Hírmorzsák 2017-03-19 (10:30)

A Cavs pihentette három sztárját, a liga azonnal szólt nekik, hogy nem örülnek a dolognak. Doc Rivers szerint a sorsolás alakításával lehetne megelőzni az állandó pihentetéseket - tagadta, hogy az Orlando Magichez visszamenne a nyáron. Draymond Greent felidegesítette az, ahogyan D'Angelo Russell viselkedett a tegnapi Lakers-Bucks balhéban. Harden újabb 40 pontos tripla-duplát szállított. Az ellenfelek szerint nagyon könnyű levédekezni a Triangle-t. James Dolan környezetében többen is azt javasolják a Knicks tulajának, hogy az idény végén köszönjön el Phil Jacksontól. Jackson emberei szerint csak egy kicsit több időre van szükség ahhoz, hogy sikeres legyen a Knicks. Durant a Golden State-tel utazik a következő két idegenbeli meccsre. Evan Turner visszatért, Jodie Meeks hétfőn teheti meg ugyanezt. Jarell Eddie a Sunsnál, Quinn Cook a Pelicansnél.

Ma hajnalban a Cleveland Cavaliers a nagy hármasuk összes tagját, LeBron Jamest, Kyrie Irvinget és Kevin Love-ot is pihentette a ma hajnali, Los Angeles Clippers elleni találkozón. David Griffin GM Ramona Shelburne-nek (ESPN) azt mondta, hogy hét perccel a hivatalos bejelentésük után már szólt nekik a liga, hogy finoman szólva sem örülnek ennek. A szakvezető azt mondta, hogy megérti az NBA-t, sajnálja is a dolgot, de a sérüléseik miatt meg kellett ezt tenniük - csak LeBron volt egészséges hármójuk közül, mindenki másnak volt gondja, úgyhogy szerinte semmi kirívóan szörnyű dolgot nem tettek.

Az ellenfél, a Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers azt mondta erről Kevin Arnovitznak (ESPN), hogy meg kell védeniük a ligát, a "terméket", de nagyon nehéz olyan sorsolással, ami jelenleg van - szerinte ezen kell változtatni legelőször, hogy kevesebb pihentetés legyen. Rivers elmondása szerint nagyon sajnálja a szurkolókat, szerinte mindenki így van ezzel, de ő is használta ezt legutóbb Denverben, mikor Blake Griffint és DeAndre Jordant ültette ki, pedig látta, hogy sokan az ő mezükben voltak kint a Nuggets csarnokában. Rivers úgy érzi, hogy az lenne a megoldás, hogy a rangadókat és az országos TV-s mérkőzéseket úgy kellene kezelni, mint a délutáni meccseket - se az előtte, se az utána való napon nem lenne szabad játszania a csapatoknak, akkor nem lenne ilyen probléma.

Tegnap este olvashattatok arról, hogy Doc Rivers neve felmerült, mint az Orlando Magic következő GM-edzője, de a Clippers mindenese ezt a szálat gyorsan rövidre zárta - Jovan Buhának (ESPN) lenyilatkozta, hogy múltja van az Orlandóval, de jövője nincs, mert az a Clippersnél van.

Ha már szóba kerültek pihentetések, akkor térjünk ki a sérülésekre, visszatérésekre. Chris Haynes (ESPN) értesülései szerint a Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant a csapattal utazik a ma kezdődő kétmeccses idegenbeli túrára, ezt először teszi meg MCL-húzódása és sípcsontsérülése óta - Oklahoma Cityben és Dallasban játszik majd a Warriors. Az Orlando Magic dobóhátvédje, Jodie Meeks hétfő este, a Philadelphia Sixers ellen térhet vissza a pályára - a rengeteget sérült játékos a legutóbbi két hónapot hüvelykujj problémája miatt hagyta ki. A Portland TrailBlazersnél Evan Turner majdnem 6 hetes kihagyás után tért vissza tegnap este, az Atlanta Hawks elleni összecsapáson - ő a dobókezét törte el másfél hónapja.

Megemlítettük a Golden State-et, úgyhogy maradjunk még egy kicsit náluk. A tegnap reggeli Visszajátszásban láthattátok, hogy volt egy kis összezörrenés a Lakers-Bucks találkozón, ahol D'Angelo Russell hátulról meglökte a több csapattársát is "bántó" Greg Monroe-t, majd elkezdett hátrálni azonnal. A tegnapi esti hírekben volt már arról szó, hogy a Lakers vezetőedzője, Luke Walton büszke volt Russellre, mert kiállt a társai mellett, de a Warriors erőcsatárának, Draymond Greennek más véleménye volt - Green Monte Poole-nak (CSN Bay Area) azt mondta, hogy felidegesítette az, ahogyan Russell viselkedett, szerinte egyáltalán nem akart ebben a felhajtásban részt venni.

A Houston Rockets sztárja, James Harden ma hajnalban újabb 40 pontos tripla-duplát szállított, ez volt neki a hetedik ilyenje a szezon során - már a hattal is új csúcsot állított fel. Harden 19. tripla-duplája volt ez ebben az idényben, így Russell Westbrook mellett ő az egyetlen, akinek az elmúlt 40 év során 18-nál több TD-je volt egy szezonban.

A New York Knickshez két hír is kapcsolódik. Ian Begley (ESPN) információi szerint az ellenfelek több játékosa is elmondta a Knicksnek, hogy nagyon könnyű megjósolni, mikor mit fognak csinálni a Triangle-ben, egy rivális csapat vezetőedzője pedig azt mondta a barátainak, hogy az egyik legkönnyebb feladata az, mikor a Triangle levédését kell megszerveznie csapatának. A Knicks egyébként up-tempóban kezdte az idényt, de az utóbbi hónapban átváltottak a Triangle-re Phil Jackson miatt, éppen ezért néhány játékos szemében Jeff Hornacek vezetőedző is megbukott, nem bíznak már benne. Begley úgy tudja, hogy James Dolan környezetében többen is próbálják rábeszélni a tulajt, hogy engedje el Jacksont - mindkét fél kiléphet a szerződésből a szezont követően. A Jacksonhoz közeli emberek úgy gondolják, hogy egy kicsit több időre van szüksége az elnöknek ahhoz, hogy sikeres csapatot csináljon a Knicksből.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint a Phoenix Suns Jarell Eddie-t fogja leigazolni egy 10 napos szerződéssel - a vajkezű kosaras idén a D-Ligában, a Windy City Bullsnál 14.1 pontot, 3.9 pattanót és 1.5 gólpasszt átlagolt, tavaly pedig 26 mérkőzés erejéig megfordult a Washington Wizardsnál is. A New Orleans Pelicansnél Wayne Selden helyére Quinn Cookot fogják leszerződtetni 10 napra, jelentette Marc Stein (ESPN).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus