Hírmorzsák 2015-11-20 (11:00)

Draymond Green, Blake Griffin, Redick és Pierce a Clippers és a Warriors közötti kapcsolatról, illetve a tiszteletről beszéltek, Green Griffint, illetve játékának fejlődését dicsérte, míg Griffin és Pierce Steph Curryt magasztalta. Curry szerint LeBron motiválni akarja saját együttesét, de nem sikeréhség van bennük, egyszerűen nagy csapattá akarnak válni. Cousinst egy meccsre eltiltották (videó). Kaminsky szerint nem verné meg a nála 30 évvel idősebb Jordant 1-1-ben, nem is akarja megpróbálni. Lawson 6 hónap börtönt vagy nagyon hosszú próbaidőt kaphat januárban. Sérültlista: Mo Williams (jobb láb), Mozgov (jobb váll), Gay (bal váll). McHale feleségének tegnap esti ámokfutása. Harrison Barnes Circus Shotja (videó). Jared Cunningham "eltörte" MCW bokáját (videó). Steph Curry a Foot Locker reklámban (videó). Fredette-et kitette a Pelicans.

A Golden State Warriors és a Los Angeles Clippers sztárjai a ma hajnali találkozó előtt nyilatkoztak még a két csapat viszonyáról. Draymond Green Monte Poole-nak (CSN Bay Area) elmondta, mindig le akarják győzni a Clipperst és a Clippers is őket, ettől függetlenül jóval jobban tisztelik egymást, mint azt az emberek gondolnák. Az sem titok, hogy nem kedvelik egymást, de ennek semmi köze nincs az egymás iránti tisztelethez, mindkét csapat sokra tartja szerinte a másikat. Green szerint soha nem a tisztelet hiányáról volt szó a két csapat között, anélkül nem lehetne minden egyes alkalommal olyan keményen küzdeni, ahogy ők teszik, akár kedvelik a másikat, akár nem.

Blake Griffin annyit mondott, hogy egyszerűen nem lehet nem tisztelni azt, amit a Warriors csinál és ahogyan csinálják. Semmiféle zavar nincs a rendszerükben, nincsenek problémáik, egyéni dolgaik, amikre megoldást kell találni, márpedig Griffin szerint ez az a stílus, ahogyan a kosárlabdát játszani kell. Senki nem aggódik a dobásai, a pontjai miatt. Paul Pierce annyit mondott, hogy 12-0-lal áll a Warriors, úgy érzik, övék a világ, senki nem tudja legyőzni őket, bármekkora hátrányba kerülnek, le tudják dolgozni, ők a bajnokok és magabiztosak. Pierce szerint ez olyan, mint bármelyik küzdősportnál - amikor leütnek valakit, akkor még mindig hiszi, hogy győzhet. Szerinte így érez most a Warriors és meg is dolgoztak azért, hogy ezt elérjék.

JJ Redick még a hét elején mondta el a USA Today munkatársának, hogy amikor a Golden State-tel találkoznak, az teljesen más érzés, mint mikor egy másik együttes az ellenfelük - talán még egy csapatot tud ugyanebbe a kategóriába sorolni, a San Antonio Spurst. Ellenük azért bennük van némi izgalom is, de mindkét együttest nagyon szeretnék megverni, mert nem kedvelik egyiket sem - ugyanoda jutottak az érzéseik a Warriorsszel, mint 2-3 éve a Spursszel. Ettől függetlenül tisztelik a bajnokot azért, amit az előző idényben elértek, és azért, ahogyan jelenleg is játszanak

Green beszélt Griffinről is. A Warriors erőcsatára szerint az újonc idényében elgondolkodott azon, hogy Griffin vajon valaha feljebb lép-e egy magasabb szintre, mert nagyon atletikus volt, sokat zsákolt, de már akkor is hátráltatták sérülések, úgyhogy egyértelmű volt, hogy idővel az atletikus képességei megkopnak. Kérdések merültek fel Greenben, hogy valaha jobb lesz-e a Clippers játékosa, három év alatt viszont borzasztóan sokat fejlődött szerinte ellenfele. A középtávoli tempót is magabiztosan, kiegyensúlyozottan dobja, sokat dolgozik a palánk alatti mozgásain is, ez pedig még veszélyesebbé teszi. Green szerint mindig élvezetes egy Griffin szintű tehetség ellen játszani, mert kihívást jelent - a kérdés az, mit kezd az ember ezzel a kihívással.

A Clippers játékosai cserébe Steph Curryt dicsérték. Griffin Dan Woike-nek (Orange County Register) elmondta, félelmetes, milyen mentalitással játszik most a Golden State irányítója. Pierce annyit mondott, hogy valószínűleg sosem volt még ilyen játékos a liga történetében, mint Curry - voltak nagyon jó tripladobók korábban is, de szerinte pályafutása ezen szakaszában is a legjobbak közé kell sorolni a Warriors sztárját, mert sokan az elzárások mögül dobtak úgy, hogy mások megcsinálták nekik a helyzetet, míg Curry bármikor képes ráemelni és bedobni kintről, ez pedig hihetetlen.

Közben Curry is megszólalt, de teljesen más témáról, ő Sam Amicknek (USA Today) LeBron James legutóbbi, velük kapcsolatos kommentjére reagált - mint azt mi is megírtuk, James elégedetlen volt csapata hozzáállásával, mert szerinte a Warriors éhesebb a sikerre, ennek pedig nem így kellene lennie. Curry azt mondta, hallotta, mit mondott James, motiválni próbálja a saját csapatát úgy, ahogyan csak tudja, de a Cavs ikonja nincs ott velük, nem tudja, mi zajlik az öltözőben.

Az akkor még 12-0-s mutatójukra ránézve könnyű azt mondani, hogy éhesek a sikerre, de az az igazság, hogy nagy csapattá akarnak válni, márpedig a nagy csapatoknak nincsenek olyan meccseik, amelyeket lepihennek, nincsenek az évben olyan szakaszok, amikor elhiszik, hogy csak a tehetségüknek köszönhetően nyerni fognak, ezzel ugyanis becsapnák önmagukat is, márpedig ezt náluk mindenki érti, felfogta, ennek megfelelően játszanak. Le kell rakniuk az alapokat egy újabb bajnoki címhez, mert ez az év teljesen más lesz, hiába nyertek az előző szezonban, de mindannyian szeretnének újra ünnepelni júniusban. Tavaly ilyenkor még csak tanulták a rendszert, de már akkor is minden este beleadtak mindent - idén egy kicsit jobbak egyénileg és csapatként is, ez mutatkozik meg a pályán

A Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins egymeccses eltiltást kapott a ligától, miután az Atlanta Hawks elleni mérkőzés első negyedében megütötte Al Hordordot egy lepattanóért vívott harc során. Cousins már letöltötte büntetését a ma hajnali, Miami Heat elleni találkozón, amit nélküle el is vesztett csapata.

Szintén ehhez a ma hajnali Heat - Kings összecsapáshoz kapcsolódik, hogy a Sacramento kiscsatára, Rudy Gay nem a pályán fejezte be a meccset, miután bal válla megsérült - MRI-t ma végeznek rajta, utána lehet majd tudni, milyen súlyos a probléma. A ma hajnali mérkőzésekhez tartozik az is, hogy a Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks találkozón Tyimofej Mozgov jobb válla rándult meg, ezért ő is idő előtt fejezte be a meccset - azt egyelőre nála se tudni, mennyit kell kihagynia, ha egyáltalán ki kell. A Clevelandnél egyébként Mo Williams jobb lábával van egy kisebb gond, emiatt hiányzott a Bucks ellen, de elvileg egyáltalán nem súlyos a probléma, csak nem akartak kockáztatni.

A Houston Rocketsnél kisebb gondjuk is nagyobb most Ty Lawson magánügyeinél, de Chris Dempsey (Denver Post) jelentette, hogy az irányító bűnösnek vallotta magát ittas vezetésben még egy január 23-ai letartóztatásával kapcsolatban. Az ítélethirdetés 2016. január 14-én történik majd meg, és Lawson 180 napnyi, tehát hat hónapnyi börtönt vagy nagyon hosszú próbaidőt kaphat. A nyáron Denverből Houstonba cserélt játékmestert 61 mérföld/óra sebességnél kapcsolták le a rendőrök egy olyan szakaszon, ahol 35 mérföld/óra volt a maximális megengedett sebesség.

A The Dan Patrick Show tegnap esti vendége Frank Kaminsky volt, a Charlotte Hornets magasemberét pedig természetesen Michael Jordanről is kérdezték. Amikor arra kellett válaszolnia Kaminskynek, hogy megverné-e minden idők legjobbját, a már 52 éves Jordant 1-1-ben, akkor azt mondta a 22 éves kosaras, hogy nem, de nem is igazán szeretné megpróbálni, mert nem akar kikapni. Erre mondta neki a műsorvezető, hogy igazából meg kellene tudnia verni Jordant, mert ha nem, akkor MJ-nek kellene a Charlotte játékosának lennie, erre aztán nem sokat mondott már Kaminsky.

A Rocketsnél tegnap este már megemlítettük, hogy Kevin McHale felesége "tüzet okádott" férje menesztését követően - twitteren azt is megírta, hogy a Kardashian-átok bizony valós, és vajon ki lesz a következő? Lynn McHale később törölte twitter-accountját, bár az utolsó bejegyzésben a hírek szerint egyetértett azzal az illetővel, aki szerint szégyen volt férje kirúgása, de 12 millió dollár elég jó lelépési pénz - ennyit fizet a Rockets McHale-nek még a következő években. A tegnap esti ámokfutás:

A New Orleans Pelicans kitette keretéből Jimmer Fredette-et - semmi meglepő nincs ebben, hiszen november 10-én csak a Hardship Exception kivétel segítségével igazolták le, mert túl sok sérültjük volt. Négy meccsen összesen 13 percet játszott a hátvéd, elküldésével pedig újra 15 fős a Pelicans állománya.

A Golden State Warriors kiscsatára, Harrison Barnes ma hajnalban bemutatta a "Circus Shot" mintapéldáját:

A Cleveland Cavaliers cserehátvédje, Jared Cunningham Michael Carter-Williams bokáját törte el:

A végére pedig az új Foot Locker reklám maradt, amelyben a kissrácok úgy beszélgetnek Steph Curryvel, mint a profi játékosok:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus