Hírmorzsák 2017-05-21 (21:45)

David Lee biztosan nem játszik a Warriors elleni negyedik meccsen, de lehet, hogy nincs akkora baja, mint először hitték - valószínűleg Kawhi Leonard sem léphet pályára. Durant szerint akinek nem tetszik a PO, az ne nézze. Draymond Green szerint nincs még vége a Spurs elleni sorozatnak, korábban is buktak már párharcot nagy előnyből. Manu Ginobili szerint nekik 10-est, a Warriorsnak pedig 7-est kell hoznia a negyedik meccsen, hogy győzhessenek. A Warriors beállított egy ligarekordot. Steph Curry a Golden State PO-pontlistájának éllovasa. LeBron nyerte a J. Walter Kennedy díjat. A Hawks jövő héten interjúzik Billupsszal.

A San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich ma elmondta a riportereknek, hogy David Lee nem játszik a Golden State Warriors elleni negyedik összecsapáson, de nem olyan komoly a gond vele, mint ahogy először hitték - ma délután írtunk róla, hogy részleges térdszalag-szakadástól tartottak az esetében. A trénerlegenda azt is elmondta, hogy Kawhi Leonard valószínűleg a negyedik mérkőzést is kihagyja.

A Golden State sztárjának, Kevin Durantnek felvetették a ma hajnali harmadik meccs után, hogy sokan unalmasnak tartják a rájátszást a Warriors és a Cleveland Cavaliers dominanciája miatt. Durant azt felelte, hogy a nézők azt várják, hogy minden összecsapás szoros legyen, buzzer-beaterrel dőljön el, de nem mindig ez a helyzet. Voltak olyan évek, mikor kiváló párharcok voltak, 4-5 darab 7 meccses sorozat is akadt, de vannak olyan évek is, mint az idei. Nekik az a feladatuk, hogy minél több ponttal nyerjenek. Durant azt is hozzátette, hogy akinek nem tetszik a PO, az ne nézze.

A Warriors erőcsatára, Draymond Green azért még nem zárta le a Spurs elleni sorozatot sem - Green emlékeztetett mindenkit, hogy korábban is veszítettek már párharcot nagy előnyből, egyelőre közel sem biztos még az újabb Warriors-Cavs finálé.

A San Antonio veterán dobóhátvédje, Manu Ginobili úgy érzi, hogy ahhoz, hogy megnyerjék a negyedik mérkőzést, nekik 10-es szinten kell játszaniuk, a Golden State-nek meg egy 7-est kell hoznia, és akkor talán győzhetnek.

A Warriorshoz kapcsolódik két statisztika is. Egyrészt az, hogy a Golden State a liga történetének harmadik csapata lett, amely 11-0-val kezdte a rájátszást - a 89-es és a 2001-es Los Angeles Lakers kezdett még ennyivel, ma éjszaka a Cleveland is elérheti ugyanezt, 12-0-lal pedig még soha egyetlen együttes sem nyitotta a PO-ot. Másrészt Steph Curry lett a franchise történetének legjobb pontszerzője a rájátszást nézve - Curry az 1776 pontos Rick Barry-t előzte meg.

Bár a Cavs ikonját, LeBron Jamest nem szavazták be a Top3-ba az idei MVP trófeánál, James nem marad díj nélkül, mivel ma megnyerte a J. Walter Kennedy Citizenship Award nevű elismerést - ezt az újságírók ítélik oda annak a játékosnak vagy edzőnek, aki a legtöbbet teszi a közösségért.

Ma délután volt szó az Atlanta Hawks GM-kereséséről is - Chris Haynes (ESPN) értesülései szerint a csapat jövő héten Chauncey Billupsszal is le fog ülni interjúzni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus