Hírmorzsák 2016-11-02 (11:15)

LeBron szerint Irving simán lehet MVP ebben az idényben. Újabb "kellékek" James Halloween-partijáról - Green, Livingston és Durant válasza. Draymond Green meg akarja semmisíteni a Clevelandet a döntőben. Kerr szerint egyelőre nem olyan a csapategység, mint kellene, hogy legyen. Lillard szerint Bogut távozásával puhult a Golden State védelme. Durant a Westbrookkal ápolt kapcsolatáról beszélt. További részletek a Grant-Ilyasova cseréről. A Sixers idén már nem tankol. Ben Simmons beszólt az NCAA-nek. Bemutatták a Kobe AD-t, Bryantnek nem hiányzik a játék. Vince Carter a 24. 24.000-es. Harden Rockets-történelmet írt. Sérültlista: Carter-Williams (4-6 hét, térd), Stuckey (pár hét, combhajlító), Mozgov (bal szem), Burks (határozatlan idő, bal boka). Marcus Smart ma este pályára léphet. Cody Zeller ingyen is kosarazna. Ebben az idényben csak június végén osztják ki az alapszakasz díjakat.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James Jason Lloydnak (Akron Beacon Journal) azt nyilatkozta, hogy szerinte Kyrie Irving is az MVP címre esélyesek között van, hiszen a csapatuk vezére, egészen kiváló scorer, és a társakat is ki tudja szolgálni. Csapatként fejlődni fognak, nagyjából hasonló győzelem-vereség mutatóra számít James, mint amit a legjobb nyugati csapatok el fognak érni, úgyhogy nem látja okát, miért ne lehetne Irving az alapszakasz legértékesebb játékosa. LeBron azt is hozzátette, hogy a határ a csillagos ég csapattársa számára, hiszen még csak 24 éves, el sem érte még pályafutása csúcsát - James szerint Irvingnek nincsenek gyengeségei, nagyszerű teljesítményt nyújt eddig.

Itt lehet megemlíteni, hogy idén változni fog a díjátadás menete - az eddigi években a rájátszás közben, folyamatosan hirdették ki a főbb díjak győzteseit, ebben a szezonban azonban június 26-án, New Yorkban lesz egy nagy esemény, ahol kihirdetik, hogy kik nyerték az MVP, az Év Védője, az Év Edzője, a Legjobb Hatodik Ember és a Legtöbbet Fejlődött Játékos trófeáját, ezúttal tehát tovább kell majd várni a győztesekkel.

Ha már szóba került James, akkor kössünk is át gyorsan a Golden State Warriorsre - nemcsak a 3-1-es vezetést elherdáló dobdizájn volt LeBron Halloween partiján, hanem Steph Curry és Klay Thompson sírköveket formázó sütemények is. Draymond Green annyit mondott erről Chris Haynesnek (ESPN), hogy egyébként is van elég motivációja, nincs szüksége erre pluszban. Shaun Livingston szerint ez csak még több olaj a tűzre - nyilván nem fogják azt mondani, hogy örülnek ennek a dolognak, meg hogy mennyire tetszik nekik ez, de ez is a sport része. A tavaly még nem a Golden State-nél játszó Kevin Durant azt mondta, hogy nem volt ugyan az együttesnél az előző idényben, de nyilván tudja, hogy miből jönnek ezek a beszólogatások. Számára ez csak vicc, mert a pályán kell majd bizonyítani, ott dőlnek el a dolgok. Biztos benne, hogy LeBronnal és a Cavsszel is sokat poénkodtak az évek során, de nem ezek a dolgok számítanak, csak amit a pályán mutatnak.

Érdekesség, hogy a Cleveland vezetőedzője, Tyronn Lue is arról beszélt, hogy milyen motivációt jelent számukra a Warriors - az oaklandiekről szólt a nyár Durant átigazolása után, rengeteg dolgot elmondtak róluk, ez pedig jobb teljesítményre ösztönzi őket. Azt is hozzátette a tréner, amit Durant is elmondott, hogy majd a pályán kiderül, hogy ebből mi lesz látható.

Green azért nem állt meg itt - David Aldridge-nak (nba.com) más kontextusban, de szintén a Clevelandről beszélt. Az erőcsatár elmondása szerint szeretne mindenkit megverni a nyugati konferenciában, ami borzasztóan nehéz feladat lesz. Rengeteg a jó csapat, úgyhogy csak arra koncentrálnak most, hogy megnyerjék a főcsoportot, aztán viszont ha a Cavs jut be keletről a döntőbe, akkor meg akarja őket semmisíteni, kifogások és minden egyéb mellékzönge nélkül. Tudja azt is, hogy sokat kell még fejlődniük, hogy eljussanak erre a pontra, de ha ezt megteszik, ki akarja végezni a bajnokot.

A Warriors mestere, Steve Kerr még a Phoenix Suns elleni, 106-100-as győzelem után elmondta, hogy az első félidőben nagyon idegesek voltak, ezt láthatta mindenki. Új csapatuk van, rengeteg az új arc az együttesnél, de azoknak is új a helyzet, akik maradtak. Kerr azt is hozzátette, hogy egyelőre nem olyan a csapategység és a csapatjáték, mint kellene hogy legyen.

A Portland TrailBlazers sztárja, Damian Lillard is a Golden State-ről beszélt még a ma hajnali mérkőzésük előtt. Lillard Jason Quicknek (CSNNW) elmondta, hogy nem ugyanolyan a Warriors védekezése, mint volt - nagyszerűen támadnak, jók védekezésben is, de hátul teljesen más így, hogy nincs már az oaklandieknél Andrew Bogut. Nézte a Golden State New Orleans Pelicans és a Suns elleni meccseit is, és mindkét gárda folyamatosan támadta a festéket, ezzel tudott egész sokáig meccsben maradni. Azt is hozzátette az irányító, hogy nekik is ezt kell csinálniuk - sokat nem ért ez most, hiszen amint arról már szó volt, többek között Curry 23 pontos harmadik negyedének köszönhetően győzött a 2015-ös bajnok.

Durant Anthony Slaternek (San Jose Mercury News) másról is interjút adott, a Russell Westbrookkal való kapcsolatáról beszélt - nemrég megjelent vele egy interjú a Rolling Stone-ban, amelyben azt írták, hogy munkatársként tekintett az irányítóra. Durant szerint készítettek vele egy beszélgetést, ami után viszont mindenki azt ír az újságba, amit akar - Westbrook továbbra is a testvére, teljesen félremagyarázták a szavait. Most is imádja az Oklahoma City Thunder irányítóját, és attól, mert más szakaszban van az életük, még nem lesznek kevésbé barátok - Westbrook már tudja, kicsoda, hogy mit akar az élettől, biztos családi háttere van, illetve barátnője az egyetem óta, neki pedig nincs meg egyik sem. Nem szúrta hátba volt csapattársát a való életben soha, egyszerűen csapatot váltott, ennyi történt, ez viszont nem azt jelenti, hogy ne kedvelné. A pályán persze mindketten kiadnak majd magukból mindent, és ez nyilván így lesz a két klub között is, de amikor vége a meccsnek, neki se ideje, se ereje nincs arra, hogy állandóan harcoljon az ellenfeleivel. Durant azt is hozzátette, hogy szerinte a média próbál éket verni közéjük - olyan infók jelennek meg, amik nem igazak, illetve olyan dolgokat adnak a szájába, amiket soha nem mondott.

A tegnap esti hírekben beszámoltunk már a Philadelphia Sixers és az Oklahoma City cseréjéről, amelyben Ersan Ilyasova és Jerami Grant cseréltek helyet. A Sixers kapott egy első körös picket is cserébe, amely 2020-as és Top20 védett - amennyiben az első 20 hely valamelyikére esne ez a választási jog, akkor egy 2022-es és egy 2023-as második körös pick megy Philadelphiába.

A Philly GM-je, Bryan Colangelo még a tranzakció előtt mondta el Tom Moore-nak (Bucks County Courier Times), hogy semmi esetre sem akarnak tankolni ebben a szezonban. Néhány kulcsjátékosuk sérült, úgyhogy házon belül már beszélgettek arról, hogyan lehetne orvosolni ezeket a bajokat úgy, hogy ne áldozzanak be túl sok mindent - ez az Ilyasova-csere is erre lehet példa.

Az is közvetve a Sixershez tartozik, hogy pénteken kijön majd egy "One and Done" névre keresztelt dokumentumfilm Ben Simmons főszereplésével, amelyben az idei draft 1/1-esének LSU-n töltött egy évét kísérhetjük végig, és az ausztrál csatár nem lesz kíméletes az egyetemi rendszerrel kapcsolatban. Simmons úgy fogalmazott pontosan, hogy "az egész el van b*szva", mert mindenki rommá keresi magát az NCAA-ben, kivéve a játékosok, pedig ők kelnek fel minden reggel korán, hogy a lehető legjobb csapatot alkossák, mindent megtesznek, amit a csapatok mondanak nekik, mégsem kapnak semmit. Azt mondják, hogy fontos a tanulás, de Simmons már év közben tudta, hogy csak egy évig marad, és szerinte ennyi idő alatt nem sokat lehet tanulni. Amatőr játékosként kezelik, de elvárják, hogy folyamatosan eljárjon fotózkodni, aláírásokat osztogasson, az NCAA pedig többszáz millió dollárt keres egy emberen. Simmons elmondása szerint csak azért volt az LSU-n, mert muszáj volt neki, és mivel két szemeszter alatt nem lehet diplomát szerezni, így sok értelme nem volt az ott töltött idejének - úgy érezte, hogy csak az idejét pocsékolja.

Az Indiana Pacers cserehátvédje, Rodney Stuckey pár hét kihagyásra kényszerül - Nate McMillan vezetőedző jelentette be a hírt, miután azt is elmondta, hogy nem szakadt el Stuckey jobb combhajlítója, csak meghúzódott. A Los Angeles Lakersnél Timofey Mozgov bal szeme megsérült a ma hajnali, Indiana Pacers elleni összecsapáson. Tegnap este arról volt még szó, hogy a Chicago Bulls csereirányítójának, Michael Carter-Williamsnek 3-4 hetet kell kihagynia a bal térdsérülése miatt, de tegnap a csapat hivatalosan is bejelentette, hogy MCW visszatérési ideje 4-6 hét. A Utah Jazznél megműtötték Alec Burks bal bokáját, eltávolították az oda nem illő részeket, de határozatlan ideig nem játszhat a dobóhátvéd. A Boston Celticsnél Marcus Smart elvileg ma éjszaka, a Chicago Bulls ellen bemutatkozik ebben az idényben.

A Memphis Grizzlies veterán kiscsatára, Vince Carter ma hajnalban a liga 24. játékosa lett, aki elérte a 24.000 pontot - 5 pontot dobott, ezzel pont kerek 24.000-rel áll jelenleg. A Houston Rocketsnél James Harden írt történelmet - a franchise első játékosa lett, aki egy meccsen egyszerre tudta átlépni a 40 pontos, az 5 lepattanós és a 15 gólpasszos határokat - 41/7/15 voltak a számai, de így is kikaptak a Cavstől.

A Charlotte Hornets-cel hétfőn 4 éves, 56 millió dolláros hosszabbítást aláíró Cody Zeller twitteren jelezte, hogy ő egy egyszerű indiana gyerek, ingyen is kosárlabdázna - ez alapján 56 millióval túlfizették őt Michael Jordanék...

Tegnap bemutatták Kobe Bryant új cipőjét, a Kobe AD-t (a visszavonulás óta ez az első Nike-cipője a Lakers ikonjának, innen a név), ezen a linken megnézhetitek az új csukát, maga az érintett pedig azt nyilatkozta Ramona Shelburne-nek (ESPN), hogy fikarcnyit sem hiányzik neki a kosárlabda. Bryant elmondása szerint pár éve elképzelhetetlen lett volna, hogy ilyen érzelmi állapotban legyen a játék nélkül, de nagyon örül neki, hogy ez így van, mert így hátra tud dőlni és egyszerűen élvezni tudja a meccseket.

A végére pedig LeBron James maradt, aki előhúzott egy DeAndre Jordant ma hajnalban:

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus