Hírmorzsák 2016-04-14 (21:15)

Karlt menesztette a Kings, Nate McMillan is lehet az utódja. Ha D'Antoni elmenne máshova vezetőedzőnek, a Sixers inkább kirúgja Brett Brownt. Wojnarowski is megerősítette: Scott marad a Lakers kispadján. Odom vissza akar térni. Jeanie Buss cáfolta, hogy Phil Jackson visszatér a Lakershez. Curry és Kobe újabb rekordokat állítottak fel, a liga nézőcsúcsot döntött. A Warriors 73 győzelme animált kisfilmben (videó). Morey marad a Rockets GM-je. Thon Maker jelentkezhet a draftra. Kobe, Iverson, Jordan, LeBron, Bernard King, Karl Malone, Durant, Curry, T-Mac, Melo és Dominique Wilkins 50 pontos meccseinek hatékonyságai. Kobe kapott egy gyűrűt a Lakerstől visszavonulása emlékére.

A Sacramento Kings is lépett a ma este folyamán, menesztették George Karl vezetőedzőt - a Washington Wizards és a Minnesota Timberwolves után ők a harmadik csapat az alapszakasz ma hajnali lezárása óta, amelynél megtörténik a tréner "felmentése". Arról már tegnap este írtunk, hogy gyakorlatilag aki él és mozog, az szóba került a Kingsnél, mint Karl utódja, de Marc Stein (ESPN) jelentése szerint az Indiana Pacers segédedzője, Nate McMillan is felkerült a listára.

Ken Berger (CBS Sports) információi szerint a Philadelphia Sixersnél Brett Brown leváltása mellett dönthetnek, ha segédedzője, Mike D'Antoni komoly ajánlatot kap egy másik együttestől, hogy legyen vezetőedző - ebben az esetben természetesen D'Antonit neveznék ki Brown helyére. D'Antonit év közben szerződtette a Sixers, Bryan Colangelóval pedig egyszer már dolgozott együtt a Phoenix Sunsnál - a hírek szerint a Brooklyn Netsnél és a Washington Wizardsnál kerülhet szóba a neve, de egyik helyen sincs az első számú kiszemeltek között.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) megerősítette azokat a reggeli információkat, miszerint a Los Angeles Lakers meg fogja tartani a következő idényre is Byron Scott vezetőedzőt - csapatopció van rá a következő idényre, és a klubon belül az az általános vélekedés, hogy le is hívják majd ezt az opciót. Wojnarowski úgy tudja, hogy a tulajdonosi körben túl nagy most a viszály ahhoz, hogy egy edzőcserét meghúzzanak - mint ismert, Jim Buss is utolsó évére készül, mint fő döntéshozó, ha nem lesznek bajnokesélyesek a következő idényben.

Ugyancsak a Lakershez tartozik, hogy az elvileg Jim helyére lépő Jeanie Buss a TMZ-nek cáfolta, hogy Phil Jackson visszatérne a csapathoz, szerinte ez baromság, csak pletyka.

Az szintén a Lakershez tartozik közvetve, hogy a pár hónapja még az életéért küzdő Lamar Odom Kobe ma hajnali búcsúmeccsén azt nyilatkozta Kevin Fraziernek (Entertainment Tonight), hogy szeretne visszatérni a pályára - hogy ezt mennyire gondolja komolyan ennyi kihagyás és ilyen magánélet mellett, azt persze nem tudni.

A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey maradni fog a helyén a hírek szerint, legalábbis Les Alexander tulajdonos támogatásáról biztosította - nemrég merült fel, hogy mivel a texasiaknál mindenkinek a munkáját alaposan át fogják nézni, ezért Morey is lapátra kerülhet. Alexander azt mondta, hogy át is nézik azt, ki hogyan végezte a feladatát, de Morey velük marad, a vezetőségben nem lesz változás - aztán hogy a rájátszás után mi történik, az majd kiderül.

Két új rekord is született ma hajnalban. Az egyiket Steph Curry állította fel, aki a liga történetének első játékosa lett, aki 30 pontot átlagolt egy idény során úgy, hogy nem játszott 35 percet sem meccsenként - ő a 33. játékos egyébként az NBA történetében, aki elérte a 30-as határt. A másik csúcsot pedig a liga állította fel, illetve a nézők: összesen 21.972.129, átlagban 17864 néző látta a meccseket a helyszínen, ez átlagban 38 nézővel több, mint a tavalyi rekord.

A Golden State Warriors 73 győzelmet számláló alapszakaszáról a szokásos tajvani csapat készített animált kisfilmet:

A drafthoz kapcsolódik, hogy Chad Ford (ESPN) forrásai szerint az NBA zöld utat adott Thon Makernek, hogy jelentkezhessen az idei draftra, lehet, hogy az ő nevével is fogunk találkozni a játékosbörzén. Nemrég merült fel, hogy ő is betenné a nevét a kalapba az idei draftra - még középiskolás volt, de elvileg tavaly végzett, csak maradt egy ötödik évre is.

A végére pedig maradjon Kobe Bryant, hiszen ma hajnali 60 pontos búcsújának természetesen elég komoly visszhangja volt. Még egy rekordot döntött: a Staples Centerben csak a tegnapi napon 1.2 millió dollár értékben adtak el Bryant-termékeket, ez pedig új csúcs bármelyik csarnokot nézve.

A Nylon Calculus készített statisztikát Steph Curry, Carmelo Anthony, Karl Malone, Kevin Durant, Dominique Wilkins, LeBron James, Michael Jordan, Bernard King, Tracy McGrady, Kobe és Allen Iverson 50 pontos meccseinek hatékonyságáról, ezt láthatjátok most:

A Los Angeles Lakers pedig egy gyűrűt készített az ikonnak visszavonulása alkalmából:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus