Hírmorzsák 2017-05-21 (13:15)

Isaiah Thomas befejezte a szezont (csípőhúzódás), valószínűleg David Lee is (részleges térdszalag-szakadás). Silvert nem zavarja a Cavs és a Warriors dominanciája, szerinte inkább élvezni kellene a két csapat által nyújtott játék színvonalát. Gerald Green szerint voltak már ilyen helyzetben az idei PO-ban, hogy az első két hazai meccsüket bukták. A Hawks Tommy Shepparddel és Travis Schlenkkel interjúzik. Waiters maradni akar a Heatnél, szerinte fog is. Kantert őrizetbe vették Romániában, de már Londonba repült azóta.

Sajnos a mai morzsát is sérülésekkel kell kezdenünk, miután a Boston Celtics irányítója, Isaiah Thomas befejezte a szezont, akármeddig jut is csapata - arról írtunk már tegnap reggel, hogy újra rásérült a Washington Wizards elleni hatodik találkozón megsérült csípőjére, és emiatt kell most idő előtt befejeznie az idényt. A San Antonio Spursnél Kawhi Leonard nem tudott pályára lépni ma hajnalban, de David Lee is megsérült a Golden State Warriors elleni harmadik meccsen - úgy tűnik, hogy részleges térdszalagszakadása van az erőcsatárnak, és ha ezt megerősíti az MRI is, úgy az ő szezonja is befejeződött.

Nem valószínű, hogy Thomas és Lee túl sok meccsről fognak hiányozni, miután mindkettejük csapata hatalmas hátrányban van a Cleveland Cavaliersszel és a Golden State Warriorsszal szemben. Adam Silver commish az ESPN-en elárulta, hogy egyáltalán nem aggódik a két csapat PO-dominanciája miatt, szerinte inkább örülni kellene a két gárda által nyújtott egészen kiváló teljesítmény miatt. A Warriors 40 évig nem nyert bajnoki címet, a Cavs pedig az előző idény előtt még soha. Persze mindenki kiegyenlített ligát szeretne látni, de a szurkolói énje nagyon élvezi azt a színvonalat, ahogy az előző két év döntősei játszanak jelenleg.

A Boston swingmanje, Gerald Green az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy szerinte együtt, egységesnek kell maradniuk, mert voltak már ilyen helyzetben a PO során, hogy az első két találkozót elveszítették - azt is hozzátette, hogy az is igaz, hogy nem ilyen kaliberű csapat ellen. Green szerint a csapat még mindig hisz a sikerben, ő biztosan, és meg van győződve arról, hogy teljesen más harmadik és negyedik találkozót tudnak játszani Clevelandben, mint amilyen az első két meccs volt Bostonban.

Thomas csípősérülése mellett arról is volt szó tegnap reggel, hogy az Atlanta Hawks le akart ülni interjúzni Neil Olshey-val, a Portland TrailBlazers GM-jével, de ezt a lehetőséget az oregoniak megtagadták a Hawkstól. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy az Atlanta több órás állásinterjút tartott Tommy Shepparddel - ő régóta a Washington Wizardsnál tevékenykedik Ernie Grunfeld alatt, a 90-es években pedig a Denver Nuggetsnél dolgozott. Connor Letourneau (San Francisco Chronicle) úgy tudja, hogy a Golden State Warriors engedélyt adott a Hawksnak, hogy leüljenek beszélni Travis Schlenkkel - őt az utóbbi években rengeteg helyen az egyik legnagyobb esélyesként kezelték, de még mindig Bob Myers egyik segédje.

A Miami Heat dobóhátvédje, Dion Waiters a WQAM The Hochman and Crowder Show című műsorában elmondta, hogy szeretne a Heatnél maradni - annyi a lényeg, hogy ha eljön az ideje, le kell ülniük a tárgyalóasztalhoz, és egyezségre kell jutniuk, méghozzá szeretné ezt minél előbb megtenni. Waiters hozzátette, hogy úgy érzi, meg fognak tudni állapodni.

A végére pedig az Oklahoma City Thunder magasembere, Enes Kanter maradt, akit Romániában őrizetbe vettek tegnap - az Enes Kanter Light Foundation nevű alapítványa körútján volt, amikor a román hatóságok feltartóztatták a bukaresti reptéren. Állítólag nem tartóztatták le, szabadon mozoghatott, de csak a reptér területén belül, nem hagyhatta el azt (aka Viktor Navorski). A hírek szerint az NBA és a külügyminisztérium segítségével Kanter végül elhagyhatta az országot, Londonba repült.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus