Hírmorzsák 2017-05-20 (09:30)

Magic Johnson szerint a Lakers döntéseibe bevonják Kobe-t is. A Lakers De'Aaron Foxot is nézegeti Lonzo Ball helyett, utána fognak járni, mit csinált LaVar Ball a UCLA-n. Kihirdették az év végi díjak Top3-as befutóit - LeBron nincs az MVP-várományosok között, de ő és szerinte a liga is tudja, mit tesz lesz le a parkettre. A Cavs egy rekordot beállított, egyet megdöntött, a Celtics új negatív csúcsot állított fel, James pedig megelőzte Jordant. Isaiah Thomas csípője megsérült - Danny Ainge el akarta cserélni tavaly nyáron egy előkelő helyre szóló első körösért? Kawhi Leonard szerint egyelőre nincs játékképes állapotban a bokája. Dwight Howard szerint a Lakers nem akarta az edzőközpont közelében tudni Kareem Abdul-Jabbart. A Hawks engedélyt kért egy interjúra Neil Olshey-val, a Portland megtagadta. PJ Tucker szívesen igazolna Minnesotába.

Arról ma reggel külön is beszámoltunk, hogy kihirdették az alapszakasz díjaknál a top3-ban végzők névsorát - részleteket ezen a linken találtok. A legnagyobb kimaradó az MVP listán a Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James volt, aki a ma hajnali, Boston Celtics elleni második találkozó után azt nyilatkozta, hogy neki csak az a feladata, hogy a saját csapata MVP-je legyen az összes meccsen - olyan helyzetbe hozza a csapattársait és a franchise-t, hogy sikeresek lehessenek, és a bajnoki címért küzdhessenek. Ő tudja, hogy mit tesz le a parkettára, szerinte a liga is. Tyronn Lue vezetőedző ugyanazt elmondta, amit már korábban is: szerinte olyan LeBron, mint Shaquille O'Neal volt, bármelyik évben neki adhatnák az MVP trófeát. Russell Westbrooknak, James Hardennek és Kawhi Leonardnak is egészen kiváló szezonjuk volt, megérdemlik az elismerést, de számára James az MVP.

Ehhez a Celtics-Cavs második meccshez több statisztika is tartozik. A Cleveland már a félidőben 41 ponttal vezetett, ami új NBA csúcs, a Boston 44 pontos zakója pedig szintén ligarekord - soha korábban nem kapott még ki ennyivel egy első kiemelt a rájátszásban. A bajnok zsinórban 13. PO-meccsét nyerte meg, ezzel beállította az NBA rekordot, illetve a Golden State után ők is 10-0-val kezdték a rájátszást, ők a hatodik ilyen csapat a liga történetében - tavaly is megtették egyébként ugyanezt. LeBronhoz kapcsolható még egy stat: 4 labdaszerzése volt, amivel megelőzte Michael Jordant a PO-ranglistán, 377 steallel már ő a második Scottie Pippen (395) mögött.

A Boston sztárjához, Isaiah Thomashoz több hír is kapcsolható. Egyrészt az, hogy a ma hajnali találkozón megsérült a csípője, nem is játszott már a második félidőben - még a Washington Wizards elleni hatodik összecsapáson sérült meg először, most arra sérült rá. Másrészt Jackie MacMullen (ESPN) a Bob Ryan's Boston Podcastben azt mondta, hogy tavaly nyáron Danny Ainge nagyon szeretett volna két előkelő helyre szóló draftjogot, tehát még egyet az 1/3 mellé, és gyakorlatilag mindenkit felajánlott az összes csapatnak, beleértve Thomast is, hogy ezt elérje.

Folytassuk a Los Angeles Lakersszel, Magic Johnson ugyanis a Sirius XM NBA Radio adásában elmondta, hogy a csapat döntéseibe be lesz vonva Kobe Bryant is a jövőben. Magic azt nyilatkozta, hogy nem akarják, hogy nap mint nap ott dolgozzon velük Kobe (Bryant lenyilatkozta korábban, hogy ezt nem is csinálná), de szeretnék, ha megosztaná velük a véleményét, mert lehet, hogy nem gondolt valamire, amire Bryant igen, és akkor azt tudja mondani, hogy "tényleg, akkor másképp csináljuk, mint ahogy terveztem". Magic szerint Kobe-nak nagyszerű ötletei vannak, és meg fogják beszélni, hogyan tudna nekik segíteni a jövőben.

Jonathan Givony (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy hiába kapcsolták össze a Lakerst már sokan Lonzo Ball-lal, egyáltalán nem biztos, hogy őt fogják választani az aranysárga-lilák, komolyan fontolóra veszik De'Aaron Foxot is - a két játékos játszott egymás ellen az NCAA év végi tornáján, a Sweet16 körben pedig Fox megsemmisítette Ballt. A Lakers vezetőedzője, Luke Walton egyébként elmondta a The Dan Patrick Show-ban, hogy el fognak menni a UCLA vezetőedzőjéhez, Steve Alfordhoz, hogy utánajárjanak, Lonzo apja, LaVar Ball mennyire akart belefolyni a csapat ügyeibe. Walton elmondása szerint egyelőre nem aggasztja a dolog, de egyre közeledik a draft, meg fognak vizsgálni mindent - a középiskolában állítólag Lonzo apja többször önhatalmúlag felülbírálta az edzőt, valószínűleg azt nézik meg, hogy a UCLA-n leszokott-e erről. Korábban a Lakers és a Phoenix Suns vezetői is elmondták, hogy nem érdekli őket, hogy mit csinál LaVar, mert Lonzót draftolják, nem az apját, de azért úgy tűnik, mégsem ennyire egyszerű a helyzet.

A San Antonio Spurs kiscsatáráról, Kawhi Leonardról tegnap este már volt szó, hogy játéka kérdéses a Golden State Warriors elleni nyugati főcsoportdöntő harmadik meccsén. Leonard tegnap maga mondta el az újságíróknak, hogy meg kell néznie, hogy tud-e normálisan futni, önmaga tud-e lenni a pályán, mert nem akar például folyamatosan rossz helyzetekből dobásokat vállalni azért, mert nem tud mindkét lábáról ugyanúgy elrugaszkodni. Egyelőre nincs játékra alkalmas állapotban a bokája, de megnézik majd ma, hogy mi a helyzet, és ha tud játszani, fog is. A Warriorsnál egyébként úgy készülnek, hogy Leonard játszani fog - Draymond Green és Kevin Durant is elmondták, hogy biztosak abban, hogy a Spurs kiscsatára ott lesz a pályán a harmadik meccsen.

Arról is volt szó tegnap este, hogy Kareem Abdul-Jabbar az új könyvét reklámozta, és abban van egy részlet, amelyben leírta, hogy Dwight Howard nem akart vele dolgozni egyáltalán, amíg a Lakersnél volt. Howard az Abdul-Jabbarral interjút készítő Ryan Ward instagram képe alá írta oda, hogy jobb lenne, ha nem hazudna, és utánanézne dolgoknak, mielőtt állít valamit - feltette a kérdést, hogy miért ne akarna KAJ-jal együtt dolgozni, mikor minden idők egyik legjobb centere? Howard azt is hozzátette, hogy az örökranglista éllovasa tudja, mi az igazság: az, hogy a Lakers egyáltalán nem akarta, hogy az edzőközpont közelében legyen KAJ. Amikor az aranysárga-lilákhoz cserélték, azonnal jelezte instagramon, hogy szeretne Abdul-Jabbarral dolgozni, vele beszélt elsőként, de ha egy csapat azt mondja, hogy maradjon távol valakitől, akkor ő azt fogja tenni.

Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) forrásai szerint a Toronto Raptors szabadügynökké váló kiscsatára, PJ Tucker szívesen igazolna a Minnesota Timberwolveshoz.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a New Orleans Pelicans közel áll a megegyezéshez Chris Finch-csel, aki segédedzőként csatlakozik Alvin Gentry szakmai stábjához - Finch a Denver Nuggetsnél dolgozott eddig.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) pedig úgy tudja, hogy az Atlanta Hawks engedélyt kért a Portland TrailBlazerstől, hogy leülhessenek tárgyalni Neil Olshey GM-mel, de megtagadta ezt a kérést az oregoni alakulat - mint ismert, a Hawks elnököt keres.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus