Hírmorzsák 2017-04-26 (20:45)

Westbrook és Beverley szócsatája folytatódott a Rockets-Thunder ötödik meccs után is. Doc Rivers a Clippers szereplésétől függetlenül marad a csapatnál. A Thunder valószínűleg beajánlja a supermaxot Westbrooknak - az irányító sosem panaszkodott a csapattársaira. Robersont meg akarja tartani az OKC, Gibson valószínűleg távozik? Rondo nem játszik a Boston elleni ötödik meccsen. A Rockets tulaja nem bírta szó nélkül a játékvezetői tevékenykedést. Pat Riley nagyon mérges volt, mikor LeBron lelépett, majdnem csinált egy dangilbertet, de már érti, miért kellett hazamennie Jamesnek - bánja, hogy nem Wade-nek adott maximumot, hanem Bosh-nak. Lillard szerint a Warriors ellen kell készülniük, ha el akarják érni a céljaikat. Ezelit nem tartja meg a Blazers. Az idő előtt a draftra jelentkezők névsora.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint Doc Rivers a rájátszásban nyújtott szerepléstől függetlenül marad a Los Angeles Clippers alkalmazásában - ő az edző és az elnök is egyben, és még több mint 22 millió dollár van hátra szerződéséből, amely még két esztendőn keresztül köti a klubhoz, Steve Ballmer tulajdonos ráadásul továbbra is bízik benne.

A mai Playoff-percekben olvashattatok bővebben a Russell Westbrook számairól a Houston Rockets elleni sorozatban. Ehhez kapcsolható az is, hogy amikor ő és James Harden is pályán voltak egyszerre, akkor a Thunder 5 ponttal többet dobott az 5 mérkőzés alatt, mint a Houston - Westbrookkal a pályán +15 volt az OKC, nélküle viszont -58. Royce Young (ESPN) értesülései szerint az irányító soha nem panaszkodott a csapattársai miatt a vezetőségnél sem ebben az idényben, sem a korábbiak folyamán - megpróbálta magát minél jobban kivonni azokból a dolgokból, amik a menedzsmentre tartoznak. A hírek szerint Westbrook nagyon elégedett a Thunder jelenlegi keretével, és jóban van a csapattársaival.

Az ESPN információi szerint egyébként az Oklahoma City mindenképpen meg akarja tartani Andre Robersont, de az újság úgy tudja, hogy Taj Gibson valószínűleg távozik - előbbi korlátozott szabadügynök, utóbbi viszont oda igazol, ahova akar. Szintén az ESPN-től származik az info, hogy a Thunder valószínűleg már idén nyáron újabb hosszabbítást tol Westbrook elé - az új kollektív szerződés miatt Designated Player hosszabbításban állapodhatnak meg Westbrookkal, amivel 5 év alatt nagyjából 220 millió dollárt kaphat az irányító.

Térjünk vissza a Rockets elleni párharchoz - volt egy kis trash talk Westbrook és Patrick Beverley között a mérkőzésen (kaptak is 1-1 technikait érte), ami ment tovább a meccs utáni sajtótájékoztatón is. A Houston irányítója szerint Westbrook arra vágott fel, hogy senki nem tudja levédekezni, 40 pontot szórt, ő viszont hozzátette, hogy ez aranyos, 34 dobás kellett neki hozzá - azt is elmondta, hogy az emberek hazudnak, de a számok nem. Westbrook azt nyilatkozta a riportereknek, hogy olyas valamiről beszélt Beverley, hogy a legjobb védekezőötösben a helye, de nem igazán tudja, hogy értette ezt ellenfele, valószínűleg álmodozott.

Ugyancsak a Thunder-Rockets sorozathoz kapcsolódik, hogy a ma hajnali ötödik összecsapáson a Rockets tulajdonosa, Leslie Alexander odament Bill Kennedy játékvezetőhöz, és elkezdett vele kiabálni az első félidőben. A liga egyelőre vizsgálja az esetet, de többet nem tudni a dologról - Harden nem hallotta, hogy mi történt, de szerinte Alexander az egyik legjámborabb ember a világon, a tulaj pedig nem akart beszélni erről a félidőben (sem), elmondása szerint nagyon mérges volt.

A Chicago Bullsnál Rajon Rondo tegnap elkezdett dobálni, ettől függetlenül ma éjszaka még biztosan nem játszik majd. A játékmester KC Johnsonnak (Chicago Tribune) elmondta, hogy azt gondolta, hogy olyan, mint Rozsomák az X-Menből, de mégsem gyógyult olyan gyorsan, mint várta - a hüvelykujja még mindig el van törve, úgyhogy egyelőre nem játékképes. Ha játszik is a Boston elleni sorozatban, akkor is valami kötéssel fog, mert ha nem lenne a kezén semmi, a legkisebb esés is tovább ronthatná a helyzetet.

A Miami Heat elnöke, Pat Riley Wright Thompsonnal (ESPN) beszélgetett, előkerült LeBron James 2014-es távozása is. A szakvezető saját elmondása szerint nagyon mérges volt, mikor James lelépett. Olyan sajtótájékoztatót akart tartani, mint amilyen levelet Dan Gilbert írt anno, mikor LeBron elhagyta a Cleveland Cavalierst - egy közeli ismerősének kellett erről lebeszélnie, de örül, hogy végül úgy döntött, nem mond semmit. Riley úgy érezte, hogy mikor találkoztak Jamesszel 2014 nyarán, az egy kamumeeting volt - LeBron például szinte végig a foci vb-t nézte fél szemmel, meg is kellett kérnie, hogy vegyék már le a hangot a TV-ről. Azt is elmondta a Heat elnöke, hogy azóta megértette, miért ment haza James - azért, mert eljött ennek az ideje, pályafutása csúcsán igazolhatott haza, és ha Akronban szeretett volna még bármit elérni, akkor (2014-ben) kellett a (vissza)váltás mellett döntenie, különben örökre ott maradt volna rajta egy skarlát betű.

Riley azt is elmondta, hogy miután James lelépett, bárcsak Dwyane Wade-re költötte volna a plusz pénzt, és Chris Bosh maximum kérésére nemet mondott volna.

A Portland TrailBlazers sztárja, Damian Lillard a riportereknek elmondta, hogy muszáj, hogy a megszállottjai legyenek annak, hogy legyőzzék a Golden State Warriorst - annyira jók az oaklandiek, hogy tudják, hogy ott lesznek az útjukban, rajtuk kell túllépniük ahhoz, hogy elérjék a céljaikat. Lillard szerint elég komoly kihívások elé kerültek ebben az idényben, és úgy érzi, jól reagáltak erre, megmutatták, milyen fából faragták őket, nagyot harcoltak. Ettől függetlenül azért sikeresnek nem mondaná az idényt - inkább a fejlődés évének

Szintén a Blazershez tartozik, hogy Joe Freeman (The Oregonian) információi szerint Festus Ezelit nem tartja meg a csapat - semmi meglepő nincs ebben, hiszen a center egyetlen mérkőzésen sem tudott pályára lépni ebben az idényben térdproblémái miatt, valószínűleg a következő szezonja nagy része is rá fog menni a rehabra, 7.33 millió dolláros szerződése pedig csak részlegesen garantált a következő évre.

A végére pedig jöjjön az idő előtt (tehát nem végzősként) draftra jelentkezők, illetve a nem az NCAA-ből jelentkező játékosok névsora - ezen a linken megnézhetitek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus