Hírmorzsák 2017-03-22 (10:45)

Steph Curry az 5 legtöbb triplát hozó idényből most már 4-et birtokol. A Golden State több rekordot is felállított ma hajnali, újabb idegenbeli győzelmével. A Boston hivatalosan is bejutott a rájátszásba. Robin Lopez eltiltásra számít, Ibaka szerint ő csak megvédte magát, Robin szerint azért ez nem így volt. Mirotic Jamaal Magloire-ral akadt össze (videó). Brook Lopez odanyomott néhány fricskát testvérének a ma hajnali történések után. Whiteside kezét 13 öltéssel kellett összevarrni. Steve Kerr lemondana pénzről, ha rövidebb lenne a szezon, szerinte így kevesebb lenne a pihentetés. Popovich dönti el továbbra is a Spursnél, hogy mikor pihentet, nem a tulaj. LeBron szerint csak most probléma a pihentetés, mióta ő is csinálja. James LaVar Ballnak azt üzente, elfogyott a türelme - a családját hagyja békén. David Nwaba két évre a Lakersnél.

A ma reggeli Visszajátszásban láthattátok, hogy a Toronto Raptors - Chicago Bulls összecsapáson volt egy nagyobb összetűzés Serge Ibaka és Robin Lopez között - ökölcsatára került sor a felek között. Lopez a meccs után elmondta, hogy szerinte nagyon fizikális volt a mérkőzés mindenki számára, és ez ennél a jelenetnél csúcsosodott ki. Hozzátette ő és Jimmy Butler is, hogy valószínűleg el fogják tiltani a történtek miatt. Ibaka könyökkel besegített egyébként Lopez hátának, mikor a lepattanóért harcoltak - a spanyol-kongói magasember azt mondta, hogy szerinte elkezdtek eleinte lökdösődni, ahogy az az ilyen szituációknál lenni szokott, aztán Lopez elengedett egy ütést, neki meg megkellett védenie magát. Ibaka úgy érzi, hogy ilyenkor nem állhat csak úgy ott, hogy hagyja, hogy mások megüssék, reagálnia kellett, ez is történt. Lopez erre annyit mondott, hogy reményei szerint a liga jobban vissza fogja nézni az esetet, mert ha rajta múlt volna, nem jutnak el az ütésváltásig meg ekkora balhéig.

Volt egy kisebb lökdösődés az eset után Nikola Mirotic és a Raptors egyik segédedzője, a korábbi All-Star, Jamaal Magloire között is. A Bulls spanyol-montenegrói erőcsatára szerint Magloire megpróbált erősnek mutatkozni, megpróbálta meglökni őt, ő meg visszalökött, és megmondta a trénernek, hogy ne nyúljon hozzá. Mirotic saját elmondása szerint csak Ibakát szerette volna leválasztani a többiekről, hiszen ismerik egymást, a verekedésnek pedig semmi értelme, ez csak egy játék. Megérti, ami történt, mert elég sok feszültség volt a mérkőzésen, de azt nem értette, hogy miért megy be egy edző a pályára, szól oda neki csúnyán, és próbálja meg meglökni. Szerinte ez tiszteletlenség, nem számít ilyenre egy edzőtől az ember - nem nagyon látni ilyet, számára ez teljesen új volt, és reményei szerint megbüntetik Magloire-t, hogy tanuljon az esetből. Dwane Casey, a Raptors vezetőedzője azt mondta, hogy segédje csak békét teremteni ment a pályára, egyébként pedig a Bulls edzői rángatták a Toronto játékosait.

A Brooklyn Netsnél Brook Lopez győztes dobást jegyzett ma hajnalban, a Detroit Pistons elleni találkozó legvégén, és mikor hallotta, hogy mi történt testvérével, azonnal reagált is. Azt nyilatkozta a Nets centere, hogy a Lopez-testvérek csak csinálták, amit egyébként is szoktak - Robin a piszkos kis dolgait végezte, ő pedig kosárlabdázott. Lopeznek egyébként többen is mondták még meccs közben, hogy mi történt, amire azt mondta, hogy egy kis old-school kosárlabda - lehet, hogy kellene egy bunyót szervezni a testvére és Ibaka között, de viccesen hozzátette, hogy ő utóbbinak drukkolna. Brook azt is elmondta, hogy kiskorukban többször is összeverekedtek Robinnal, de majdnem mindig ő jött ki ebből győztesen, és ha most vele ugrott volna össze, akkor biztosan a földön kötött volna ki testvére. Azt is hozzátette a Nets sztárja, hogy Robin ilyen, mindig ő üt először.

A napi statisztikákhoz tartozik, hogy a Boston Celtics bejutott a rájátszásba, miután kikapott a Chicago Bulls és a Detroit Pistons is - az utóbbi 10 évben 9. alkalommal sikerül ez a Celticsnek. A másik napi stat Steph Curryé, aki a ma hajnali 3 triplájával 272 bedobott hárompontosnál jár ebben az idényben - ezzel az 5 legtöbb hármast hozó szezonból négyet ő jegyez, egy 276-os szezonnal van Klay Thompson a harmadik helyen jelenleg, de már nem sokáig. A Golden State Warriorshöz kapcsolódik az is, hogy a liga történetének első csapata lettek ma hajnalban, akik három egymást követő idényben is nyertek legalább 28-28 mérkőzést idegenben, 90 idegenbeli győzelmük 3 év alatt pedig szintén rekord - tavaly 34 idegenbeli sikerrel új csúcsot állítottak fel.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Los Angeles Lakers kétéves szerződést kötött David Nwabával - a következő idényre csapatopciójuk lesz az aranysárga-liláknak.

A Miami Heatnél Hassan Whiteside megsérült ma hajnalban, a Phoenix Suns ellen - a mérkőzés végén próbált blokkolni, mikor beütötte a kezét a palánkba, keletkezett rajta egy vágás, és 13 öltéssel kellett összevarrni. Hasonló sérülése volt már Whiteside-nak két éve, akkor 10 öltéssel varrták össze, és 3 mérkőzést ki kellett hagynia emiatt. Erik Spoelstra vezetőedző le is nyilatkozta, hogy most biztosan sokan azt kérdezik, hogy ugyanekkora-e a probléma vagy esetleg nagyobb, de még nem tudnak mit mondani, ki fog derülni a közeljövőben. A Heatnek egyébként hatalmas vérveszteség lenne Whiteside kiesése akár csak 1-2 mérkőzésre is, hiszen a keleti PO-helyekért küzdenek, jelenleg a nyolcadikok, de mindössze egy meccs az előnyük a Detroit Pistons, illetve kettő a Bulls előtt, Dion Waiterst pedig bokasérülés miatt elvesztették jó ideig.

A hatékonyság táblázaton nincs változás, a Warriors vezet a 100 támadásra vetített dobott és kapott pontok alapján (+11.3), a San Antonio Spurs a második (+8.3), a Houston Rockets pedig a harmadik (+6.8) - a Memphis Grizzlies új belépő a Top10-ben (+1.1), a teljes listát ezen a linken megtaláljátok!

A Golden State-hez kapcsolható a következő téma is, a pihentetés. A Warriors trénere, Steve Kerr Tim MacMahonnak (ESPN) elmondta, hogy szerinte egy kevesebb meccses szezonban kevesebb lenne a pihentetés is, és nem lenne ellenére az ötlet még akkor sem, ha így kevesebb lenne a fizetése, de ebbe mindenkinek bele kell mennie. Kerr szerint már az is drámai változásokat hozhatna a menetrendben, ha 82 meccsről lemennének 75-re, de nem igazán hisz abban, hogy ez be is fog következni, mivel mindenki számára pénzről van szó. A tréner azt is elmondta, hogy szerinte jó ötlet volt annak az emlékeztetőnek a kiküldése, amit Adam Silver írt a csapatoknak a pihentetésről - tegnap délelőtt volt róla szó. Kerr szerint ez egy olyan dolog, amelyben minden csapatnak együtt kell működnie a ligával és a médiával, hogy a lehető legjobb megoldást meg tudják találni. Mindannyian azt akarják, hogy minél jobb legyen a liga, de vannak azért érdekellentétek. Úgy érzi, hogy a pihentetés mindig is a liga része lesz, de jobban megválogathatják, hogy mikor tegyék meg mindezt, ne mondjuk egy országos TV-s meccsen, ami nagy nyilvánosságot kap, és nagyban befolyásolja a nézők véleményét az NBA-ről.

A San Antonio Spurs elnöke és vezetőedzője, Gregg Popovich azt nyilatkozta Tom Osbornnak (San Antonio Express-News), hogy továbbra is ő fogja meghozni az ilyen jellegű döntéseket - Silver a közleményében azt írta, hogy a tulajdonosok nem vonhatják ki magukat ez alól. Popovich szerint a GM-ek és az edzők is átlátják a liga üzleti oldalát, azért ennél nagyobb rálátásuk van az NBA-re. Azt is hozzátette azonban, hogy a ligának is meg kell értenie, hogy sokkal fejlettebb tudományokat használnak manapság, mint korábban, és sokkal tovább tart a játékosok karrierje, mint egykor. Popovich szerint ez valamit valamiért üzlet: el kell dönteni, hogy egy meccsen akarja-e látni valaki az adott kosarast vagy 3 évvel tovább karrierszinten, és egészségesen a rájátszásban.

A Cleveland Cavaliers sztárjának, LeBron Jamesnek is megvolt a véleménye. Agyondicsérte előbb Adam Silvert, amit a ligáért tesz, de hozzátette a riportereknek, hogy nem érti, miért lett ez hirtelen ekkora probléma most, hogy ő is elkezdett kiülni meccseket. LeBron szerint egyértelműen erről van szó, pedig Gregg Popovich 10-12-15 éve csinálja már ezt, és mindenki úgy gondolja, hogy mennyire okos dolog tőle. James szerint viszont a többi edző, köztük az övék, Tyronn Lue sem olyan elismert, mint Popovich, őket meg keresztre feszítik ezért.

LeBronnal zárjuk a ma délelőtti morzsát, miután az idei drafton Top2-be várt Lonzo Ball édesapja, LaVar Ball méhkasba nyúlt - szerinte például az ő fiának könnyebb lesz az NBA-ben, mert James fiának nehéz lesz felnőnie az édesapjához, egyáltalán nem biztos, hogy sikeres tud lenni majd a felnőttek között. A Cavs ikonja kerek-perec megmondta Ballnak, hogy jobb lesz, ha nem veszi a szájára se a fiát, se a családját, és mint apa az apának mondja, hogy ez most már probléma - mint ismert, LaVarból csak úgy dől a butaság az elmúlt hetekben, kihívta már "a hóra" Michael Jordant, Charles Barkley-t, de lényegében minden héten van több buta kijelentése is. LeBron azt is hozzátette, hogy Lonzót például kedveli, nagyon tetszik neki a játéka - LaVar beszélhet a marketingértékéről, a fiairól, kosárlabdáról, mindenről, de a családjáról nem.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus