Hírmorzsák 2016-01-08 (11:00)

Kobe elérte a 33.000 pontot, legfiatalabbként a liga történetében. Divac 8-as Charlotte-mezt ajándékozott Bryantnek. A Timberwolves felajánlotta Kevin Martint Courtney Lee-ért, a Grizzlies nemet mondott. A Memphis és a Charlotte érdeklődik Vangelis Mantzaris iránt. A Hornets cserélni akar Bojan Bogdanovicért. Joe Johnsont kivásárolja a Nets? Mozgov miatt több csapat is megkereste már a Cavst. Lawsont 3 meccsre eltiltotta a liga, Rondót nem fogják. Sam Hinkie Shane Battier-vel találkozott tegnap. D'Angelo Russellnek és Cousinsnak is a jobb bokája sérült meg ma hajnalban. Steph Curry valószínűleg játszik ma este. Brad Stevens nem volt ott a Celtics meccsén, volt játékosát látogatta meg. Garantált szerződések: Tarik Black, MWP, Huertas, Jared Cunningham, Toney Douglas.

A ma hajnali Chicago Bulls - Boston Celtics összecsapáson nem volt ott a Boston vezetőedzője, Brad Stevens, mert Indianába utazott. A hírek szerint egy volt egyetemi játékosát látogatta meg, Andrew Smith-t, akinél 2014 januárjában diagnosztizáltak rákot, és állítólag finoman szólva sincs jó állapotban az utóbbi időben - felesége twitteren kért is mindenkit, hogy imádkozzanak férjéért, mert csodára lenne szükségük.

A ma hajnali mérkőzésekhez tartozik a sérültlista is. A Los Angeles Lakers irányítója, D'Angelo Russell jobb bokája sérült meg, de a röntgenfelvételek alapján szerencsére nincs törése, úgy tűnik jelenleg, hogy egy viszonylag kisebb bokaficammal megúszta a dolgot a játékmester. Ugyanezen a találkozón DeMarcus Cousins az utolsó pillanatokban szintén a jobb bokájával sérült meg, de róla nincs még hír, hogy mennyire súlyos az eset, nem tűnt annak a felvételek alapján. Diamond Leung (Bay Area News Group) úgy tudja, hogy a Golden State Warriors sztárja, Steph Curry valószínűleg játszik ma este, a Portland TrailBlazers elleni ütközetben.

A Kings-Lakers egyébként is különleges volt, hiszen Kobe Bryant utoljára járt Sacramentóban ellenfélként - a 2000-es évek elején nagyon komoly rivalizálás folyt a két csapat között, ráadásul a Kings jelenlegi elnökéért, Vlade Divacért került anno a Lakershez a draftot követően. Kobe a meccs után lepacsizott Divaccal és a nagy Kingsből Peja Sztojakoviccsal is - az elnök egyébként egy 8-as Charlotte-mezt adott neki ajándékba, ebben játszott volna, ha anno nem történik meg a csere, vagy ha Divac inkább visszavonul, minthogy a Hornetsnél kelljen kosaraznia, ahogy erről beszélt is nemrég.

Maga a meccs is nagyon jó, legalábbis fordulatos, drámai volt, ráadásul Kobe elérte a 33.000 pontot - Kareem Abdul-Jabbar és Karl Malone után harmadikként, de a legfiatalabbként -, így övé a napi statisztika ma.

Több cserepletyka is napvilágot látott, ami nem csoda, kicsit több mint egy hónap múlva deadline. Sam Amick (USA Today) értesülései szerint a Minnesota Timberwolves felajánlotta Kevin Martint Courtney Lee-ért cserébe - bár a Memphis támadásban, a Minnesota védekezésben lépett volna talán előre, a Grizzlies nemet mondott a megkeresésre. A hírek szerint minden olyan üzletet elutasítanak, amelyben Martint kapnák meg.

A Memphishez tartozik az is, hogy az SDNA forrásai szerint az Olympiakosz hátvédje, Vangelis Mantzaris iránt érdeklődnek, ezt pedig a játékos a tegnapi, Laboral Kutxa elleni Euroliga-meccs után meg is erősítette. Mantzaris azt nyilatkozta, hogy igen, van megkeresése az NBA-ből, de jelenleg nem ezzel foglalkozik, mert az Olympiakosz alkalmazottja, és csak ez az idény érdekli jelen pillanatban. Mantzarisnak egyébként 2017-ig van szerződése a vörösökkel, de jó esély van rá, hogy valaki megpróbálja majd kivásárolni, az SDNA ugyanis úgy tudja, hogy a Charlotte Hornets is nézegeti a görög kosarast.

Ha már szóba került a Hornets, akkor itt lehet kitérni arra, hogy Mitch Lawrence (Sporting News) információi szerint a Charlotte szeretne cserélni a Brooklyn Nets dobóhátvédjéért, Bojan Bogdanovicért. Részletek még nem láttak napvilágot, de állítólag a 3.4 millió dollárt kereső horvát dobóhátvéd elérhető, nem feltétlenül marasztalnák Billy Kingék. Lawrence még egy érdekes dolgot hozzátett ehhez a pletykához: az újságíró forrásaitól úgy értesült, hogy Joe Johnsont jó eséllyel ki fogja vásárolni a Nets. Nyilván megpróbálják elcserélni, és ha nem megy, a deadline után tehetik ki waiverre - ha valahova aláír, annyival is kevesebbet kell neki fizetni, az mindegy már, hogy a csapatnál van vagy sem.

Szintén a csererészleghez tartozik, hogy Marc J. Spears (Yahoo Sports) értesülései szerint a Cleveland Cavalierst több együttes is megkereste Tyimofej Mozgovval kapcsolatban. Az orosz center december 28-án kikerült a kezdőből, Tristan Thompson vette át a helyét, azóta pedig drasztikusan csökkentek statisztikái, 11.3 perc alatt 4.3 pontot és 3.3 pattanót átlagol eddig januárban. Mint ismert, nyáron oda igazol, ahova akar, és bár a Cavs állítólag szeretné megtartani, ilyen szerepre nehéz lesz - könnyen lehet, hogy másik együttest választ inkább -, a klub pedig így is komoly luxusadót fizet, ezt csökkenthetnék az elcserélésével.

Volt egy büntetés is, miután a Houston Rockets irányítójának, Ty Lawsonnak 3 meccses eltiltást adott a liga a kaliforniai gyorshajtási ügye miatt. A Sacramento Kingsnél Rajon Rondónak nem kell ezzel számolnia, ugyanis a liga nem fogja büntetni a két nappal ezelőtti esetért, amikor a felvételek tanulsága szerint megpróbált valami csinálni az oldalvonal mellett egy rúgómozdulattal - hogy mit szeretett volna, azt senki nem tudja. Sam Amick (USA Today) egy ligaforrástól úgy tudja, hogy más kameraállás alapján megállítható volt, hogy nem volt elég közel Rondo a sérülésokozáshoz - hivatalos bejelentés nem lesz, mivel a liga nem ad ki közleményt olyankor, amikor nem büntet.

Ezek a napok a nem garantált szerződésű játékosokról is szólnak, hiszen eltérő dátummal, de nagyjából ezen a hétvégén kell véglegesíteni vagy kitenni a keretből minden ilyen kontraktussal rendelkező egyént. A Los Angeles Lakers hivatalosan is garantálta Marcelinho Huertas, Tarik Black és Metta World Peace szerződéseit, erről volt is szó tegnap előtt, úgyhogy nincs váratlan fordulat. Michael Scotto (Sheridan Hoops) jelentette, hogy a New Orleans Pelicans meg fogja tartani Toney Douglast, és mivel tegnap késő este le is járt a határidő, hogy kitegyék a keretből, így ez meg is történt. A Cleveland Cavaliers pedig Jared Cunningham szerződését garantálja.

A Philadelphia Sixers vezetősége a jövőben tovább változhat, ugyanis Sam Hinkie GM és Shane Battier tegnap együtt ebédeltek. Annyi biztos, hogy Elton Brandtől eltérően Battier játékosként nem csatlakozik az együtteshez, a kiscsatár abbahagyta a kosárlabdát, de a szaktudására még szüksége lehet a Sixersnek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus