Hírmorzsák 2016-09-26 (09:45)

Paul George szerint felvehetik a versenyt a Cavsszel. Harden szerint jobban kell és jobban is fog védekezni a most következő idényben. Alvin Gentry szerint Anthony Davis jobb vezér, egyre jobban átérzi, hogy a Pelicans az ő csapata. Hornacek bízik benne, hogy elég jó a keretük ahhoz, hogy Anthony ne érezze úgy, hogy mindent neki kell csinálnia. Pekovic a jobb bokája miatt hagyja ki a teljes idényt. Steven Adams egyszer azt tettette, hogy nem tud angolul, nem akart Garnett-tel trash talkba keveredni. Két új embert igazolt a Suns az edzőtáborra.

Az Indiana Pacers sztárja, Paul George Michael Lee-nek (The Vertical, Yahoo Sports) elmondta, hogy őszintén úgy gondolja, felvehetik a versenyt a Cleveland Cavaliersszel. Volt már első a keleti főcsoportban úgy, hogy LeBron James is ebben a konferenciában játszott (2013/14-ben végzett a Pacers az alapszakaszban az élen). Túl akar jutni a konferencia-döntőn, mert bízik magában, tudja, hogy mire képes.

A Houston Rocketsnél már pénteken megvolt a média nap, amelyen James Harden elmondta, hogy változtatni fog a védekezésén - jobbnak kell lennie és jobb is lesz, mert képes erre. Tudja, hogy tud egyszerre támadásban és védekezésben is jó teljesítmént nyújtani - az előző idény egy szégyenfolt volt, de mindenkinek van ilyen időszak az életében.

A New Orleans Pelicansnél szintén megvolt a média nap pénteken, ahol Alvin Gentry többek között arról is beszélt, hogy Anthony Davis egyre jobban átérzi, hogy ez az ő csapata, és neki kell a vezérnek lennie. A tréner hozzátette, hogy tavaly még ő is kiemelte, hogy egy 22 éves sráctól várják el mindezt, de a nyáron nagyon sokat fejlődött ebben a tekintetben is a magasember. Sokkal vokálisabb most Davis - sokat beszélgettek a nyár folyamán arról, hogyan kellene ebben fejlődnie, főleg az új játékosok felé. Maga Davis annyit mondott erről, hogy nem az a lényeg, hogy a legtehetségesebb keretet rakják össze vagy hogy kinek mennyi az átlaga, hanem az, hogy ki mit tud hozzátenni a csapatuk sikerességéhez.

A New York Knicks vezetőedzője, Jeff Hornacek Ian Begley-nek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy reményeik szerint olyan keretet sikerült összerakniuk, ami mellett nem kell azt éreznie Carmelo Anthonynak, hogy mindent neki kell csinálni. A tréner szerint Melo nagyszerű passzoló, és ha bízik a társaiban, akkor le is fogja adni a labdát, ami sok könnyű kosarat fog eredményezni a csapatnak. A korábbiakban sokszor Anthonynak kellett felhoznia a labdát, lassítania a játékot, diktálni a tempót, most azonban elég nagyot változott a kép azzal, hogy a hátvédsor átalakult. Brandon Jennings és Derrick Rose is képesek erre, így Melónak könnyebb dolga lesz, mert hagyhatja másoknak, hogy azt csinálják, amiben igazán jók.

A Minnesota Timberwolves tegnap este hivatalosan is bejelentette, hogy Nikola Pekovic kihagyja a most következő idényt, mert a jobb bokájában folyamatosan visszatérő fájdalmat érez. A további sorsáról később döntenek - pár napja felmerült már, hogy lehet, hogy kivásárolják.

A Phoenix Suns a korábban már beharangozott Shaquille Harrison, Derek Jones Jr. duó mellett tegnap hivatalosan is leigazolta Derek Cooke Jr.-t és Gracin Bakumanyát - előbbi a Suns nyári ligás csapatában is játszott, az előző idényt pedig a Phoenix D-Ligás fiókcsapatánál, a Bakersfield Jamnél töltötte (4.8 pont, 7.0 pattanó), míg utóbbi Franciaországban, az első osztályú Antibes juniorcsapatánál pattogtatott az előző szezonban (14.3 pont, 8.0 pattanó).

A végére pedig az Oklahoma City Thunder centere, Steven Adams maradt, akit Kevin Garnett visszavonulásával kapcsolatban kérdeztek. Az új-zélandi játékos erre elmesélte, hogy nem nagyon akart belemenni semmiféle trash talkba KG-vel, ezért egyszer azt tettette, hogy nem tud angolul.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus