Hírmorzsák 2017-02-22 (09:30)

Deron Williamst visszavinné a Jazz. Favors iránt érdeklődik a Suns. Lou Williamst a Rocketshez cserélte a Lakers. Brewer szerint még mindig Houstonban játszana, ha jobban esnek a dobásai. A Lakers új GM-je Rob Pelinka - meglesz a mozgástere, de Magic Johnsoné az utolsó szó mindenben. Jeanie Buss elnézést kért a Lakers drukkereitől, hogy túl sokáig várt. A Washington Shabazz Muhammadot nézte ki magának. Thibodeau-nak kell Rose, a Knicks egyre agresszívebben árulja az irányítót. Bogdanovic hamarosan távozhat a Netstől. Divac Joergert is megkérdezte, mielőtt elcserélte Cousinst. Cousins búcsúzott a Kings drukkereitől. A Pelicans tulajdonosa szerint a New Orleans bajnokesélyes lett.

A hajnal híréről beszámoltunk külön is - Lou Williamst a Houston Rocketshez cserélte a Los Angeles Lakers, a részleteket ezen a linken megtaláljátok! Az aranysárga-lilákhoz cserélt Corey Brewer azt nyilatkozta Calvin Watkinsnak (ESPN), hogy ha jobban sül a keze, akkor talán még mindig a Rockets játékosa lenne. Imádja Houstont, nem akart távozni, de nincs választása - csak abban reménykedik, hogy a Lakersnél jobban fog menni neki a játék. Azt is elmondta, hogy nem számított rá, hogy elcserélik, de a deadline-nál minden klub mozgolódik - a Rockets akart még egy scorert, ő volt az ár, tiszteletben tartja a texasiak döntését.

A Lakershez kapcsolódik az is, hogy Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette a hajnal folyamán, hogy meg is egyeztek Rob Pelinkával arról, hogy a játékosügynök lesz a GM-jük, többéves megállapodást kötöttek vele - mint ismert, Pelinka képviseli többek között Kobe Bryant érdekeit is, de ebben a minőségben természetesen nem dolgozhat majd tovább. A Lakers első jelöltje a Golden State Warriors vezetője, Bob Myers volt, de ő nemrég írt alá hosszabbítást az oaklandiekkel, így róla lemondtak. Az új elnök, Magic Johnson azt nyilatkozta egyébként, hogy Pelinka intézi majd az ügyeket, meglesz a mozgástere, de minden cserével, drafttal, igazolással kapcsolatos dologra ő mondja majd ki az utolsó szót.

A Lakers egyik tulaja, a tegnap Cersei Lannisterbe átváltó és a csapattól minden lényeges döntéshozót eltakarító Jeanie Buss azt nyilatkozta Mike Trudellnek, hogy nagyon nehéz döntést kellett meghoznia, de valószínűleg túl sokat várt, ezért elnézést kér a csapat szurkolóitól. A Lakers értékei, az aranysárga-lilák által korábban megszokott szint azt diktálta, hogy itt volt az ideje a váltásnak.

A Utah Jazz lemaradt Lou Williamsről, de nem sokkal később jött a hír Tim MacMahontól és Marc Steintől (mindketten ESPN), hogy megkeresték a Dallas Maverickst, mert visszavinnék a csapathoz egykori sztárjukat, Deron Williamst. Szintén a Jazzhez kapcsolódik, hogy mint arról volt már szó a napokban, árulják Derrick Favorst, Tony Jones (The Salt Lake Tribune) forrásai szerint pedig a Phoenix Suns bejelentkezett az erőcsatárért. Jones azt is hozzátette, hogy úgy tudja, a Jazznél egyáltalán nem döntötték még el, hogy mindenképpen megválnának Favorstől, szóval ha nem kapnak valami kiugróan jó ajánlatot, valószínűleg marad a magasember Mormonföldön.

A Washington Wizardsnál is elkezdtek másfele nézelődni, miután Williams elkelt, ők a Minnesota Timberwolves kiscsatárát, Shabazz Muhammadot nézték ki maguknak az előbb említett Marc Stein információi szerint - nem posztra keresnek, csak mélyíteni akarják a keretet. A fővárosiakról a múlt héten már megírtuk, hogy hajlandóak első körös picket is feláldozni azért, hogy több bevethető játékosuk legyen az aktív rotációban - kérdés, ezt hajlandóak-e odaadni Muhammadért is, aki egyébként a nyáron korlátozott szabadügynök lesz.

A Minnesotához kapcsolódik, hogy David Aldridge (nba.com) értesülései szerint Tom Thibodeau mindenképpen szeretné megszerezni a New York Knicks irányítóját, egykori sztárját, Derrick Rose-t - mint ismert, a Minnesota Kris Dunn-nak akarja adni hosszútávon a kezdő egyes szerepkörét, Rose szerződése pedig a nyáron lejár, míg az érte felkínált Ricky Rubióé nem. A The Vertical úgy tudja, hogy az utóbbi 24 órában a Knicks is mozgósította magát, egyre agresszívebben szeretnék elcserélni Rose-t, úgyhogy itt jó eséllyel váltás lesz.

A Brooklyn Netsnél is kezdenek felpörögni az események, a korábban már említett Adrian Wojnarowski jelentette ugyanis, hogy Bojan Bogdanovic körül egyre több és egyre komolyabb beszélgetések zajlanak, ő hamarosan csapatot válthat.

James Ham (Comcast) forrásai szerint a Sacramento Kings GM-je, Vlade Divac a kosárlabdával foglalkozó részlegnél mindenkit, így Dave Joerger vezetőedzőt is megkérdezte, hogy mi legyen DeMarcus Cousins sorsa, ezt követően döntött a csere mellett. Divac elmondta, hogy nem húzta volna meg a lépést, ha nem lett volna biztos a dolgában, és most az egész franchise egységes, tudják, merre akarnak haladni. Divac február 2-án mondta meg Cousinsnak, hogy nem cserélik el, de két nappal később begyűjtötte 14. technikaiját is, 25.000 dollárra megbüntették, mert elküldött melegebb éghajlatra egy Warriors-drukkert, majd jött a Bulls elleni meccs, ahol újabb két technikait kapott, így eltiltották - ezek az események is szerepet játszottak abban, hogy megváltak tőle.

Cousins a tegnapi távozása előtt beszélt még a média képviselőivel. Elmondása szerint nem bán semmit, mert minden, amit csinált, segített, hogy érettebb legyen, tanult a hibáiból, amiket elkövetett. Rákérdeztek arra, hogy számított-e azokra a negatív dolgokra, amik a sajtóban és a Kings hivatalos közleményében szerepeltek a cseréje után, amire azt mondta, hogy nem lepődött meg, igen, számított erre, úgyhogy tovább is lépett a dolgon. A sacramentóiaknak azt üzente, hogy imádja őket, majd megköszönte az emlékeket és azt, hogy megbirkóztak ezzel a (saját szavaival élve) "fafejjel" több mint hat esztendőn keresztül - ő nem igazán akarta elhagyni a klubot. Cousins az új csapatában 0-s mezszámmal fog játszani, hogy az új kezdetet reprezentálja ezzel

A nap közleménye is Cousins cseréjéhez tartozik, ezzel zárunk. A New Orleans Pelicans tulajdonosa, Tom Benson azt írta, hogy csak pár meccsre vannak a PO-tól, és szeretné, ha bajnoki címet nyerne New Orleans városa. Benson úgy gondolja, hogy ezzel a cserével sokat javultak, és megpróbálkozhatnak a végső győzelemnek is nekimenni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus