Hírmorzsák 2017-02-27 (10:30)

Westbrook beérte Wilt Chamberlaint 40 pontos tripla-duplákban, karriercsúcsot állított fel ma hajnalban, Anthony Davis pedig franchise-rekordot ért el. Cousinsnak újabb automatikus 1 meccses eltiltás jön. Gentry tudja, hogy gyorsan kell változtatniuk, ha akarnak valamit még ettől az idénytől. Wall ki volt akadva a játékvezetésre a ma hajnali, Jazz elleni vereség után. Lowry jobb csuklója fáj (day-to-day). Cuban szerint nem tankolnak, nyerésre játszanak továbbra is. Shaq anyja leállította fiát a McGee-vel való vitáról, de JaVale anyja azt akarja, hogy kirúgják vagy eltiltsák O'Nealt. Lamar Pattersont kitette keretéből a Hawks. Briante Weber 10 napra a Charlotte-nál.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook volt a ma hajnal főszereplője, miután újabb 40 pontos tripla-duplát szállított (41 pont, 11 pattanó, 11 gólpassz), ezzel beérte a vonatkozó ranglistán Wilt Chamberlaint, akinek szintén 7 ilyen 40 pontos tripla-duplája volt - a listát 22 ilyen találkozóval Oscar Robertson vezeti. Westbrook 21 pontot szórt csak a negyedik negyedben, ez karriercsúcs számára. A másik napi statisztikagyártó pont a Thunder ellen játszó New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis volt, aki 24 pontot szórt a nyitó negyedben, ez franchise-rekord.

Szintén a Pelicanshez tartozik, hogy DeMarcus Cousins ellen a Thunder elleni összecsapás 32. másodpercében technikait ítéltek, miután összeakaszkodott Steven Adamsszel - ez azért fontos, mert ez volt a 18. technikaija ebben az idényben, úgyhogy automatikus eltiltást kapott ezzel a szerdai, Detroit Pistons elleni találkozóra.

A Pelicanstől többen is nyilatkoztak még a vasárnap hajnali, Dallas Mavericks elleni zakó után. Alvin Gentry vezetőedző azt mondta a riportereknek, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy csak kicsit legyenek jobbak meccsről meccsre - gyorsan, azonnal kell változtatniuk. Cousins annyit tett ehhez hozzá, hogy nehéz volt az első két meccsük, idegesek, de szerinte ez utóbbi azt mutatja, hogy nagyon akarnak nyerni - szeretnék kijavítani a hibáikat, illetve ha kicsit jobb lenne a csapaton belüli kémia. Davis azt is lenyilatkozta, hogy olyan figurákat játszanak, amiken tegnap mentek át először - Cousins például valószínűleg 8 éve ugyanazt játssza, és neki is változtatnia kellett ezen, méghozzá menet közben. Megmutatták már annak a jeleit, hogy mi rejtőzik bennük, de egy negyed vagy 20 perc jó játék kevés lesz a továbbiakban is.

Van probléma a Washington Wizardsnál is, igaz, ők azért jobb helyzetben vannak, hiszen biztos PO-osnak tűnnek keleten - ettől függetlenül ma hajnalban nagyon idegesen játszottak a Utah Jazz ellen, Markieff Morrist ki is állították a negyedik negyedben, miután a nézők közé dobta a labdát. A gárda sztárja, John Wall azt mondta a mérkőzés után, hogy ők ugyanolyan fizikális kosárlabdát játszottak, ugyanúgy támadták a gyűrűt, ahogyan a Jazz, az egyik oldalon mégis a no-name játékosok is megkapták a faultokat, mikor alig értek hozzájuk, őt meg egész meccsen faragták, és senki nem fújt be neki semmit. Wall szerint a meccs végén a játékvezetők mindig próbálnak kompenzálni, de az első félidőben megítélt 18-1-es büntetőarányt nem lehet. Nem szeretné, ha az utolsó fél-1 percben kompenzálnák a játékvezetők az addigi tévedéseiket, mert ezzel se boldogabb nem lesz, se a végeredményen nem változtat már. Azt szeretné, ha a bírók is a tőlük telhető legjobbat nyújtanák - ma nekik se ment és a csapatnak se.

A Toronto Raptorsnál Kyle Lowry ma hajnalban sem játszott, de nincs komolyabb baja - a jobb csuklója fáj, de állapota day-to-day, tehát bármelyik nap visszatérhet.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban az ESPN Radio NBA Insiders című műsorában elmondta, hogy természetesen a szezon elején nem játszottak elég jól ahhoz, hogy a rájátszásba jussanak, de az utóbbi időben már jobban kosaraznak. Egy-két vereséggel ettől függetlenül már a Top5-ben lehetnek a drafton, de nem ez a céljuk, hanem hogy minél több meccsen nyerjenek - mint ismert, a deadline-kor elcserélték Andrew Bogutot, Deron Williamst pedig kivásárolták, innen merült fel, hogy feladták az évet. Cuban szerint a tankolás definíciója az, hogy valaki a fiatal játékosait játszatja, hogy minél több tapasztatlatot szerezzenek, de anélkül, hogy elvárnák tőlük a győzelmeket. Náluk nem ez a helyzet, mert ők nyerésre játszanak - szerinte ez a fajta tapasztalatszerzés éri a legtöbbet, és ha ez azt jelenti, hogy az 1/4 helyett csak az 1/8 vagy az 1/10 lesz náluk, akkor hajlandó együttélni a következményekkel.

Az Atlanta Hawks szabadlistára pakolta Lamar Pattersont - a deadline után igazolták, de egy személyes problémát kell megoldania, emiatt döntöttek úgy a felek, hogy most megszakítják a munkakapcsolatot. A Charlotte Hornets közben leigazolta Briante Webert, erről már tegnap több újságírótól lehetett hallani - a hátvéd két 10 napos szerződés erejéig a Golden State Warriors játékosa volt, de ők valószínűleg Jose Calderonnal kötnek majd szerződést, amint kivásárolták a spanyolt a Los Angeles Lakerstől.

A végére pedig Shaquille O'Neal édesanyja maradt, aki leállította fiát. Tegnap délelőtt volt arról szó, hogy Shaq és JaVale McGee heves vitába kezdtek, miután O'Neal újra kipécézte magának a Warriors centerét, és hangzottak el konkrét fizikai fenyegetések is twitteren. Shaq azt mondta Mike Wise-nak (The Undefeated, ESPN), hogy az anyukája felhívta, megmondta neki, hogy hagyja ezt a butaságot, hagyja békén McGee-t, úgyhogy részéről a történetnek itt vége is van - nem fognak többet hallani McGee-ről, legalábbis tőle. Lucille O'Neal annyit mondott, hogy ez már nem vicces, le kell zárniuk ezt a dolgot. Azt is hozzátette, hogy az emberek is beküldhetnek felvételeket, ez a műsor nem feltétlenül csak a fia kitalációja, de megérti, hogy McGee-nek ez már fárasztó, annyiszor szerepelt a műsorban és annyiszor nevették ki. JaVale édesanyja, Pamela McGee szerint a fiát a neten megfenyegették, ennek pedig következményeinek kell lennie - azt akarja, hogy Shaq elveszítse az állását vagy legalább tiltsák el egy időre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus