Hírmorzsák 2017-03-29 (21:30)

Durant felépülése jól halad, 7-10 nap múlva vizsgálják újra, még mindig lehetséges, hogy játszik az alapszakasz végén. Isaiah Thomas szerint nem tiszteli őket az országos média, pedig ligaelit csapatuk van. A Pacers leigazolta Stephensont (3 év, 12 millió), kitették Stuckey-t. Az Orlando is gondolkodott Stephensonon. Vogel szívesen látná a szakmai stábjában David Westet játékospályafutása befejezését követően. Reggie Jackson önmaga árnyéka volt idén saját bevallása szerint. Noah elkezdheti 20 meccs eltiltása letöltését. Cuttino Mobley és Corey Maggette egy csapatban a BIG3 ligában. A Mavs a szezon végéig leigazolta Uthoffot, Quinn Cook egy második 10 napos szerződést kap a Pelicanstől.

Mára ígért a Golden State Warriors egy update-et Kevin Durant állapotával kapcsolatban - minden nagyon jól halad, minden szép, egyre komolyabb edzésmunkába fogják majd, a lényegi információ viszont az, hogy 7-10 nap múlva vizsgálják meg újra, és még mindig elképzelhető, hogy visszatér az alapszakasz vége előtt. Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a Warriors utolsó három alapszakaszmeccsére tér vissza Durant.

A Boston Celtics sztárja, Isaiah Thomas csapata tegnapi edzése után azt nyilatkozta a riportereknek, hogy senki nem tiszteli őket eléggé, kivétel az ellenfeleik - a többi csapat elismeri őket, de az országos média például nem. Nincs LeBron Jamesük, Steph Curry-jük, és egyáltalán nem akarja egyik csapattársát sem leszólni, de ez a helyzet. Olyanokból állt össze a mostani keretük, akiket világ életükben leírtak, úgyhogy szeretnek a radar alatt lenni, hozzászoktak ehhez. Thomas azonban azt is hozzátette, hogy a számok nem hazudnak, ők sem rosszabbak, mint a liga legjobb csapatai, úgyhogy szerinte közéjük tartozik a Celtics is.

Arról az este folyamán már beszámoltunk, hogy Lance Stephenson 3 évre aláírt volt csapatához, az Indiana Pacershez - Stephenson egyébként az idei rájátszásban nem lehet ott a pályán, mivel március 1-je után pályára lépett a Minnesota Timberwolvesban. Ugyanehhez a mozzanathoz tartozik, hogy Rodney Stuckey-t kitették a keretből - egyrészt így lett helyük Stephensonra, másrészt Stuckey-tól április 10-ig kellett szabadulniuk, hogy ne lépjen életbe jövő évi, 7 millió dolláros játékosopciója, így pedig nem tartoznak neki egy dollárral sem. Mivel a hátvéd 4-6 hétig sérült, így a rájátszásért küzdő Pacersnek egy egészséges kosaras jobban kellett.

Szintén ehhez a témához kapcsolódik, hogy Zach Lowe (ESPN) forrásai szerint az Orlando Magic is gondolkodott azon, hogy Stephensonnak egy 10 napos kontraktust adjon, de a Pacersnél még a következő éve is garantált 4 milliós lesz, azzal nem tudtak/akartak versenyezni. Lowe úgy tudja, hogy Frank Vogel egy másik volt indianai játékosával is újra összeállna, nagyon szeretné David Westet a szakmai stábjában tudni, amint az erőcsatár befejezi játékospályafutását.

Szintén igazolás: a Dallas Mavericks Manny Harrist visszaengedte a D-Ligába, neki nem adtak szerződést, Jarrod Uthoffot viszont az idény végéig megtartják. A New Orleans Pelicans egy második 10 napos szerződést ad Quinn Cooknak.

Ian Begley (ESPN) jelentette, hogy a New York Knicks centerét, Joakim Noah-t a liga független orvosa is játékra alkalmasnak találta, így a szezon utolsó 8 találkozóján megkezdi 20 meccses eltiltását.

Tegnap este volt arról szó, hogy a Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy azon gondolkodik, hogy Reggie Jacksont az idény hátralévő részében már pihentesse, ma hajnalban egyébként nem is lépett pályára az irányító. Jackson is elmondta, amit edzője: úgy érzi, hogy halvány önmaga volt ebben az idényben, még ha voltak is olyan napok, mikor jobban érezte magát. Voltak olyan helyzetek, amiket az elmúlt két évben simán megoldott, most is látta a helyeket, de egyszerűen nem tudott belőlük helyzetet kreálni, lassabb, kevésbé robbanékony volt, mintha nem is ugyanaz a játékos lenne. Azt is hozzátette Jackson, hogy emiatt rá volt kényszerítve arra, hogy máshogy játsszon, mint ahogy szokott, ez pedig hosszútávon szerinte a segítségére lehet. Nem teljesített jól a saját mércéje szerint, de könnyen nem jön egyetlen értékes dolog sem - meglesz ennek az idei gyötrelmes szezonnak az eredménye is.

A végére pedig a BIG3 maradt megint - volt Clipperses csapattársak, Cuttino Mobley és Corey Maggette egy csapatban fognak játszani, ami a POWER nevet kapta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus