Hírmorzsák 2016-06-08 (09:45)

Melo és Phil Jackson szerint 3-4-5-ös poszton a Knicks kelet legjobb csapata. Magic kifejtette, miért verné a Showtime Lakers a mostani Golden State-et. Shaq szerint a 2001-es Lakers is legyőzné a Warriorst az akkori és a jelenlegi szabályok szerint is. Nowitzki valószínűleg 2-3 éves szerződést köt a Mavsszel, szerinte Durant marad a Thundernél. Lehet, hogy Love játszhat hajnalban, a meccs előtt dől el. Mike Conley szeretne ott lenni a riói olimpián. Markieff Morris ellen nem emelnek vádat a marihuánás repülőtéri eset miatt. Ben Simmons aláírt a Nike-val, már arra készülnek, hogy a Sixers játékosa lesz. 46 éves korában elhunyt Sean Rooks. Jerry Colangelo azt akarja, hogy Mike Krzyzewski vegye át a helyét a válogatottnál 2020 után.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony és elnöke, Phil Jackson szerint nekik van a legjobb frontcourtjuk keleten, tehát 3-4-5-ös poszton ők állnak a legjobban. Jackson a WNBC műsorában azt nyilatkozta, hogy Melo a szezonvégi interjúk során azt mondta neki, egyáltalán nem érzi olyan rossznak a helyzetet, szerinte keleten ők állnak a legjobban ezen a három poszton vele, Kristaps Porzingisszel és Robin Lopezzel, és az elnök egyet is értett vele. Jackson szerint ők hárman nagyon tehetséges és hasznos játékosok, úgyhogy vannak posztok, amiket még fel kell tölteniük, de nem olyan rengeteg. Korábban az Anthony, Amare Stoudemire, Tyson Chandler trióval is ugyanígy gondolkodtak egyébként - annyi biztosnak tűnik, hogy hátvédeket keresnek majd idén nyáron.

Tegnap este ejtettünk már szót különböző véleményekről, hogy a Showtime Lakers és a mostani Golden State Warriors közül melyik együttes nyerne egy egymás elleni találkozón. Mint arról írtunk is, Magic Johnson nem értett egyet sem Klay Thompsonnal, sem apjával, Mychal Thompsonnal - szerinte az aranysárga-lilák győznének egy ilyen meccsen, ezt pedig kifejtete az ESPN First Take nevű műsorában. Magic szerint nem nagyon láthattunk még két olyan shootert, mint Steph Curry és Klay Thompson, de sosem találkoztak olyan csapattal, mint ők - ő, James Worthy és Kareem Abdul-Jabbar is rendesen meg tudták volna dolgozni őket. Az irányítólegenda szerint sem a centert, sem Worthy-t nem tudta volna ez a Warriors kordában tartani, és ők gyorsindításból és felállt védelem ellen is nagy problémát okoztak volna Curryéknek.

Egy későbbi Lakers-sztár, Shaquille O'Neal a 2001-es, a PO-ban 15-1-es mérleggel végző csapatukat és a bajnoki címvédőt hasonlította össze. A centerlegenda Brian Mahoney-nak (Associated Press) azt mondta, hogy ha az akkori szabályok szerint játszanának, akkor is nyernének, meg akkor is, ha a mostaniak lennének érvényben, mert sem Kobe Bryanthez, sem hozzá nem lehetne hozzáérni.

Eddie Sefko (Dallas Morning News) szerint a Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki a Mavs Basketball Academy Hoop Campen azt mondta, hogy találkozni fog Mark Cuban tulajdonossal és a GM-mel, Donnie Nelsonnal, megbeszélik a jövőt, aztán nagy valószínűséggel egy 2-3 éves szerződést fog kötni a klubbal. A német csillag azt is elmondta, hogy szeretnének fejlődni, vannak is olyan szabadügynökök, akik sokat segíthetnének rajtuk, de néha szerencse is kell ehhez. Utalt Kevin Durantre is, akit szerinte jobb esélyeik lennének leigazolni, ha tavaly DeAndre Jordan nem lép vissza a velük kötött megállapodásból. Duranttel kapcsolatban egyébként azt is elmondta, hogy szerinte maradni fog Oklahoma Cityben - nyerni akar KD, és ehhez megvan mindene a Thundernél, hiszen fiatalok, tehetségesek, atletikusak, és ott van mellette egy másik szupersztár is.

Chris Haynes (Cleveland.com) értesülései szerint Kevin Love jól halad a liga agyrázkódás-protokolljában, van rá esély, hogy zöld utat kap a hajnalban rendezendő harmadik találkozó előtt. Tyronn Lue, a Cleveland Cavaliers vezetőedzője egyébként tegnap lenyilatkozta, hogy csak a mérkőzés előtt fogják tudni, játszhat-e az erőcsatár vagy sem.

Andy Katz (ESPN) információi szerint Jerry Colangelo azt akarja, hogy Mike Krzyzewski vegye át a helyét majd a Team USA menedzseri posztján. Mint ismert, a Duke egyetem legendás trénere az idei, riói olimpia után befejezi, mint a válogatott szövetségi kapitánya, de Colangelo szeretné, ha munkakapcsolatban maradnának továbbra is. Gregg Popovich irányítja majd a Team USA-t a 2019-es világbajnokságon és a 2020-as, tokiói ötkarikás játékokon. A San Antonio Spurs mestere Colangelónak megmondta, hogy csak akkor vállalja el a posztot, ha Colangelo is marad jelenlegi helyén, viszont az amerikai válogatott "GM-je" neki is kijelentette, hogy 2020-is még marad a posztján, de ennyi volt, utána befejezi. Utána vehetné át helyét Krzyzewski, akinek 2020/21-ig van szerződése a Duke egyetemmel.

A válogatotthoz tartozik az is, hogy a Memphis Grizzlies szabadügynökké váló irányítója, Mike Conley a Memphis Commercial Appeal munkatársának elmondta, nagyon szívesen menne a Team USA tagjaként Rióba, ha meghívást kap a csapattól. A játékmester Achilles-sérülése teljesen meggyógyult, ezt két hete egy MRI vizsgálat megerősítette - egyes poszton "üresedés" lett egyébként, miután Steph Curry tegnap előtt mondta vissza a szereplést sérülései miatt, az pedig a PO alatt eldőlt, hogy Chris Paul a kéztörése miatt nem tudja vállalni a játékot a nyár folyamán.

A Washington Wizards erőcsatárát, Markieff Morrist nem fogja büntetni az igazságszolgáltatás a májusi, philadelphiai repülőtéren történt esetért - május végén írtunk róla, hogy marihuána miatt vették őrizetbe a reptéren. John Gonzalez (CSN Philly) úgy tudja, hogy egy barátja beismerő vallomást tett, így Morris megúszta a dolgot.

A tegnap esti hírek igaznak bizonyultak, Ben Simmons maga jelentette be az Uninterruptedon keresztül, hogy a Nike-val írt alá. Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint ez az első alkalom, hogy a Nike túllicitálta az adidast egy újonc játékos esetében, amikor csak a két sportszergyártó volt érdekelt - általában az adidas kétszer annyit szokott ajánlani. Simmons a hírek szerint LeBron James és Kevin Durant óta a legzsírosabb szerződést kapta a Nike-tól. Tom Moore (Calkins Media) jelentette közben, hogy Rich Paul, Simmons ügynöke már a lottery óta úgy készül, hogy az ausztrál erőcsatár a Philadelphia Sixers játékosa lesz.

A végére pedig egy szomorú hír marad: ma hajnalban, 46 esztendős korában elhunyt a korábban a ligában játékosként 12 évet lehúzó, 2014 óta a Philadelphia Sixers segédedzőjeként, játékosok fejlesztéséért felelős trénereként dolgozó Sean Rooks. Halálának körülményeiről annyit tudni, hogy egy philadelphiai étteremben vesztette életét órákkal azt követően, hogy a New York Knicks segédedzői pozíciójáért interjúzott, de közel állt ahhoz is, hogy a Charlotte Hornets D-Ligás csapatának vezetőedzője legyen - hogy mi volt a halálának pontos oka, arról egyelőre nem tudni semmit.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus