Hírmorzsák 2017-01-18 (21:15)

Morey szerint Harden minden idők legjobb védelemmegbontója. Melo belefáradt, hogy állandóan a közte és Phil Jackson között lévő kapcsolatról kell nyilatkoznia. Durant szerint Harden elfogadta volna a hatodik ember szerepkörét, ha mindannyian maradnak a Thundernél - az OKC elleni meccsek sosem lesznek átlagos mérkőzések számára. Klay Thompson ma esti, Love holnap esti játéka kérdéses. Lue szerint Draymond Green üzenni akart azzal a kemény faulttal Jamesen. Richard Jefferson szerint Curry pezsgős kijelentéseiért az apja idejében verekedés tört volna ki. Nate Robinson nem érti, miért nem kell a Cavsnek. A Sixers rámegy a nyáron Jrue Holiday-re? Harrison Barneson gondolkodott a nyáron a Pelicans. A New Orleans tárgyalt a Hawksszal Dwight Howardról. Popovich szerint nem olyan jók, mint szeretnék, de még nincs gond.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony ma a riportereknek azt nyilatkozta, hogy nem volt egy hosszú beszélgetés a közte és Phil Jackson elnök között történt diskurzus - egy órát sem társalogtak, rövid meeting volt, nem került sor kenyértörésre. Anthony elmondta, hogy borzasztóan fárasztó már számára, hogy állandóan a közte és Jackson között lévő viszonyról kérdezgetik - ha nincs kedve, akkor is beszélnie kell az újságírókkal, amit eddig mindig meg is tett. Elmondása szerint nem véletlenül van no-trade lehetőség a szerződésében - nehéz elérni egy játékosnak, hogy ezt megkapja, de neki volt erre lehetősége, így meg tudja védeni magát, ha olyan helyzetbe kerül, hogy cserélnék. Megint elmondta, hogy lojális a Knickshez és maradni akar. Azt is elmondta viszont, hogy nem szeretne a csapattársainak gondot okozni azzal, hogy állandóan van valami parádé körülötte. A George Karl-féle "balhé" más volt, mindenki tudja, hogy Karl el akarta adni a könyvét, de erre a mostani azért jobban oda kell figyelnie, mert a mindennapokat, a kereten belüli hangulatot is befolyásolhatja.

A Houston Rockets vezetőedzője, Mike D'Antoni Howard Becknek (Bleacher Report) azt nyilatkozta, hogy James Harden a tökéletes szupersztár ahhoz a stílushoz, amit ő játszatni akar a csapatával. A GM, Daryl Morey azt mondta, hogy sokszor kérdezgetik, hogy tudták-e, mikor cseréltek Hardenért, hogy ilyen jó lesz, amire annyit szokott mindig mondani, hogy nem, csak azt tudták, hogy jobb, mint amilyennek más csapatok gondolják. Morey szerint egyébként Harden minden idők legjobb játékosa, ha a labdavezetésből indított betöréseket nézzük - rettenetesen jó hatásfokkal képes helyzeteket kreálni magának és másoknak is a védelemmegbontásokkal.

Hardenhez kapcsolódik, hogy a Golden State Warriors kiscsatára, Kevin Durant róla nyilatkozott Anthony Slaternek (San Jose Mercury News) - Durant úgy gondolja, hogy Hardennek megfelelt volna a hatodik ember szerepköre, ha mindketten maradtak volna Russell Westbrook mellett az Oklahoma City Thundernél. Nagyszerű játékos lenne úgyis, hiszen amikor a Thundernél játszott, akkor se csereként tekintettek rá az emberek. Durant szerint fejlődött volna Oklahoma Cityben is Harden, és bár nagyon tetszik neki az is, amit most csinál, akkor is egy egészen kiváló játékosnak tartanák, ha sikerült volna bajnoki címet nyerniük a Thundernél. KD szerint a csapat szíveként, lelkeként néztek volna Hardenre, és minden idők legjobb hatodik embere lehetett volna.

Durant Chris Haynesszel (ESPN) is beszélgetett arról, hogy számára sosem csak egy átlagos meccs lesz az, amikor a Thunder ellen játszik. Szerinte megint sok érzelem fog felszabadulni benne, hiszen sokáig együtt játszott a volt csapattársaival, de neki azért dolga van - az első egymás elleni találkozót megnyerték, most meg kell ezt is. Azt nem tudja, hogy több trash talk lesz-e, mint volt a múltkor, de ő csak magára és a játékra figyel - a csapattal törődik, a többi dolog nem számít.

Ha már szóba került a Golden State - Oklahoma City mérkőzés, akkor említsük meg, hogy úgy volt, hogy Klay Thompson nem játszik ma éjszaka családi ügyekre hivatkozva, de beszélt később Bob Myers GM-mel, és elképzelhető, hogy mégis pályára tud lépni. A Cleveland Cavaliersnél Kevin Love játéka kérdéses a holnap esti, Phoenix Suns elleni összecsapáson.

A Cavsről térjünk még egy kicsit vissza a Warriorsre. A bajnok vezetőedzője, Tyronn Lue azt nyilatkozta Dave McMenaminnek (ESPN), hogy szerinte "dirty" volt Draymond Green LeBron Jamesen ütött személyi hibája, és Green üzenni akart ezzel a kemény belépővel.

A Cleveland veterán kiscsatára, Richard Jefferson még Steph Curry egyik tavalyi nyilatkozatára utalt vissza a Road Trippin' Podcastben - arra, amelyikben Curry azt mondta, hogy reményei szerint a clevelandi vendégöltözőben még érezni lehet majd a pezsgő illatát, amit a 2015-ös finálé utolsó meccse után bontottak a győzelemre. Jefferson szerint Curry apja, Charles Oakley vagy Anthony Mason idejében az ilyen kijelentésből verekedés lett volna. A kiscsatár hozzátette, hogy egyébként ez kétoldalú dolog, mindkét gárda húzza a másikat, és tiszteli is Curryt, hiszen játszottak együtt, imádja, és a legjobbakat kivánja neki, már azt leszámítva, amikor ellenük játszanak, mert akkor jön a Flagrant fault.

Az is az ohióiakhoz kapcsolódik, hogy Nate Robinson decemberben Robert Marshallnak (Hype Beast) azt nyilatkozta, hogy nem érti, a Cleveland miért nem keresi meg, és hogy miért nem szeretik - szerinte őt utálják a legjobban. Pedig ő játszana bárhol, a Sixersben, a Cavsnél, a Thundernél, de még a Warriorsnek is szüksége van szerinte a cserepadról egy scorerre - menne akárhova, nem számít.

Zach Lowe (ESPN) információi szerint a New Orleaans Pelicans a nyáron elgondolkodott azon, hogy Harrison Barnesra költik az összes sapka alatti pénzüket - ehelyett E'Twaun Moore, Solomon Hill és mások leigazolására ment el zseton. Barnes a múlt héten bevallotta, hogy fontolóra vette volna a Pelicanst is, ha megkeresik, de végül a csapat úgy volt vele, hogy nem akarnak Durant döntésééig várni - addig Barnesszal sem lehetett mit kezdeni, mert mindenki KD döntésére várt.

Ugyancsak Lowe hozta a hírt, hogy bár a Pelicansnek voltak sikerei azzal a felállással, amiben Anthony Davis centert játszik, aggódnak amiatt, hogy ez nagyobb fizikai igénybevételnek teszi ki az egyébként is sűrűn megsérülő magasembert. Éppen ezért a Pelicans puhatolózó jellegű beszélgetéseket folytatott az Atlanta Hawksszal Dwight Howardról. A dolognak akkor lett vége, amikor az Atlanta úgy döntött, mindenkit levesz az átadólistáról és senkit nem cserél el Kyle Korvert leszámítva.

Lowe forrásai szerint a Philadelphia Sixers a nyáron erősen fontolóra fogja venni, hogy újra leszerződtessék Jrue Holiday-t - volt irányítójukat Sam Hinkie uralkodásának elején cserélték el két lottery draftjogra, most viszont pont a hátvédeknél kellene erősíteniük.

A San Antonio Spurs mesterét, Gregg Popovich-ot kérdezték, hogy mi az oka a csapat kiegyensúlyozatlanságának, amire azt mondta a trénerlegenda Michael C. Wrightnak (ESPN), hogy fogalma sincs, csak azt tudja, hogy nem tartanak ott, ahol szeretnének. A Minnesota Timberwolves ellen 122-114-re megnyert összecsapásról is azt mondta Popovich, hogy mindkét arcukat megmutatták - az első félidőben kaptak 70 pontot, és 33 büntetőt harcoltak ki ellenük, a második félidőben pedig 44 ponton tartották a TWolvest, és összesen 9-szer állhatott oda Minnesota-játékos a vonalra. Popovich szerint erről szól az egész, okosan, de egyben fizikálisan kell játszani - ezt megtették a második félidőben, volt 24 jó percük. Az edző azt is elmondta, hogy azért még annyira nem aggódik, mert egyik együttes sincs azon a szinten, ahol szeretne lenni, talán a Warriorst kivéve, de mindenki más még csak próbálja elérni a csúcsformát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus