban biztosan nem játszik a Golden State Warriors ellen. A Cleveland Cavaliersnél viszont Kevin Love tegnap végignyomta a teljes edzést, úgyhogy David Blatt vezetőedző elmondása szerint vasárnap este játszani fog a Toronto Raptors ellen.

Ha már szóba került a Cavs, akkor meg lehet említeni velük kapcsolatban, hogy Jared Cunninghamnek elég jók az esélyei, hogy bekerüljön a 15 fős alapszakasz keretbe is, Blatt nagyon dicsérte őt Dave McMenaminnek (ESPN). A tréner bevallotta, hogy nem nagyon ismerte a játékát korábban, nem látta sem az NBA-ben, sem az egyetemen, csak a statisztikáit ismerte, aminek utána tudott nézni. Most volt először lehetősége, hogy megnézze, mire is képes a pályán, és elmondása szerint Cunningham bizonyított neki, mert nagyon jó szellemben kosarazik, igazi two-way játékos, aki támadásban és védekezésben is odateszi magát.

A Philadelphia Sixersnél megint Joel Embiid körül megy a parádé, ahogy azt tegnap este is megírtuk, viszont nincs sokkal jobb helyzet irányító poszton sem, ahol Kendall Marshall és Tony Wroten is sérültek még. Brett Brown vezetőedző Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) elmondta, mindketten elég messze vannak a visszatéréstől. Nem nagyon szeretne visszatérési időpontot mondani egyikőjüknél sem, de elég jó esély van arra, hogy Marshallt októberben nem látjuk a pályán, reményeik szerint azért nem sokkal később már igen, Wroten viszont még többet kénytelen kihagyni, ő december előtt szinte biztosan nem lesz bevethető.

A San Antonio Spurs mestere, Gregg Popovich Jeff McDonaldnak (San Antonio Express-News) bevallotta, idegesek voltak a csapatnál, miután Tiago Splittert elcserélték az Atlanta Hawkshoz gyakorlatilag a semmiért, egészen addig, amíg nem írt alá hozzájuk LaMarcus Aldridge. Popovich elmondta, nem tudták, mi lesz a vége, de azt igen, hogy ha változtatni akarnak és tehetséges játékost, sztárt akarnak szerezni, akkor valamit tenniük kell.

Ha már szóba került a Hawks, akkor közvetve hozzájuk tartozik, hogy a három év után szabadügynökként elengedett John Jenkins a Dallas Mavericks legponterősebb játékosa az idei előszezonban. Jenkins Eddie Sefkónak (Dallas Morning News) elmondta, szerinte eleget dolgozott ahhoz Atlantában is, hogy esélyt kapjon, de ez sosem történt meg. Szerinte sok játékosnak csak lehetőség kell, ő sem véletlenül volt első körös draftolt anno - a 2012-es draft 23. helyén választotta ki anno a Hawks.

A Portland TrailBlazersnél egyelőre nyitva hagytak minden lehetőséget, még nem hívták le Terry Stotts vezetőedző 2016/17-es csapatopcióját, de játékosai támogatják a trénert. A gárda sztárirányítója, Damian Lillard egy sajtótájékoztatón elmondta, amíg ő a csapatnál van, szeretné, ha Stotts is ott lenne.

Szintén a Blazershez kapcsolódik, hogy Greg Monroe a Portland és a Milwaukee Bucks közül választotta a nyáron utóbbi együttest, e között a két csapat között vacillált a végén. Monroe Michael Lee-nek (Yahoo Sports) azt is elmondta, hogy egyértelműen nem a városok számítottak nála, mivel nagyon sok helyen lakott már, de mindenhol jól érezte magát. Ha olyan helyre kell mennie, ahol nincs semmi szórakozási lehetőség, neki az is jó, mert otthon is el tud lenni, úgyhogy csak a kosárlabda szempontok számítottak neki: hol illik az összképbe leginkább, hol érheti el a legnagyobb dolgokat, hol segíthet a legtöbbet és hol fejlődhet ő is emellett, ezek alapján döntött.

Egy kis pénzügy: Mivel a 2016/17-es idényre nagyjából 89 millió dollár környékére nő a fizetési sapka, így a 30 csapatnak együtt akár 1.07 milliárd dollár sapka alatti helye is lehet. A kollektív szerződés részletei alapján 3 milliárd dollárnak kell lenni majd a játékosok összfizetésének, márpedig abból mindössze 1.6 milliárd dollár garantált egyelőre, a többi 1.4 milliárdot még el kell költenie a tulajdonosoknak. Három csapat is van egyébként, amelynek egyetlen cserét vagy elküldést sem kell végrehajtania, hogy legalább 60 millió dolláros sapka alatti helye legyen a 2016-os szabadügynökökre.

Brandon Armstrong újra lecsapott, ezúttal Kevin Garnettet parodizálta:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus