Hírmorzsák 2017-01-14 (11:30)

Wall szerint Antetokounmpo All-Star, de a nevét nem tudja kimondani. Embiid reagált Whiteside tegnapi All-Staros nyilatkozatára. Horfordot meglepte, hogy kifütyülték az atlantai drukkerek, Thomas szerint tiszteletlenség volt ez, Horford testvére pedig Józsi bácsi stílusában fejtette ki véleményét. Időt akart kérni a Celtics a végén egálnál, Thomas szólt, hogy nem kell. Thomas anyázta Schrödert és a családját szidta, a német nem akart lesüllyedni erre a szintre. A Raptors franchise-rekordot döntött. KCP válla megsérült, holnap esti játéka is kérdéses - a Pistons semmi pénzért nem cseréli el dobóhátvédjét. David Griffin szerint a Cavs playmakert keres, nem feltétlenül irányítót, de most nehéz cserélni még. Faried szerint otthon nincs ilyen közönségük, mint Londonban volt.

A Washington Wizards irányítójával, John Wall-lal kezdünk, akihez két hír tartozik. Egyrészt az, hogy a jobb kisujjával semmilyen komolyabb gond nincs a röntgen és az MRI alapján - ezzel és a bal csuklójával is vannak gondok, de elvileg tud játszani kötéssel. Másrészt Wall megnevezte, hogy szerinte kik a keleti kezdők az All-Star gálára - saját maga, Isaiah Thomas, Kyrie Irving, LeBron James és az a srác Milwaukee-ból, akárhogy is kell kiejteni a nevét. Az más kérdés, hogy Wall, Thomas és Irving biztos nem lesz All-Star kezdő egyszerre.

Tegnap este volt arról szó, hogy a Miami Heat centere, Hassan Whiteside kiakadt egy kicsit az All-Star szavazás részeredményén, és azt is hozzátette, hogy sokan telenyomják poénokkal a twitterüket, hogy minél több szavazatot szerezzenek. A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid "magára vette" ezt a kis kitételt, és a lehető legelegánsabb módon "sajnálta meg" játékostársát - leadott rá egy szavazatot.

A Boston Celtics ma hajnalban az Atlanta Hawks vendége volt, Al Horford pedig először tért vissza korábbi csapatához. Lejátszott neki egy tribute videót a Hawks, aminek az elején fütyültek az atlantai nézők, aztán álló ovációval fogadták, mikor megjelent ő is, de összességében a jelenlévők szerint több volt a negatív, mint a pozitív fogadtatás. Horford annyit mondott erről, hogy meglepődött kicsit, de tudja, hogy sokan nagyra értékelik azt, amit a Hawksért tett. Csapattársa, Isaiah Thomas azt mondta, hogy tiszteletlenség volt ez az atlantai drukkerektől, és senki nem utasította volna azt a pénzt, amiért Horford a Celticshez szerződött - 4 évre 113 millió dollárt kap a center. Horford testvére a beszűkült szókincsű Józsi bácsi stílusában mondta el véleményét.

A meccs végén, Paul Millsap egyenlítő hármasa után az volt a terv, hogy a Celtics időt kér, de Thomas máshogy gondolta - jelzett, hogy nincs játékmegszakítás, elindult 1-1-ezni Kent Bazemore ellen, és be is fejezte az akciót 2.4 másodperccel a vége előtt, ezzel nyert a Boston. Thomas annyit mondott, hogy Brad Stevens vezetőedző a legjobb stratéga a ligában, valószínűleg akkor is kosarat szereznek, ha végül kikérik az időt - látta Bazemore arcán, hogy most aztán megállít bárkit, de neki más tervei voltak. Stevens annyit tett hozzá, hogy mikor látta, hogy Thomas nem akarja az időkérést, annyit mondott, hogy "rendben, menj, nyerd meg a meccset" - ennél több nem is kellett, ahogyan azt a végeredmény mutatja.

Volt Thomasszal kapcsolatban más dolog is ezen a találkozón. Az előző Atlanta elleni meccsen összekaptak Dennis Schröderrel, és a német irányító a találkozó előtt azt mondta, hogy addig a pontig nem lesz gond, amíg nem üti megint arcon Thomas. Ez nem történt meg, de a Celtics irányítója az atlantai közönségnek azt kiabálta a meccsen, hogy Schröder egy senki, ráadásul a Hawks játékmestere a találkozó után azt is elmondta, hogy az édesanyját és a családját szidta Thomas. Schröder szerint ha a Boston játékosa így akar játszani, akkor legyen, de ő nem süllyed le erre a szintre. Thomas ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy ha pályára lép, akkor nyerni akar, Schröder pedig nem egy olyan ember, akivel nagyon foglalkozna. Csak az érdekli, hogy mi a legjobb a csapatának, meg hogy meglegyen a győzelem, minden más csak ezután jön.

A Toronto Raptors ma hajnalban, a Brooklyn Nets ellen franchise-rekordot döntött - 132 pontot dobtak, annyit, amennyit soha korábban egy hosszabbítás nélküli meccsen.

A Detroit Pistons dobóhátvédjéhez, Kentavious Caldwell-Pope-hoz is két hír tartozik, ahogy Wallhoz is az elején. Egyrészt a bal rotátorköpenye megsérült, ezért nem játszott ma hajnalban, és valószínűleg vasárnap este sem fog még pályára lépni. Másrészt Marc Stein (ESPN) értesülései szerint Andre Drummond mellett már ő az, akit nem mozdít a klub semmi esetre sem, nem Reggie Jackson.

A Cleveland Cavaliers GM-je, David Griffin Dave McMenaminnek (ESPN) adott hosszabb interjút, amelyben arról beszélt, hogy olyan játékost keresnek, aki helyzeteket tud kialakítani magának és másoknak is, de nem feltétlenül irányító posztra. Griffin szerint ez Kyrie Irvingről és LeBron Jamesről levesz némi terhet, de playmaker kell nekik, nem kötelező egyesnek lennie. Griffin szerint Kyle Korver megszerzésével is többféle opciójuk van támadásban, Kevin Love-on is mennek át figurák, de vannak olyan helyzetek, mikor több játékintelligencia kellene a pályára a részükről, ezt próbálják meg orvosolni. Elmondása szerint jelenleg nehéz cserélni, mert mindkét konferenciában sok csapat még versenyben van a rájátszásért, az ilyen klubok meg nem adnak el, akik készek robbantani, azoknál meg nincsenek olyanok, akik segíthetnének nekik, így nincs túl sok lehetőségük. Azt is hozzátette, hogy talán egy kicsit később változik a helyzet, de ahhoz az kell, hogy több gárda is elszálljon a PO-ért folytatott harc szempontjából.

A végére pedig a Denver Nuggets erőcsatára, Kenneth Faried maradt, aki a londoni meccs után nyilatkozott az Altitude TV-nek. Faried szerint nem igazán szoktak hozzá az ilyen közönséghez, akik teltházat csinálnak, mint például a Golden State-nél, a Memphisnél vagy a jobb csapatoknál, a Spursnél például. Ha ilyen tömött sorok előtt játszhatnak, akkor ilyen produkcióra képesek - mint ismert, 140-112-re győzött a Nuggets az Indiana Pacers ellen, egyébként pedig ligautolsók a nézőszámok alapján átlag nagyjából 13.700 nézővel találkozónként. Nem mindig tudnak ilyen szurkolók előtt játszani, ezért szerették volna megmutatni, mire képesek - szerinte jó csapatuk van, megérdemelnék, hogy többen menjenek ki az otthoni meccseikre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus