Hírmorzsák 2017-03-20 (20:15)

Buli lesz a Celtics 2008-as bajnokcsapatának tagjai számára, de Ray Allent nem hívják meg. Karl Malone szerint aki nincs legalább 10 éve a ligában, az ne pihenjen, hanem játsszon. LeBron szerint a pihentetést nem fogja tudni megoldani a liga - ki volt akadva, hogy nem játszhat a Clippers ellen, de nem vitatkozik az edzőjével. 53 éve először fordulhat elő, hogy szezon közben nem rúgnak ki egyetlen vezetőedzőt sem az NBA-ben. Westbrooknak 13 meccsen még 95 pattanó és 106 gólpassz kell a biztos tripla-dupla átlaghoz. Kerr tagadja, hogy bajuk lenne azzal, ahogy az OKC Duranttel viselkedett, nagyon tisztelik a Thundert. Porzingis szerint az év elején is világos volt belülről, hogy nincs jó csapatuk. Brandon Roy lett az év középiskolás vezetőedzője az USA-ban.

Az esti híreket a Boston Celticsszel kezdjük - 2008-as bajnokcsapatuk játékosai egy kis összejövetelt szerveznek a 9 évvel ezelőtt megnyert aranygyűrű emlékére, nem lesz azonban mindenki hivatalos, Ray Allent ugyanis nem hívják meg a partira. Rajon Rondo Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) azt nyilatkozta, hogy nem igazán van jó analógia arra, ahogyan a dobóhátvéd távozott tőlük, de nem ez volt a legszebb "válás", ennél sok rosszabb nem történhetett volna a csapatukkal és azzal az egységgel, ami köztük volt. A Heat az ellenségük volt, Allen pedig átállt az ellenséghez, ez a sportban példa nélküli volt - hozzátette, hogy mostanában persze már nem az, tulajdonképpen ez lett a normális. Rondo szerint mindenki azt hiszi, hogy kettejük kapcsolata rossz volt, de nem csak erről van szó - megkérdezett több más játékost is, hogy mi legyen, és mindenki azt mondta, hogy Allen ne legyen ott ezen a találkozón.

A napokban több szó is esett a pihentetésről, miután a Cleveland Cavaliers is élt ezzel a lehetőséggel a Los Angeles Clippers ellen. Karl Malone-nak megvolt a véleménye, amit Sage Steele-lel (ESPN) meg is osztott: szerinte amennyiben nem húzott le valaki 10 idényt az NBA-ben, akkor "irány játszani". Malone hozzátette, hogy ez nem is munka, hiszen "playing"-nek, játéknak hívják - az alulfizetett katonák és a rendőrök sem mondhatják, hogy pihennek, mert egyszerűen nem tehetik ezt meg.

A Cavs ikonja, LeBron James szerint a pihentetéssel egyszerűen nem lehet mit kezdeni liga szinten, ezt nem fogják tudni sehogy sem szabályozni - Dave McMenamin (ESPN) úgy tudja, hogy LeBron nagyon ki volt akadva, hogy neki is pihennie kell a Clippers ellen, nem csak Kyrie Irvingnek és Kevin Love-nak. James azt nyilatkozta, hogy persze nem jó, mikor bizonyos játékosoknak pihennie kell, de egész egyszerűen vannak olyanok, akiknek erre szükségük van. Hosszú és fárasztó egy szezon, a liga pedig mindent megtesz, hogy a lehető legjobb legyen a menetrend, de mindig lesznek egymás utáni napokon mérkőzések, vagy olyan helyzetek, amikor úgy jönnek össze a dolgok egyes estékre, ahogy. LeBron szerint egy edzőnek az a feladata, hogy a lehető legjobban felkészítse a csapatát arra, hogy bajnoki címet szerezzen, és nem az, hogy egy-egy meccsre tegye meg ugyanezt. Nem örült neki, hogy nem játszhat, de nem vitatkozik az edzőjével, mert Tyronn Lue még sosem terelte a rossz irányba.

Egy kis érdekesség: Tim Reynolds (Associated Press) utánajárt, hogy 53 éve először fordulhat elő ebben az idényben, hogy egyetlen vezetőedzőt sem menesztenek a ligában szezon közben - nyáron egyébként a csapatok egyharmada váltott, de úgy tűnik eddig, hogy mindenki megkapja a bizalmat a teljes szezonra.

Ha már statisztikák, akkor itt lehet megemlíteni, hogy ha az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook játszik csapata hátralévő 13 alapszakasz mérkőzésén, akkor 0 pont, 95 lepattanó és 106 gólpassz kell neki ahhoz, hogy meglegyen a tripla-dupla az egész szezonra nézve - ez 7.3 pattanós és 8.1 gólpasszos mutató, elég jó esélyei vannak.

Délelőtt volt arról szó, hogy állítólag a Golden State Warriors mérges volt amiatt, hogy a Thunder nem tett semmit annak érdekében, hogy tompítsák a negatív közhangulatot Kevin Durant irányában az első egymás elleni, Oklahoma Cityben lejátszott idei meccsük előtt. A Warriors vezetőedzője, Steve Kerr ma a riportereknek tagadta, hogy ez lenne a helyzet - ismeri Clay Bennettet, a Thunder tulajdonosát, Sam Presti GM régóta a jó barátja, az OKC pedig szerinte első osztályú franchise minden szempontból. Nem is igazán akar foglalkozni egy ilyen pletykával addig, amíg ki nem jön névvel együtt, hogy kitől származik ez az információ - szerinte biztosan nem a Golden State-től mondott ilyeneket bárki is, mert nagyon tisztelik a Thundert.

A New York Knicks gyengélkedéséről szóltak az utóbbi hónapok, lényegében mindenki lenyilatkozta, hogy minden baj a klubnál. Kristaps Porzingis Al Iannazzone-nak (Newsday) a vasárnapi edzés után elmondta, hogy bár az idény elején voltak sikeres időszakaik, szerinte belülről már akkor is világosan látszódott, hogy nem alkotnak jó csapatot. Tehetségből tudtak kosármeccseket nyerni, de ezzel tartós sikereket nem lehet elérni, és így is történt - voltak jobb időszakaik, de nem voltak azon a szinten, ahol szerettek volna lenni, és most sincsenek ott. A lett magasember szerint több munkára van szükség, jobban oda kell figyelni a részletekre, és csapatként össze kell szokniuk - Porzingis szerint ez utóbbi borzasztóan fontos, mert a jó együttesek már egy ideje együtt játszanak. Úgy érzi, hogy olyan nincs, hogy valaki összecserél sok jó játékost, és azonnal bajnokesélyes gárdát alkotnak. Szintén ide tartozik, hogy Jeff Hornacek bejelentése szerint Porzingis ma este játszani fog a Los Angeles Clippers ellen.

A végére pedig Brandon Roy maradt: a térdsérülései miatt bántóan korán visszavonuló, még mindig csak 32 esztendős egykori klasszis dobóhátvédet választották a legjobb középiskolás edzőnek Amerikában. Roy a Seattle-i Nathan Hale High Schoolt 29-0-s hibátlan mérlegre vezette, játékosát, Michael Porter Jr.-t pedig a legjobb középiskolás játékosnak választották - állami bajnoki címet is nyert egyébként a csapat, amely tavaly összesen 3 találkozót tudott behúzni. Portert egyébként az ötödik legjobb prospectnek tartják jelenleg az országban - a Washington egyetemre kötelezte el magát, tehát az idei Top2-be várt Markelle Fultz csapatába mehet a kiscsatár.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus