Hírmorzsák 2017-01-05 (20:45)

Megvannak az All-Star szavazás első részeredményei - LeBron és Irving vezetnek, Pachulia második a nyugati magasemberek között. Bemutatták az All-Star mezeket is - a minimalizmus volt most is a fő irányvonal. James szerint a Cavsnek nincs normális csereirányítója - a bajnok Chalmerst nézegeti és Rondo helyzetét is figyeli a Bullsnál. Dwane Casey szerint Valanciunasnak dominálnia kell, ha többet akar játszani. Bogut tudja, hogy elcserélhetik, de nem kért cserét. Crowder sajnálja, hogy twitter-háborúba kezdett a bostoni szurkolókkal, de továbbra is tartja, amit mondott. Beverley ma esti játéka kérdéses.

Kijöttek az első részeredmények az All-Star szavazásról. Keleten LeBron James és Giannis Antetokounmpo elérték már a fél millió voksot, ők ketten vezetnek a frontcourtban, a hátvédeknél pedig Kyrie Irving van több mint 540.000 szavazatnál - mögöttük nagy a verseny. Nyugaton a frontcourtot Kevin Durant mögött Zaza Pachulia vezeti, utóbbi ráadásul nem kevéssel vezet a harmadik helyezett Kawhi Leonard előtt. A hátvédeknél Steph Curry, James Harden és Russell Westbrook között óriási verseny van, mögöttük Klay Thompson gyakorlatilag a fasorban sincs már. Azt is hozzá kell tenni, hogy a nézők szavazatai csak 50%-ban számítanak ettől az évtől, tehát ez még csak a részeredmény részeredménye.

A top10-ek a két főcsoportban a hátvédeknél és SF-PF-C poszton:

Ha már LeBronék szóba kerültek, akkor itt térhetünk ki a Cleveland Cavaliersre, akiknél egyértelmű, hogy fognak még csereirányítót szerezni. James Joe Vardonnak (Cleveland Plain Dealer) azt nyilatkozta, hogy Kay Felder még a tanulási folyamat közben van, fog elkövetni hibákat, de ez természetes is. Nincs könnyű helyzetben elsőéves csapattársa, hiszen nekik a bajnoki cím a cél, szóval olyan gyorsan kell fejlődnie, amilyen gyorsan csak tud, de éppen ezért egyértelmű, hogy nincs egy megbízható, tapasztalt csereirányítójuk egyelőre. Vardon úgy tudja, hogy a Cavs Mario Chalmerst nézegeti, illetve figyelik a Chicago Bullsnál kialakult helyzetet Rajon Rondo körül.

A Toronto Raptorsnál Dwane Casey vezetőedző egyértelműen jelezte centerének, Jonas Valanciunasnak, hogy mikor játszhat. Casey szerint ha egy center nem tud dominálni, akkor alacsony szerkezetre kell váltani - megmondta Valanciunasnak, hogy ha többet akar játszani, akkor dominálnia kell. Nem akar fade-away tempókat látni nála 20 centivel alacsonyabb játékosok ellen, hanem a palánk alatt kell zúznia, mennie kell a támadópattanókért, támadnia kell a gyűrűt. Ha nem így tesz, akkor le fogja cserélni a jövőben is.

Ma már volt arról szó, hogy a Dallas Mavericks ausztrál centere, Andrew Bogut nem igazán akar a texasiaknál maradni hosszútávon. Bogut Tim Catónak (SB Nation) azt mondta, hogy őszinte lesz, tudja, hogy elcserélhetik még a februári deadline előtt - egyébként a Sky Sports Australiának adott interjújában is elmondta, hogy szerinte a jó szerződése miatt keresett "árucikk" lesz. Azt is hozzátette Bogut, hogy nem kért cserét a csapattól, ez a legjobb válasz, amit tud erre a kérdésre adni.

Tegnap délelőtt volt téma, hogy a Boston Celticsnél Jae Crowder kiakadt, mert a bostoni drukkerek elkezdtek éljenezni Gordon Haywardnak, mikor a Utah Jazz ellen játszottak. Crowder a twitteren is szóváltásba keveredett a szurkolókkal, amire azt mondta Chris Forsbergnek (ESPN), hogy sajnálja a történteket, nem kellett volna ezt csinálnia. Remélhetőleg megértik a drukkerek, hogy mire célzott azzal, amikor azt mondta, hogy nem tetszett neki, hogy Haywardot ünneplik. Továbbra is tartja, amit mondott ezzel kapcsolatban, de az teljesen egyértelmű, hogy nem akarja elhagyni a Celticset, jól érzi magát a csapatnál, és úgy érzi, a szurkolók is szeretik.

A Houston Rocketsnél Patrick Beverley ma esti játéka kérdéses az Oklahoma City Thunder ellen.

A végére pedig térjünk vissza az All-Starra, kijöttek ugyanis a mezek a 2017-es New Orleans-i főmeccsre:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus