Hírmorzsák 2017-02-26 (21:30)

A Warriors történelmet írt a ma hajnali PO-ba jutásával. Paul Pierce bevallotta, hogy ő kezdte a trash talkot Draymond Green ellen a két gárda egymás elleni meccsén. Draymond Green szerint 6 esélyes az MVP-harc. Isaiah Thomas szerint azok a játékosok ütnek olyan Flagrant faultokat, mint amit ő kapott DeMarre Carrolltól, akik nem tényezők egyébként. Bogut a Cavshez szerződik? D'Antoni 50 triplát akar látni a Rocketstől meccsenként. Divac szerint két év múlva jobbak lesznek, mint egyébként Cousinsszal az utóbbi években - ha nem így lesz, le fog mondani. Wade poénkodott egy sort Felición, aki megakadályozta ma hajnali tripla-dupláját. Gobert 25.000 dolláros büntetést kapott. Huerstast kitette keretéből a Houston.

Az esti híreket a Golden State Warriorsszal kezdjük, akik történelmet írtak, miután ma hajnalban bekerültek a rájátszásba, így az NBA történetében ők jutottak PO-ba a leghamarabb - 58 mérkőzés kellett nekik az alapszakaszban ehhez, és tavaly két nappal később, február 27-én érték el a rájátszást.

Két napja volt szó arról a trash talkról, ami Draymond Green és Paul Pierce között zajlott a Golden State és a Los Angeles Clippers egymás elleni meccse közben és után. Pierce az NBA on ESPN műsorban ma hajnalban elárulta, hogy bizony ő kezdte az odamondogatást akkor, amikor Green Blake Griffinen ütött egy faultot - azonnal odaszólt, hogy "nem tudod levédekezni Blake-et, egész este ezt fogja veled csinálni". Pierce azt is hozzátette Greennek, hogy nem is olyan jó játékos, és csak azért tartják annak, mert Steph Curry, Klay Thompson és Kevin Durant mellett játszhat - csak ezért van a figyelem középpontjában. Pierce saját elmondása szerint megpróbálta felrázni a csapatát azzal, hogy a Warriors vezérének ment neki, hátha önbizalmat nyernek ebből a többiek.

Ha már Green, akkor itt lehet megemlíteni, hogy pénteken a Periscope-nak adott interjújában elmondta, hogy szerinte hat játékos érdemelné meg, hogy MVP legyen ebben a szezonban. Kettőre mindenki azt mondja, hogy elfogult (itt nyilván Steph Curryre és Kevin Durantre gondolt), mellettük szerinte LeBron James, Russell Westbrook, James Harden és Isaiah Thomas neve van még ott - utóbbinál kiemelte, hogy hihetetlen idénye van, a csapata pedig nagyszerű. A Warriors magasembere hozzátette, hogy szerinte egyéni preferencia kérdése, hogy ki kit választ a legértékesebb játékosnak - itt már igazából az számít, ki mit gondol hangsúlyosnak.

A Boston sztárjához, Isaiah Thomashoz kapcsolódik, hogy szombat hajnalban DeMarre Carroll egy Flagrant 1-et ütött rajta, ami után volt egy kisebb tömegjelenet. Thomas azt nyilatkozta a találkozó után, hogy szerinte ennek a mozdulatnak semmi köze nem volt a kosárlabdához, és olyan játékosok szoktak ilyen eszközökhöz fordulni, akik egyébként nem tényezők a meccseken. Carroll annyit mondott erre, hogy nem engedhetik, hogy azt gondolják az ellenfeleik, hogy puhányak - néha ki kell állniuk magukért, meg kell mutatniuk a többi csapatnak, hogy nem gázolhatnak át rajtuk.

Tim MacMahon (ESPN) azt írta, hogy két Maverickshez közeli forrás is arra számít, hogy Andrew Bogut a Cleveland Cavaliershez fog aláírni azután, hogy a Philadelphia Sixers kivásárolta és lekerült két nap után a waiverről.

A Houston Rockets vezetőedzője, Mike D'Antoni Jonathan Feigennek (Houston Chronicles) azt nyilatkozta, hogy úgy számol, hogy a szezon hátralévő részében a csapata 50 triplát fog ráemelni átlagban, meccsenként - a szezont megelőzően a liga történetében még egyetlen csapat sem volt, amely ennyi hármassal próbálkozott volna egy találkozón, a Houston viszont 6-2-vel áll, mikor legalább ilyen mennyiséget szórtak rá kintről.

Szintén a Rocketshez tartozik, hogy hivatalosan is kitették Marcelinho Huertast, akit még a deadline előtt szereztek a Los Angeles Lakerstől.

A Sacramento Kings GM-je, Vlade Divac Ailene Voisinnek (Sacramento Bee) mesélt a DeMarcus Cousins-cseréről. Divac szerint olyan kultúrát akar kiépíteni az együttesnél, amibe a center nem illett bele - szerinte az a jó a mostani helyzetben, hogy több alapjuk is van, amire építhetnek, vagy amit egy cserében felhasználhatnak. Cousinsszal egyszerűen meg voltak rekedve - talán pár meccsel többet nyertek volna, mint tavaly, de a PO nem lett volna meg most sem, lényegében ugyanott tartanának, mint eddig. Az egykori kiváló center azt is hozzátette, hogy megérti, miért mérges néhány szurkoló, imádták Cousinst és ő is kedveli, de úgy érzi, hogy jobb helyzetben lesznek így két év múlva. Divac szerint ha ez így lesz, szeretné hallani a most elégedetlenkedő drukkereket akkor is, és akkor minden rendben lesz, ha viszont nem lesznek jobbak, akkor le fog mondani.

Ma hajnalban a Chicago Bullsnál Jimmy Butler tripla-duplát szerzett a Cleveland Cavaliers ellen, Dwyane Wade azonban egy lepattanó híján nem (20 pont, 10 gólpassz, 9 pattanó), ráadásul a találkozó végén volt esélye azt is megszerezni, de Cristiano Felicio kiszedte a kezéből azt. A mérkőzés után Wade azt mondta a TNT csatornának, hogy a csapattársa nem szerette volna, ha naggyá válik - igaz, már a pályán mosolygott egy sort a dolgon.

A Utah Jazz centere, Rudy Gobert 25.000 dolláros büntetést kapott, miután fizikai kontaktusba keveredett az egyik játékvezetővel a Milwaukee Bucks elleni, szombat hajnali találkozón.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus