Hírmorzsák 2017-03-21 (10:00)

A Knicks mindenképpen el akarja cserélni Carmelo Anthonyt a nyáron, a Clippers úgy gondolja, van esélyük megszerezni, Melo egyelőre nem gondolt még arra, hogy Doc Riverséknél folytatja. Whiteside és Lillard lettek a hét játékosai - előbbi Rony Seikaly nyomában egy Heat-rekordért. Harden majd akkor pihen, ha befejezte karrierjét. Steph Curry szerint nevetséges, hogy egy olyan pletyka teret kaphatott, mint az, hogy a Warriors mérges volt a Thunder Duranttel szemben mutatott bánásmódja miatt. A Golden State és a Minnesota két előszezon meccset játszanak októberben Kínában. Adam Silver figyelmeztette a tulajdonosokat a pihentetéssel kapcsolatban. A Rockets az egész idényre leigazolta Troy Williamst. Casspi aláírt a Timberwolveshoz. JaVale McGee-ből wc-papír lett.

Ian Begley (ESPN) forrásai szerint a New York Knicks eldöntötte, hogy mindenképpen el akarják cserélni Carmelo Anthonyt a nyáron - mint ismert, no-trade lehetőség van Melo szerződésében, így ebbe neki is bele kell mennie. A hírek szerint a Los Angeles Clippersnél úgy érzik, hogy meg tudják szerezni Anthony-t csere útján az off-szezonban - a deadline előtt is volt ilyen pletyka, de akkor az is napvilágot látott, hogy Doc Rivers a nagy hármasuk egyetlen tagját sem akarja odaadni Melóért, így akarja megszerezni. A Knicks Kristaps Porzingis körül gyakorlatilag teljesen újjá akar épülni, ami az utóbbi évek eredményeit látva nem csoda.

A dolog nem véletlenül röppent fel megint, hiszen ma hajnalban a Knicks a Clippers vendége volt. Anthonyt kérdezték, hogy elképzelte-e már, hogy Los Angelesben játszik, de azt mondta, hogy nem. Az utóbbi években mindig szóba hozták valamelyik LA-i csapattal, előbb a Lakers volt a porondon, mostanában meg a Clippers, de próbál nem erre koncentrálni, főleg most, hogy egymás ellen kell majd feszülniük. Melo arról is beszélt, hogy néha új környezetre, másfajta energiákra van szükség - a saját csapatáról beszélt, de azt is elmondta, hogy az utóbbi időben megkedvelte Los Angelest, a családja is megszerette a várost az elmúlt hét év során. Azt is bevallotta Anthony, hogy bár természetesen a játékra kell koncentrálnia most, de egyébként sokat gondol a nyárra, a csapattársaira, illetve hogy mik a lehetőségei - hallja, hogy más emberek miket mondanak erről, de a lényeg az, hogy a döntés az ő kezében van.

A Miami Heat centere, Hassan Whiteside, illetve a Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Whiteside 2-1-es hetet ment a Heattel, miközben 20.0 pontot, 13.7 pattanót és 2.67 blokkot átlagolt ezen a három találkozón 73%-os mezőnypontossággal - 26 meccs óta tart sorozata, amely során legalább 1-et blokkol mérkőzésenként, és Rony Seikaly (1991/92) után mindössze a második Heat játékos lett a héten, aki egy idény alatt összeszedett 900 lepattanót. 12 pattanóra van mindössze Seikaly rekordjától (934), minden bizonnyal még a héten övé lesz a klubcsúcs. Lillard 3-1-es hetet futott a Blazersszel, ráadásul az összes győzelmük idegenben született - 35.3 pontot, 4.5 pattanót és 4.0 gólpasszt átlagolt 55.1%-os mezőny-, 59.4%-os triplamutatóval és 36/36-os büntetőzéssel.

Tegnap este volt arról szó, hogy a Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr tagadta, hogy bajuk lenne azzal, ahogyan az Oklahoma City Thunder bánt Kevin Duranttel első visszatérésekor. Az oaklandiek sztárja, Steph Curry ugyanezzel kapcsolatban mondta el véleményét Ehtan Sherwood Straussnak (ESPN) még a ma hajnali összecsapás előtt. Ő leginkább azt emelte ki, hogy milyen érdekes hely ez a liga, hiszen azok a legnépszerűbb történetek, amiknek semmi alapja nincs, és egyáltalán nem kellene, hogy hitelt adjanak nekik. Curry elmondása szerint számára nevetséges, hogy mi kerülhet reflektorfénybe egy 82 meccses alapszakasz alatt, miközben mindannyian csak nyerni akarnak és élvezni, amit csinálnak. Azt is hozzátette az irányító, hogy már alig várja, hogy holnap milyen képtelen történetre kelhet fel.

A Warriorshöz kapcsolódik, hogy az NBA bejelentette, hogy idén ősszel ők és a Minnesota Timberwolves játszanak két előszezon mérkőzést Kínában az NBA Global Games keretein belül - október 5-én Sencsenben, október 8-án pedig Sanghajban találkozik majd a két együttes egymással.

Szintén volt szó tegnap este (is) a pihentetésről, Ramona Shelburne (ESPN) pedig jelentette, hogy Adam Silver commish kiküldött egy közleményt a tulajdonosoknak, hogy ez lesz az egyik fő téma a következő, április 6-án tartandó Board of Governors ülésen - a sztárjátékosok pihentetését komoly problémának írta le a komisszár. Silver emellett figyelmeztette a csapatokat, hogy súlyos büntetéseket helyez kilátásba azoknak, akik nem tartják be a liga szabályzatát arra vonatkozóan, hogy nem tájékoztatják a ligát, az ellenfelet és a médiát is azonnal arról, ha eldöntik, hogy egy játékos egy bizonyos mérkőzésen pihenni fog. Silver szerint ebből a dologból nem vonhatja ki magát egyetlen tulaj sem, nem hagyhatják a döntést másra.

A Houston Rockets sztárja, James Harden is nyilatkozott a dologgal kapcsolatban Mark Bermannek (Fox 26 Houston). Szerinte Mike D'Antoni vezetőedző tudja, hogy fölösleges ezzel megkeresnie, mert játszani akar - majd pihen, ha befejezte a pályafutását.

Ha már a Rockets: az idény végéig leigazolták Troy Williamst - volt arról szó, hogy még egy 10 napos kontraktust adnak neki, de végül a szezon végéig megállapodtak a felek. A Minnesota közben hivatalosan is leigazolta Omri Casspit - tegnap délelőtt volt már róla szó, hogy lényegében megegyezett a két fél egymással..

A végére pedig a Golden State maradt, ahol JaVale McGee a wc-papírra került rá a csapattársai által:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus