Hírmorzsák 2016-04-20 (21:15)

Divac hajlandó meghallgatni a Cousinsra érkező ajánlatokat. LeBrontól kérdezték, hogy mit jelent neki, hogy megelőzi Jordant a PO-meccsek számában, frappáns választ adott. Walton az első kör után interjúzhat a Kingsszel - ő az egyik a 18 név közül, akiket szóba hoztak a Sacramentóval. Thibodeau 5 évre 50 millióért lesz a Timberwolves elnöke és vezetőedzője. Kevin Garnett jó eséllyel marad még egy évet, ha tényleg érkezik Thibodeau. Acy és Bass sem hívják le játékosopcióikat a következő idényre. Nowitzki térde jobban van, játszani akar a Thunder elleni harmadik meccsen.

Ailene Voisin (Sacramento Bee) értesülései szerint Vlade Divac elnök olyan vezetőedzőt szeretne, aki a játékrendszerének és a habitusának köszönhetően is ki tud jönni DeMarcus Cousinsszal. Ettől függetlenül a klubon belülről olyan információk szivárogtak ki, hogy a szerb legendának kicsit már elege van a center körüli állandó problémákból, és most először hajlandó lenne megnézni, ki mit ad érte. Tavaly volt több pletyka is Cousins körül, például a Los Angeles Lakersszel kapcsolatos - abban Jordan Clarksont, Julius Randle-t és az 1/2-t is fel kellett volna adnia az aranysárga-liláknak -, most még nagyobb lehet iránta az érdeklődés, miután a sapka emelkedésével könnyebb lett fizetés szempontjából megfelelni a liga csereszabályainak.

Szintén Voisin hozta a hírt, hogy Luke Walton valószínűleg a rájátszás első köre után interjúzik majd a Kingsszel. A Golden State Warriors segédedzője szombaton azt nyilatkozta, hogy nem akarja, hogy bármi megzavarja az oaklandieket, ezért jelenleg nem foglalkozik egyetlen interjúval sem, csak a rájátszással, nem is akar erről beszélni. Nem Walton az egyetlen, akivel a Kings interjúzik - ma délelőtt volt szó Mark Jacksonról, Sam Mitchellről és Vinny Del Negróról, tegnap este Mike Woodsonról, de a Hoops Rumors összeállítása szerint összesen 16 nevet hoztak szóba velük, plusz két egyelőre nem ismert egyetemi trénert, illetve azt a Tom Thibodeau-t és Kenny Atkinsont, akik már elkeltek a piacról.

Arról külön is beszámoltunk nemrég, hogy Thibodeau egyre közelebb van a Minnesota Timberwolves elnöki és vezetőedzői posztjához - Marc Stein (ESPN) információi szerint 5 évre 50 millió dollár környékén kapna a tréner, aki a személyi döntésekben is az utolsó szót mondhatná ki ezúttal. A San Antonio Spurstől Scott Laydent hoznák alá GM-nek - ő 1999 és 2003 között, még Isiah Thomas előtt volt már egyébként általános igazgató a New York Knicksnél -, de Jerry Zgoda (Star Tribune) úgy tudja, Milt Newtonnak is megadnák a lehetőséget, alattuk dolgozhatna a jelenleg még GM-i pozícióban lévő szakvezető. A hírek szerint Glen Taylor tulajdonos hónapok óta kinézte már magának Thibodeau-t - úgy tűnik, sikeresen.

Szintén ide tartozik, hogy több szakíró is kiemelte, jó esély van arra, hogy Thibodeau érkezésével Kevin Garnett maradjon a következő évre is - az a rekordnak számító 22. szezonja lenne a ligában. KG és a tréner a Boston Celticsnél már dolgoztak együtt, nagyon jó kapcsolatot ápolnak egymással.

Vissza a Kingshez: Quincy Acynek elég volt a Sacramentóból, 1.06 millió dolláros játékosopcióját sem hívja le az erőcsatár, inkább szabadügynök lesz idén nyáron is - tavaly írt alá 1+1 évre. Szintén kilép szerződéséből Brandon Bass a Los Angeles Lakersnél - neki 3.1 milliós kontraktusa lenne jövőre, de inkább teszteli a piacot.

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki ma azt nyilatkozta Eddie Sefkónak (Dallas Morning News), hogy sokkal jobban érzi magát, nem fáj a jobb térde, úgyhogy szerinte játszani fog az Oklahoma City Thunder elleni párharc harmadik meccsén.

Ma éjszaka pedig LeBron James 180. PO-mérkőzését játssza, ezzel 13. szezonjában megelőzi a 15 év alatt 179 PO-meccset játszó Michael Jordant. LeBrontól kérdezte Dave McMenamin (ESPN), hogy mit jelent neki ez, amire azt mondta James, hogy azt, hogy Jordan gyorsabban lezárta a párharcokat, mint ő. Mosolygott, majd hozzátette, hogy persze, fontos ez neki valahol, fog is erről beszélni, de most leginkább a rájátszásra koncentrál és arra, hogy övék legyen a végső siker.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus