Hírmorzsák 2016-04-22 (21:00)

Melo nem volt ott Phil Jackson Triangle-tanításain. McCollum lett a legtöbbet fejlődött játékos. Durant egy évre ír alá csak, bármelyik csapatot is választja? Változtatni fognak a hackelésre vonatkozó szabályokon. Nem akarták Curryt rögtön, edzés nélkül újra pályára engedni. Livingston addig maradna a Warriorsnél, ameddig csak tud. A Grizzliesnél Jarell Martin szezonjának is vége. Idén is lesz Utah-i nyári liga, megint a Jazz-zel, a Celticsszel, a Spursszel és a Sixersszel.

A tegnap esti hírekkel ellentétben Marc Berman (New York Post) úgy tudja, hogy Carmelo Anthony nem vett részt azon a keddi és szerdai kurzuson, amit Phil Jackson elnök tartott a New York Knicks játékosainak a Triangle-lel kapcsolatban - 10-en voltak jelen (Porzingis, Grant, Wroten, Early, Galloway, Lopez, Calderon, Vujacic, Seraphin, O'Quinn), de nem volt köztük Melo. Gyakorlatilag videózásból és a pályán gyakorlati bemutatóból állt a dolog, de semmi újat nem tanultak, csak azt a koncepciót vették át, amit elvileg egész évben kellett volna követniük. Állítólag Anthony bal térdét kezelték, és egyébként is jól mozog a Triangle-ben, ezért sem jelent meg.

A nap híréről külön is beszámoltunk délután: a Portland TrailBlazers dobóhátvédje, CJ McCollum nyerte a Legtöbbet Fejlődött Játékos díjat - részleteket, további sorrendet ezen a linken találtok.

A Bleacher Report információi szerint az Oklahoma City Thunder kiscsatára, Kevin Durant egyéves szerződést fog aláírni, bármelyik együttes mellett dönt majd idén nyáron. Ez egyébként logikus lépés lenne, mivel jövőre még magasabb lesz a sapka, ráadásul 2017 nyarán Russell Westbrook is oda igazolhat, ahova akar, akár együtt is mehetnek egy csapathoz.

Adam Silver komisszár az Associated Press sportszerkesztőinek gyűlésén azt nyilatkozta tegnap, hogy egyelőre ugyan nincs még teljes egyetértés a ligában, de egyre több tulajdonos van azon a véleményen, hogy változtatni kell a szabályokon, hogy visszaszorítsák a hackelést. Egyelőre nem tudják, mi legyen a pontos változtatás, de reményeik szerint megegyezésre jutnak a következő, júliusi Board of Governors ülésig. Kiki VanDeWeghe, a liga alelnöke szerint az egész hackelés a szabálykönyv szelleme ellen szól, mert a büntetőket a szabálytalanságok megtorlására hozták létre, nem azért, hogy bátorítsanak bárkit a minél több faultra. Silver azt is elmondta, hogy tavaly nyáron még azon a véleményen volt, hogy várjanak egy évet, vizsgálják a tendenciát, de az All-Star gála előtt 4-szeres, a szezon végére pedig 2.5-szeres volt a hackelés az előző idényhez képest.

Ahogy arról délelőtt már szó volt, Steph Curry nem játszott a Houston Rockets elleni harmadik meccsen, hiába érezte jobban magát. Steve Kerr vezetőedző a találkozót követően azt mondta, hogy a meccs reggelén jelezte az irányító, hogy rendben van, de miután négy napot kihagyott, nem akarták azonnal bedobni egy PO-meccsre úgy, hogy nem tudják, hogyan reagál a bokája. Ma 3-a-3-ra, holnap 5-az-5-re próbálnak majd edzeni vele, így biztosabbak lehetnek benne, hogy tényleg jól van. Nem érte meg a kockázatot, hogy játszassák, aztán esetleg megint megsérül.

A Golden State-hez tartozik, hogy másik irányítójuk, Shaun Livingston azt nyilatkozta, hogy addig szeretne a csapatnál maradni, ameddig csak lehet - a következő idényre csapatopció van rá, szerződése részlegesen garantált. Livingston szerint nagyon sokan, köztük ő is szeretne maradni a Warriorsnél, ha az anyagi feltételek megengedik, mert egészen különleges az a helyzet, amiben most az oaklandi alakulat van.

Nem újdonság, de a Memphis Grizzliesből megint kiesett valaki - Jarell Martin bal lába fájt, ezért műtéti beavatkozásra van szüksége, ebben az idényben már nem lép pályára, akármeddig is tart az a Grizzliesnek. Az újonc erőcsatár szempontjából azért problémás ez, mert szeptemberben egy lábfejtörés miatt már megműtötték a bal lábát, ez nem jó előjel a továbbiakra nézve.

Idén július 4-7. között megint megrendezik a Utah-i nyári ligát, és zsinórban második éve a Boston Celtics, a San Antonio Spurs, a Philadelphia Sixers és a Jazz lesznek a résztvevők.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus