Hírmorzsák 2016-05-07 (10:00)

Vogelt megkereste a Knicks. Westbrook vállalja a felelősséget a mai vereségért, szerinte túl sokat dobott. Kupchak cáfolta az első körös pick és Russell cseréjével kapcsolatos pletykákat. MWP szerint a Lakersnél nem volt olyan rossz a hangulat a Russell-Young-féle videó után, mint amennyire leírta a média, de elbeszélgettek az újonc irányítóval. Blake Griffin kihagyja az olimpiát. A Thunder finoman szólva is feladta Tony Parkert (videó). A Sunsnál két segédedzőt is menesztettek.

Ian Begley (ESPN) értesülései szerint a New York Knicks megkereste Frank Vogel képviselőit, fel akarják mérni, érdekli-e a trénert a gárda vezetőedzői posztja. Stefan Bondy (New York Daily News) épp tegnap este jelentette, hogy a ligában több vezető is úgy gondolja, Kurt Rambis státusza elöl hamarosan lekerül az "ideiglenes" jelző, ráadásul két napja mi is írtunk arról, hogy Phil Jackson elnök vakáción van, addig pedig nem nagyon fognak új edző után kutatni - úgy tűnik, mégis, bár ezt az első hívást Steve Mills GM tette meg. Vogel egyébként Jackson kezei alatt dolgozott már egyszer, a Los Angeles Lakersnél volt játékosmegfigyelő anno.

A Lakers GM-je, Mitch Kupchak a KSPN-AM rádióadásában cáfolta, hogy a csapat el akarja cserélni az első körös pickjét - szerda este merült fel először, hogy Paul George-ért odaadnák a draftjogot és D'Angelo Russellt is. Kupchak elmondta, hogy fogalma nincs, honnan jött ez a pletyka, de elég babonás ahhoz, hogy ne vegyen készpénznek semmit azelőtt, hogy az övék lenne.

Ha már felmerült Russell neve, akkor folytassuk vele - mint ismert a szezon vége felé kikerült egy videófelvétel, amelyet ő vett fel, és amelyen csapattársa, Nick Young olyan dolgokat vallott be, amiket nem kellett volna. Az eset után a hírek szerint az irányítót kiközösítették a társai, de Metta World Peace az ESPN "The Jump" című műsorában elmondta, egyáltalán nem volt olyan rossz a helyzet, ahogy a média lefestette. Kicsit el kellett beszélgetniük Russell-lel, mert a mai fiatalok nagyon éretlenek ligába kerülésükkor, de ennyi történt.

A Los Angeles Clippers hivatalos közleményben jelezte, hogy Blake Griffin nem vesz részt idén nyáron a Team USA edzőtáborában, így nem lesz ott a riói olimpián sem a válogatott tagjaként.

A Phoenix Sunsnál Earl Watson maradt a vezetőedző, a stábja viszont új lesz, miután Bob Hillt és Corey Gainest is elengedte az együttes - főleg a 67 éves Hill volt érdekes, aki korábban 4 helyen is volt vezetőedző a ligában, de 9 évet kihagyott, mielőtt februárban visszatért annak a Watsonnak a segítségére, aki még Seattle-ben volt másfél évig a játékosa.

Az Oklahoma City Thunder ma hajnalban újfent kikapott a San Antonio Spurstől, így elvesztették az előző találkozón megszerzett pályaelőnyt. Russell Westbrook mindössze 10/31 volt mezőnyből, amire annyit mondott az irányító a meccs után, hogy túl sok dobást vállalt, sokkal jobban rá kell feküdnie arra, hogy másokat helyzetbe hozzon, főleg a Spurs ellen. Bár sok olyan vállalása volt, amit általában értékesíteni szokott, de jobban kell olvasnia a játékot, hogy másoknak is meglegyenek a dobásai, úgyhogy vállalja a felelősséget a vereségért.

A végére pedig Thunder védekezése maradt ma hajnalról, ami hagyott némi kívánnivalót maga után:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus