Hírmorzsák 2016-01-14 (20:00)

Az ESPN All-Time Top10-es listája a kiscsatároknál. Kobe több mint 1.5 millió szavazattal továbbra is első az All-Star szavazáson, Melo megelőzte Drummondot. A Kings cserélné Gay-t - már felajánlották Ryan Andersonért, a Pelicansnek nem kellett. Danny Ferry is jelölt a Nets GM posztjára. Stuckey legalább két hetet kihagy jobb lábfeje miatt. Pau Gasol el sem utazott a Bullsszal Philadelphiába, Butler és Rose játéka csak a meccs előtt dől el. Drake és Kevin Hart irányítják majd az All-Star gálán, a hírességek mérkőzésén a csapatokat - T-Mac és Billups is szerepelni fog. A lett miniszterelnök twitteren próbált Porzingisnak néhány All-Star szavazatot hozni. Shaq egy Lamborghinit és egy Jeep Wranglert vett fiának 16. születésnapjára. 25.000 dollárt nyert egy Rockets-szurkoló a félpályás dobással (videó). Wojnarowskiéknál folytatja Chris Mannix is.

Az ESPN ma is nyilvánosságra hozott egy Top10-et, ezúttal a kiscsatárok listája került terítékre. Az irányítókról és a dobóhátvédekről már írtunk korábban, a szabályok újfent: összeraktak az újságnál egy halmazt a valaha volt 150 legnagyobb játékosból karrierjük legjobb szakaszait és teljes pályafutásukat is figyelembe véve. Aztán a szakértőik elkezdték egymás ellen párosítani őket "melyik a jobb" alapon, így jött ki egy Top100-as lista, amit a jövő héten tesznek közzé, ezen a héten pedig a posztonkénti Top10-eket pakolják ki. A kiscsatárok:

1. LeBron James, 2. Larry Bird, 3. Julius Erving, 4. Kevin Durant, 5. Elgin Baylor, 6. Scottie Pippen, 7. John Havlicek, 8. Rick Barry, 9. James Worthy, 10. Dominique Wilkins

Megjöttek az All-Star szavazatok harmadik részeredményei is. A voksolást továbbra is Kobe Bryant vezeti, már több mint 1.5 millió szavazata van a Los Angeles Lakers ikonjának. Mellette Kevin Durant helye továbbra is biztos (775k), Draymond Green (500k) pedig 12 ezer szavazattal előzi Kawhi Leonardot. A hátvédeknél Stephen Curry (1.2 millió) és Russell Westbrook (610k) is szinte biztosan ott lesz a gálán. Keleten továbbra is LeBron James vezet (830k), Paul George a második a frontcourtban (570k), Carmelo Anthony (368k) viszont 7000 szavazattal megelőzte Andre Drummondot. A hátvédeknél Dwyane Wade az első most is (737k), Kyrie Irving a második (400k) - Kyle Lowry és Jimmy Butler 30-40 ezer szavazattal vannak lemaradva.

Szintén az All-Star gálához kapcsolódik, hogy Drake és Kevin Hart irányítja majd a hírességek mérkőzésén a két együttest. A Celebrity Game ezúttal Team Canada - Team USA formátumban fog zajlani.

Előbbiben ott lesz Rick FoxTracy McGrady, az énekes-színész Kris Wu, a teniszjátékos Milos Raonic, a Property Brothers (Álomház) nevű tévésorozat sztárjai, Drew és Jonathan Scott, a színész Stephan James, az Indiana Fever WNBA játékosa, Natalie Achonwa, valamint az Arcade Fire nevű indie-rock zenekar frontembere, Win Butler. Utóbbinál szerepel majd Chauncey BillupsMuggsy Bogues, a WNBA MVP-je, Elena Della Donne, a Black-ish sorozatból Anthony Anderson, a Creed: Apollo fia film sztárja, Michael B. Jordan, a Milwaukee Bucks tulajdonosa, Marc Lasry, a színész-humorista Jason Sudeikis, az Empire című sorozat egyik szereplője, Bryshere Yazz Gray és az America's Got Talent műsorvezetője, Nick Cannon.

És még mindig All-Starbeindult a lett szavazógépezet is. Raimonds Vejonis, Lettország miniszterelnöke twitterfiókján az egyik hivatalos voksolási formában leadta a szavazatát: "Kristaps Porzingis #NBAVote". Nagyjából 22.000 követője van Vejonisnak - nem egy Justin Bieber-szintű támogatás, de ez is valami.

Óvatosan kell kezelni, mert Michael Scotto (Sheridan Hoops) információja, de az újságíró a forrásaitól úgy tudja, hogy a Sacramento Kings elérhetővé tette Rudy Gay-t. A kiscsatárnak még két éve van hátra szerződéséből, a következő idényben 13.33 millió dollárt fog keresni, utána pedig 14.25-öt, de a 2017/18-as éve már játékosopciós. Scotto értesülései szerint a Kings már fel is ajánlotta Gay-t a New Orleans Pelicansnek Ryan Andersonért cserébe, de a Pelicans nemet mondott a lehetőségre.

A Brooklyn Netsnél újabb név merült fel GM posztra, Stefan Bondy (New York Daily News) információi szerint Danny Ferry is a jelöltek között van. A jelenleg "munkanélküli" szakembert 2010-ben interjúztatta már a tulajdonos, Mihail Prohorov, mielőtt kinevezte Billy Kinget, Ferry édesapja, Bob Ferry azonban most is a Nets alkalmazottja játékosmegfigyelőként. Mint ismert, Ferry legutóbb az Atlanta Hawksnál dolgozott, ahol kitűnő csapatot épített fel, de a szezon közben távoznia kellett, mert kikerült róla egy hangfelvétel, ahol egy scout véleményét felolvasva azt mondta, Luol Dengben van egy kis afrikai - ettől függetlenül az előző idényben a keleti konferenciát megnyerő Atlantát még ő rakta össze 2014 nyarán.

A sérültlistát ma este az Indiana Pacers hátvédjével, Rodney Stuckey-val kell kezdenünk, aki legalább két hetet lesz kénytelen kihagyni, mert van egy húzódás és egy csontzúzódás a  jobb lábfejében. Január végén vizsgálják újra, addig tehát biztosan nem tér vissza, utána talán. A Chicago Bulls ma este tartalékos lesz a Philadelphia Sixers ellen. Pau Gasol el sem utazott Phillybe, Jimmy Butler nem volt ott a ma reggeli dobóedzésen, mert bokája állapota csak rosszabbodott az előző mérkőzés óta, Derrick Rose pedig szintén nem edzett - utóbbi kettő játéka a meccs előtt dől el. Rose egyébként azt nyilatkozta, hogy az első lépésnél érzi bal térdét, és nem is elég dinamikus a mozgása emiatt, de nem aggódik most sem, hogy hosszútávú lesz ez a probléma.

Közben Adrian Wojnarowski és a Yahoo Sports új oldala, a The Vertical is gyarapodik, miután ma Chris Mannix (eddig Sports Illustrated) is bejelentette, hogy náluk folytatja.

Shaquille O'Neal fiáról, Shareef O'Nealról korábban már láthattatok nálunk videókat. Nemrég volt a srác 16. születésnapja, ami egész átlagosra sikeredett: kapott egy Lamborghinit és egy Jeep Wranglert.

A legvégére pedig a Houston Rockets egyik szurkolója maradt, aki 25.000 dollárt nyert ma hajnalban, miután a félpályáról betalált az egyik szünetben, ráadásul nem is a szokásos "nekifutok, aztán elhajítom, amerre bírom" módszerrel:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus