Hírmorzsák 2017-03-16 (20:45)

Curry szerint Harden az MVP, Westbrook válasza: "ki az a Curry?". Adams és Kanter már Westbrook MVP címéért kampányolnak (videó). Draymond Green szerint a Warriorsnek már nem fontos az első hely megszerzése. David Griffin szerint sehol máshol nincsenek olyan vezérek, mint náluk - szerinte Lue és LeBron is "alfák" ilyen szempontból. A Knicks nem meneszti a nyáron Hornaceket. Wade az alapszakaszt, Bledsoe a szezont fejezte be. A Suns megkérte Knightot, hogy álljon be ma hajnalban, de fájt a háta. Isaiah Thomas két mérkőzést kihagy jobb térde miatt. Bjelica bal lábfejével vannak gondok. Wall szerint Cousinsszal beszéltek arról utóbbi cseréje előtt, hogy a center a fővárosba igazol. A Jazznél tudják, hogy szerencséjük volt Gobert-rel - reményeik szerint ő Bill Russell Jazz-verziója. Jordan Crawfordot két évre leigazolta a Pelicans.

Pár napja volt arról szó, hogy Steph Curry James Hardennek adná az MVP-címet, mert jobban áll a csapata, mint Russell Westbrooké. Az Oklahoma City Thunder sztárját kérdezték erről ma, a Toronto Raptors elleni találkozót megelőzően, amire annyit felelt Westbrook, hogy nem érdekli, mit mond Curry, mert teljesen mindegy, hogy mi az ő véleménye, majd hozzátette, hogy "ő egyébként kicsoda?".

Westbrook csapattársai, Steven Adams és Enes Kanter már el is kezdték a kampányolást az irányító MVP-címéért:

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green Ethan Sherwood Straussnak (ESPN) elmondta, hogy korábban nagyon fontos volt a Golden State-nek az első kiemelés megszerzése, de már nem az - edzője, Steve Kerr a múlt héten mondta el, hogy nem fogja csapágyasra hajtani a játékosokat, hogy megszerezzék az első helyet.

A nap egyik híréről már beszámoltunk külön - a Chicago Bulls dobóhátvédje, Dwyane Wade az idei alapszakaszban már nem lép többet pályára, mert van egy kisebb törés a jobb könyökében, a részleteket ezen a linken olvashatjátok. Wade azt nyilatkozta a riportereknek, hogy ha bejut a Bulls a PO-ba, akkor szeretné segíteni csapatát, de egyelőre erről és arról is túl korai beszélni, hogy ez a sérülés milyen befolyással lesz arra, hogy lehívja-e jövő évi játékosopcióját vagy sem. Annyi biztos csak, hogy műteni nem kell, elég a rehab.

Van még két sérülés. Az egyik a Minnesota Timberwolvesnál, ahol Nemanja Bjelica bal lábfejével vannak gondok, járógipsz van rajta, és elvileg ma ment MRI-re a szerb kosaras, hogy megtudják, pontosan mi a baja - az nem túl pozitív, hogy sem Bjelica, sem Tom Thibodeau elnök és vezetőedző reakciójából nem tűnt úgy, hogy ez egy kisebb probléma lesz. A másik a Boston Celticsnél, akiknél Isaiah Thomas fog hiányozni a következő két mérkőzésről, a Brooklyn Nets és a Philadelphia Sixers ellen - a jobb térdénél van egy csontzúzódása, ezért nem kockáztat most a Boston legnagyobb sztárjával.

Wade mellett egy másik játékos is befejezte az alapszakaszt (és ő a szezont is), Eric Bledsoe-t ugyanis az idény hátralévő részében kiülteti a Phoenix Suns. A hátvédnek van ugyan egy kisebb térdsérülése, de már a ma hajnali mérkőzés után is lenyilatkozta Earl Watson vezetőedző, hogy a felsőbb vezetéstől jött az utasítás, hogy pihentetniük kell Bledsoe-t. A tréner Kent Somersnek (Arizona Republic) azt mondta, hogy játékosa nagyon jól játszott az egész idényben - domináns volt, magas szinten kosarazott, és sokat lépett előre a jó irányba. Watson hozzátette, hogy Bledsoe még tovább fejlődhet, és ezt ő is tudja.

A Suns egyébként megkérte az All-Star gála óta a rotációból kitett Brandon Knightot, hogy ma hajnalban lépjen pályára, miután Bledsoe-t már most sem vetették be, de Knight azt mondta, hogy hátfájdalmai vannak, így nem vállalta a szereplést.

A Cleveland Cavaliers GM-je, David Griffin a gárda új igazolásáról, Larry Sandersről nyilatkozott Chris Fedornak (cleveland.com). Griffin szerint nincs még egy olyan csapat, mint ők, ahol ilyen öltöző, ilyen vezetői képességekkel megáldott emberek lennének - itt kiemelte, hogy szerinte két alfa van a csapatnál, Tyronn Lue és LeBron James, Kyrie Irving pedig szintén egyre jobb vezér lesz. A szakvezető hozzátette, hogy megvan az esélye annak, hogy nem fog bejönni Sanders leigazolása, vagy hogy sokkal több időbe fog telni a beépítése, mint mondjuk a PO-ig tartó időszak, de ezzel nincs is senkinek gondja. Tudják, hogy nem lesznek teljesen készek vele sem, de esélyük van valami nagyot alkotni. Griffin szerint ha valamelyik együttesnek olyan állománya van, mint nekik, az megpróbálkozhat vele, míg például egy fiatalabb gárda ezt valószínűleg nem teszi, úgyhogy ez mindenkinek jó helyzet lehet.

Marc Berman (New York Post) információi szerint a New York Knicks nem akarja meneszteni idén nyáron Jeff Hornaceket - ő egyébként a negyedik edző a Knicksnél, mióta Phil Jackson az elnök. A hírek szerint Derek Fisher azon bukott meg, hogy nem válaszolt azonnal Jackson e-mailjeire, illetve kifejezetten ellenezte, hogy az elnök beleszóljon a napi edzői munkába, Hornacek azonban pont az ellentettje ennek. Maga az érintett azt mondta, hogy szerinte mindenki hibás abban, hogy így alakult a szezonjuk, a játékosok, a szakmai stáb és a vezetőség is - együtt próbálnak kimászni a gödörből.

A Washington Wizards irányítója, John Wall Marc J. Spearsszel (The Undefeated, ESPN) beszélgetett hosszabban, ebből olvashattatok már Bradley Bealre vonatkozó részeket ma délelőtt. Wall arról is beszélt, hogy volt Kentucky-s csapattársával, DeMarcus Cousinsszal beszélgettek korábban, és a center szívesen igazolt volna Washingtonba, de a csere természetesen mindent keresztül húzott - nagyon meglepődött Cousins és ő is, mert úgy gondolták, hogy ez később lesz esedékes, vagy maradni fog Sacramentóban. Annyira szürreális volt az egész, hogy mikor az All-Star gálán interjút adott, Cousins elment mögötte, és mormogott valamit a cseréről, ő meg nem is értette, hogy miről van szó. Felhívta, mikor telefonközelbe került, és akkor mondta neki a center, hogy nem tudja, hova menjen, Sacramentóba vagy már maradjon New Orleansban - nagyon el volt keseredve. Nehéz időszakokat élt át a Kingsnél Cousins, de sosem akarta elhagyni a csapatot és a várost. Hat év alatt egyszer sem hagyta el ilyen a száját, ki akart tartani mellettük jóban, rosszban, és rengeteget segített a közösségnek is.

A Utah Jazznél Rudy Gobert-ről beszéltek többen is. Dennis Lindsey GM azt nyilatkozta Tim MacMahonnak (ESPN), hogy nagyon nem azon dolgozott a francia center korábban, amin kellett volna, de ügynöke, Bouna Ndiaye is elmondta, hogy voltak pocsék edzései a draft előtti felmérőkön, Chicagóban például tényleg nagyon gyenge teljesítményt nyújtott. Lindsey azt is hozzátette viszont, hogy kiemelkedik Gobert az alapján, hogy mennyire szeretne igazán jó lenni, és Alex Jensen, a Jazz egyik segédedzője is ezt emelte ki - utóbbi szerint azt hinné az ember, hogy mindenkinél alap, hogy szeret játszani, de ez nagyon nem így van, Gobert esetében viszont igen. A GM elmondása szerint mázlijuk volt a drafton - 3 millió dollárért vettek egy első kör végi picket egy gyenge játékosbörzén, de ha annyira okosak lettek volna, hogy tudják, mi lesz Gobert-ből, akkor az első kör elejéig cserélnek fel. Lindsey elmondása szerint abban reménykednek, hogy a francia center lesz Bill Russell Jazz-verziója.

Van két megállapodás is. Egyrészt a New Orleans Pelicans 2 éves szerződést kötött Jordan Crawforddal - az első 10 nap alatt 5 mérkőzésen 14.2 pontot átlagolt Crawford, így nem meglepő, hogy nem tartott igényt a csapat még 10 napnyi próbálkozásra, azonnal lekötötték a hátvédet. Másrészt a Charlotte Hornets az idény végéig szóló kontraktust kötött Johnny O'Bryanttel - ő két 10 napos megállapodást már kötött a Pelicansszel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus