Hírmorzsák 2016-12-24 (11:00)

JR Smith hüvelykujját megműtötték, 12-14 hétre esett ki a játékból. Chris Paul combhajlítója meghúzódott (day-to-day). Jared Sullinger egy hónapra van a torontói bemutatkozástól. A Magic és a Raptors is franchise-rekordot döntöttek. A játékosok is megszavazták az új kollektív szerződést. Will Barton maradni akar a Denvernél, Goran Dragic is cáfolta a pletykákat, hogy menni akar a Heattől. Melónak jól esett, hogy a volt denveri csapattársai megvédték George Karl könyvének egyik részlete után. Rip Hamilton 32-es mezszámát február 26-án vonultatja vissza a Pistons. Új nyári liga alakul a korábbi NBA játékosoknak.

A Cleveland Cavaliers dobóhátvéde, JR Smith törött jobb hüvelykujját megműtötték tegnap, 12-14 hetet kell kihagynia - tehát valamikor máricus közepén térhet vissza legkorábban. Maradjunk még a sérülteknél. A Los Angeles Clippers irányítója, Chris Paul még a San Antonio Spurs ellen sérült meg, meghúzódott a combhajlítója - állapota day-to-day, Doc Rivers szerint nem súlyos a dolog, de egyelőre nem biztosak benne, nem kockáztatnak természetesen. A Clippers épp a Dallas Mavericksszel játszott ma, ahol Dirk Nowitzki 14 meccses kihagyása után visszatért Achilles-sérüléséből. A Toronto Raptorsnél Jared Sullinger nagyjából egy hónapra van attól, hogy bemutatkozhasson új csapatában - még az edzőtáborban műtötték meg a bal lábfejét, de már nincs rajta járógipsz.

Tegnap a játékosok is megszavazták az új kollektív szerződést, ami így hivatalosnak tekinthető - 2017. július 1-jétől lép majd életbe az új megállapodás.

Ma hajnalban két franchise rekord is született. Egyrészt a Toronto Raptors sorozatban hatodjára nyert idegenben, másrészt az Orlando Magic 9 blokkot jegyzett a Los Angeles Lakers elleni mérkőzés első negyedében - mindkettő űj klubcsúcs.

Volt arról szó a napokban, hogy Will Barton iránt több csapat, így a New Orleans Pelicans és a Washington Wizards is érdeklődik. A Denver Nuggets swingmanje Chris Dempsey-nek (Denver Post) elmondta, hogy sok mindent hallani, nem igazán figyel oda a pletykákra, próbálja kizárni teljesen ezeket a dolgokat. Jól érzi magát Denverben, csak a Nuggetsre, a csapattársaira, a saját játékára és a győzelmek megszerzésére koncentrál. Barton szerint a csapat is tudja, hogy maradni akar, és jó irányba haladnak, most is harcban vannak a 8. helyért, pedig még csak most (lesz) teljesen egészséges a keretük.

Tegnap délelőtt előkerült, hogy Goran Dragic nyitott arra, hogy elcserélje a Miami Heat, a szlovén irányító Ira Windermannek (South Florida Sun Sentinel) viszont kategorikusan tagadta, hogy szeretne távozni a floridaiaktól. Dragic elmondása szerint jól érzi magát Miamiben, maradni akar az együttesnél - tele vannak tehetséges fiatallal, akikkel nagyon jó kapcsolatban van, és önmagát sem érzi még olyan nagyon öregnek. A játékmester már a Los Angeles Lakers elleni összecsapást követően elmondta, hogy nem igaz a róla terjesztett pletyka, illetve hogy baromság az egész, de Windermannek azt nyilatkozta, hogy talán kicsit túlreagálta a dolgot - akkor hallott erről először, már bánja, hogy ez volt az első reakciója.

A Pelicansnél Anthony Davisnek nincs egyszerű szezonja, hiszen csapatának megint nem megy. Az erőcsatár Adrian Wojnarowskinak (The Vertical, Yahoo Sports) azt nyilatkozta, hogy ez egy tanulási folyamat, és minden egyes dologból próbál minél több dolgot tanulni. Ha valami nem megy, akkor mindig le szokott ülni beszélgetni többekkel, hogy mit tehet azért, hogy jobb legyen a gárda. Megpróbál vezér lenni és a tőle telhető legtöbbet segíteni az együttesnek. Alvin Gentry szerint egyértelműen ő a legjobb játékosuk, rá fognak támaszkodni a jövőben is. A tréner úgy érzi, hogy ha megnézzük Davis statisztikáit, látszik, hogy megértette, mekkora felelőssége van, mi a szerepe - most az a dolguk, hogy találjanak mellé még ilyen játékosokat.

Tegnap reggel írtunk róla, hogy Carmelo Anthony is reagált többek között George Karl könyvére, ami egyébként januárban kerül a boltokba. Melo Ian Begley-nek (ESPN) azt is elmondta, hogy számára teljesen lényegtelen már, hogy mit ír róla Karl - annak örült igazán, hogy JR Smith és Kenyon Martin kiálltak mellette, úgyhogy neki már nem igazán kell mondani semmit. Egyáltalán nem volt csalódott a leírtaktól, ő már túllépett ezen, és ekkor mondta azt, hogy reményei szerint Karl boldogságra talál, a könyve miatt örülni fog egykori trénere.

A Detroit Pistons február 26-án, a Boston Celtics elleni mérkőzés félidejében vonultatja vissza Rip Hamilton 32-es mezszámát.

Ha már visszavonulások, akkor itt lehet megemlíteni, hogy az előbb már szóba hozott Adrian Wojnarowski jelentette, hogy Roger Mason elhagyja a Játékosok Szakszervezetét, mert Ice Cube-bal és több befektetővel együtt létrehoznak egy nyári ligát a korábbi NBA játékosoknak. A liga neve BIG3 lesz, és gyakorlatilag streetball szabályok szerint fognak játszani - 8 darab 5 fős csapat lesz, de 3-3-ra játszanak majd félpályán. Júniusban indul a liga, Mason lesz a commish, és olyan játékosok jelentették már be indulásukat, mint Kenyon Martin, Jason Williams, Rashard Lewis, Stephen Jackson vagy Jermaine O'Neal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus