Hírmorzsák 2017-03-23 (20:45)

Melo szerint a szezon elején gyorsabb, szabadabb támadójátékot játszottak. Tyreke Evans szerint Antetokounmpo olyan, mint ő, csak magasabb. Stan Van Gundy szerint a Pistonsban semmi élet nincs jelenleg, de a problémák vele kezdődnek. LeBron szerint hiányzik belőlük a keménység. Irving szerint furcsa idényük van, de nem aggódik. Patrick Ewing lett volna a Kings vezetőedzője, ha nem válik elérhetővé Joerger. Chris Paul közelebb áll Doc Rivershez, mint bármelyik csapattársához? Paul George szívesen játszana együtt Gordon Haywarddal. A tavalyi March Madness 200 millió dollárral több reklámbevételt hozott, mint a tavalyi NBA rájátszás.

A New York Knicksnél az elrontott szezon mellett a Triangle-ről szólnak az utóbbi napok, hetek, lassan hónapok. Carmelo Anthony a ma hajnali, Utah Jazz elleni vereséget követően Marc Bermannek (New York Post) elmondta, hogy nem nagyon akar még a következő idénybe tekinteni, illetve arra, hogy mi lesz az edzőtáborban - le kell tudniuk még az idei meccseket is, addig nem akar foglalkozni semmi mással. Melo szerint a szezon során az egész csapat próbálgatta, mi működik és mi nem, de elég jól kezdték az idényt, volt egy pofásabb győzelmi sorozatuk is, aztán arról a játékról váltottak, és sokan elgondolkodtak, hogy nem kellene-e visszatérni az idény elején használt taktikához, vagy valami új dolgot kipróbálni. Anthony úgy érzi, hogy a szezon elején sokkal gyorsabban és szabadabban támadtak, aztán az idény közben próbáltak meg váltani egy lassabb tempóra. Melo szerint a kevés edzéslehetőség miatt ekkora változtatásokat nagyon nehéz idény közben sikeresen végrehajtani, egy teljes rendszert újrakalibrálni.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy sem éppen elégedett nyilatkozatot adott a Chicago Bullstól elszenvedett sima zakó után. SVG azt mondta, hogy egyszerűen nincs bennük élet jelenleg, és erre kell megoldást találniuk péntekig. A tréner úgy érzi, nem egy poszttal van probléma, egyszerűen nem játszanak, gyakorlatilag a kosárlabda minden területén pocsék teljesítményt nyújtanak. Nem tudja, hogy az üzenet a rossz, amit próbál átadni a játékosainak, egyszerűen nem tudják azt befogadni, vagy rosszul próbálja meg tanítani őket. Azt is hozzátette, hogy nem vonja ki magát a felelősség alól, elég egyértelmű, hogy nem találja a válaszokat, szóval a gondok vele kezdődnek. Ő felel mindenért, hiszen ő választotta ki, hogy kiket akar az öltözőben látni, ő rakja össze a különböző ötösöket, ő cserél, ő adja ki a feladatokat védekezésben, ő hívja a játékokat - egyáltalán nem akar megfutamodni a felelősség elöl.

A Cleveland Cavaliers is kikapott ma hajnalban, őket a Denver Nuggets múlta felül, az összecsapást követően pedig LeBron James elmondta, hogy hiányzik belőlük a keménység. James szerint ez nem csapatprobléma, egyénileg kell ezt megoldani - egyszerűen többet kell tenniük a pályán, de ezt igazából nagyon kérni sem lehet, mert valakiben vagy megvan ez vagy nincs. LeBron szerint voltak olyan szituációk, amikor ő is jobb lehetett volna, de ő mindig hozza a keménységet a pályára, akármikor kerül a parkettre.

Csapattársa, Kyrie Irving a mérkőzés után azt mondta, hogy nem lehet összehasonlítani a tavalyi csapatukat és az ideit. Irving szerint nagyon furcsa ez az évük, rengeteg a sérülésük, új embereket is be kell építeniük folyamatosan. Azt is hozzátette, hogy nem aggódik, rá fognak jönni, hogyan tudnak ezzel a kerettel is hatékonyak lenni, mert olyan kultúrát építettek ki az előző három évben, amire mindig támaszkodhatnak. Ha egységesek maradnak, segítenek a másiknak, akkor rendben lesznek

A nap nyilatkozatát a Sacramento Kings hátvédje, Tyreke Evans adta, aki a ma hajnali Kings - Milwaukee Bucks mérkőzés után azt mondta, hogy Giannis Antetokounmpo olyan, mint ő, csak magasabb. Evans szerint a görög a hosszú végtagjaival mindenhova odaér, ahova akar, atletikus, magasságához képest jól kezeli a labdát, a gyűrű közelében pedig magabiztosan fejezi be az akciókat.

Szintén a Kingshez kapcsolódik, hogy Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint Patrick Ewing lett volna a Sacramento nyáron kinevezett vezetőedzője, ha nem válik elérhetővé az utolsó pillanatban Dave Joerger, akitől a Memphis búcsúzott tavaly, Ewing szempontjából a lehető legrosszabbkor.

Kevin Ding (Bleacher Report) értesülései szerint Chris Paul hiába minden idők egyik legjobb irányítója, néha nagyon nehezen lehet vele kijönni - Ding úgy tudja, hogy az állandó magas elvárásai miatt nagyon kevés barátja van Paulnak, egy másik forrás szerint pedig a játékmester sokkal közelebb áll Doc Rivers vezetőedzőhöz, mint bármelyik csapattársához. Bár Paul szóban elígérkezett a Clippershez nemrég, ez ugye még nem hivatalos megállapodás, nyáron szabadügynök lesz az irányító.

A nyári lehetőségekhez tartozik, hogy Zach Lowe (ESPN) információi szerint az Indiana Pacers sztárja, Paul George nagyon szeretne együtt játszani Gordon Haywarddal - utóbbi idén nyáron lesz szabadügynök, miután kiléphet szerződése utolsó évéből. A dolognak egyelőre túl sok jelentősége nincs, mert a Pacersnek nincs elég sapka alatti helye, hogy leigazolja az indiana származású kiscsatárt, és egyébként sem biztos, hogy Hayward szeretne hazatérni.

Egy kis érdekesség, hogy a March Madness, tehát az egyetemi liga első számú év végi tornája tavaly 1.24 milliárd dollárnyi reklámbevételt hozott a Turnernek és a CBS-nek - évi 800 millió dollárért birtokolják a jogokat. Ami a pláne ebben, az az, hogy ez az 1.24 milliárd dollár nagyjából 200 millió dollárral több, mint amit a 2016-os NBA rájátszás hozott összesen, ha a reklámbevételeket nézzük - a 2016-os 1.03 milliárd dollár előtt 2015-ben 944 millió dollár volt a bevétele a Turnernek és az ESPN/ABC-nek a reklámokból, összehasonlításképpen a 2016-os MLB PO 569 millió dollárnyi reklámbevételt generált, az NFL rájátszása pedig 1.318 milliárd dollárt. Úgy "verte le" az egyetemi liga a profit egyébként, hogy az NBA PO-ja nagyjából kétszer annyi ideig tart - egészen elképesztő összegek mozognak az NCAA szintjén.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus