Hírmorzsák 2017-02-20 (10:30)

Cousinst a Pelicanshez cserélte a Kings, részletek a cseréről. A Pelicans Paul George-ra is ráment tegnap, Jahlil Okaforért csak egy Hielddel adtak kevesebbet, Terrence Jonest pedig árulják. A Kings a Lakersszel is tárgyalt, de az aranysárga-lilák nem akarták adni Ingramet. Divac két ajánlatot vitt Ranadive elé, a tulajdonos döntött. A Kings kommentátora ugrált örömében, mikor megtudta, hogy végre nincs a csapatnál Cousins - szerinte az elmúlt 7 évben minden csapattársa utált a centerrel játszani. Anthony Davis 55 éves rekordot döntött, LeBron is All-Star történelmet írt, Durant pedig Jordan, Wade és James nyomdokaiba lépett. Harden nem szól bele Westbrook és Durant viszonyába, nem spilázta túl egyikük se kettejük alley-oop összjátékát.

A nap eseményéről beszámoltunk már reggel külön is - DeMarcus Cousinst a New Orleans Pelicanshez cserélte a Sacramento Kings, az összes részletet megtaláljátok ezen a linken. Ehhez szorosan kapcsolható, hogy Cousins nem írhat alá 5 éves szupermaximumot a New Orleansszal - a Pelicans 5 évre csak 180 millió dollár környékén adhat neki a 200 millió dollár fölötti szerződés helyett.

Késő este és az éjszaka folyamán több info is napvilágot látott a dologgal kapcsolatban. Justin Verrier (ESPN) írta, hogy a Pelicans Cousins mellett Paul George-ért is bejelentkezett, mindenképpen akartak még egy All-Star szintű játékost Anthony Davis mellé, ezért a magasemberen kívül mindenkit elérhetővé tettek. James Ham (Comcast) az este folyamán még azt jelentette, hogy a Pelicans és a Kings az All-Star gála alatt tárgyaltak, de nincs közel a megegyezés, 50-50 az esélye annak, hogy Cousins New Orleansba kerül - pár óra múlva megtörtént a csere. Érdekesség, hogy a Pelicans nagyjából 10 napja majdnem ugyanilyen csomagért szerezte meg Jahlil Okafort - akkor lényegében csak Buddy Hieldet nem adták volna, Tyreke Evans, a 2017-es saját első körös és a 2017-es Philly második körös ment volna, de az első körös pick védettségén nem tudtak megegyezni a Sixersszel. Chris Haynes (ESPN) forrásai szerint a Pelicans már elkezdte árulni Terrence Jonest - sok a magasemberük, míg a periméteren kevesen vannak.

A Kings oldaláról érdemes megjegyezni, hogy Ramona Shelburne (ESPN) értesülései szerint a Los Angeles Lakersszel is tárgyaltak Cousinsról az AS-hétvége alatt, de azok a beszélgetések ideje korán befejeződtek - Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint a Sacramento Brandon Ingramet is kérte az aranysárga-liláktól, ez volt a buktató tényező. Wojnarowski és Chris Mannix (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint a Kings GM-je, Vlade Divac azt a két ajánlatot vitte a tulajdonos, Vivek Ranadive elé, ami szerinte a legjobb volt, és az indiai multimilliárdos döntött végül arról, mozdítsák-e franchise playerüket vagy sem. Ranadive-ról épp a napokban jöttek ki a hírek, hogy hiába akar Cousins hosszabbítani már idén nyáron a Sacramentóval, ő nem biztos benne, hogy a centernek ki akarja fizetni az 5 évre több mint 200 millió dolláros szupermaxot. Wojnarowski úgy tudja, a Sacramento nyíltan és négyszemközt is megígérte Cousinsnak, hogy nem cserélik el.

Közben a Kings egyik kommentátora, Grant Napear egy sötét felhőként aposztrofálta Cousinst, ami szerencsére nincs többé a franchise felett. Óriási nyereségnek írta le a cserét, mivel Cousinsszal nem nyertek volna soha semmit, így evidens volt, hogy el kellett passzolni. Szerinte végre újra csapatról beszélhetünk, a Sacramento Kingsről és nem a Sacramento Cousinsról. Napear azt írta, hogy azt nem tudták sokan, de az elmúlt 7 évben Cousins legtöbb csapattársa utált együtt játszani a centerrel.

Cousins az All-Star gálán is csak 2 percet játszott, de nem a csere miatt - megkérte Steve Kerrt, hogy az elhúzódó sérülései miatt ne kelljen sokat a pályán lennie. 

Ha már az All-Star gála főmeccse, akkor térjünk ki magára a gálára. Reggel láthattatok már hosszabb összefoglalót a legszebb jelenetekről, illetve azt is megírtuk, hogy Anthony Davis megdöntötte Wilt Chamberlain pontrekordját, 52 pontot szórt, így egy 55 éves csúcsot adott át a múltnak a Pelicans sztárja - emellé prezentálhatták még neki a meccs után Cousinst, mint új csapattársat, mondhatni egészen jó napja volt Davisnek. Kevin Durant is feliratkozott egy elit listára - Michael Jordan, Dwyane Wade és LeBron James után ő a negyedik játékos, aki tripla-duplát ért el a gálán, miután 21 pontot, 10 gólpasszt és 10 pattanót jegyzett. Ha már LeBron, akkor nála is meg kell említeni két dolgot. Egyrészt az All-Star gálák történetében ő dobta a legtöbb mezőnykosarat, illetve ma hajnalban ő lett az első játékos, aki elérte a 300 pontot az AS gálák főmeccsén.

Ha már KD, akkor itt említsük meg, hogy a meccs előtt a Houston Rockets sztárját, James Hardent kérdezték Russell Westbrookról és Durantről, illetve a köztük lévő jelenlegi viszonyról - hárman együtt még csapattársak voltak az Oklahoma City Thundernél, Harden pedig mindkettejükkel jóban van. Harden erre a kérdésre annyit felelt, hogy ő nem szól bele ebbe, két felnőtt férfiról van szó, majd megoldják egymás között a dolgot. Volt egy Durant-Westbrook alley-oop a mérkőzésen, ami után a nyugati kispad nagy üdvrivalgásban tört ki, de mindketten azt nyilatkozták, hogy ez egy szép játék volt, nagyszerű passz és befejezés, de ennyi, semmi különösebb jelentéstartalma nincs. Durant még a szombati médianapon azt mondta, hogy nem zavarják azok a dolgok, amik a kettejük feszült viszonyából adódnak, egyszerűen megpróbálja kizárni őket - ami másnak fontosnak tűnik, az neki nem az. Westbrook még ennyit sem mondott a Durantet firtató kérdésekre, csak elkezdett a divathétről beszélni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus