Hírmorzsák 2017-05-22 (22:15)

Durant szerint egyértelműen jó döntést hozott a nyáron azzal, hogy a Warriorshöz igazolt, nyáron nem megy sehova. Millsap kilépett jövő évi szerződéséből. A Knickstől kirakott segédedzőt az összes fiatal nagyon kedvelte. Amir Johnson játéka kérdéses a negyedik meccsre (váll). 7 millió dollárt nyert a Celtics az 5. meccs kiharcolásával. Brad Stevens szerint visszatért a kedvük is a ma hajnali győzelemmel, Horford szerint megmutatták, mekkora szívük van. LeBront elkezdte froclizni az egyik drukker a meccs után - James szerint egy kisebb hullámvölgy minden PO-ba kell, és akkor már inkább most, mint később. Pachulia gyerekeinek az iskolája elé biztonsági őröket vettek fel.

A Golden State Warriors kiscsatára, Kevin Durant Marc J. Spearsnek (The Undefeated) azt nyilatkozta, hogy teljes mértékben jó döntést hozott tavaly nyáron azzal, hogy az oaklandiekhez igazolt, akár végső győztesek lesznek, akár nem. Úgy érzi, hogy a Golden State-nél van a helye - nagyra becsüli azt, amit a korábbiakban elért, de most már a Warriors játékosa, és nagyon jól érzi magát. Itt kell tartania élete jelenlegi pontján, és minden egyes lépést borzasztóan élvez. Megkérdezték tőle, hogy a nyáron marad-e a csapatnál (szabadügynök lesz újfent), amire elmondta, hogy természtesen, mert imádja a várost, a csapattársait és a klubot, és nem tervezi, hogy bárhova is menne.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy az Atlanta Hawks erőcsatára, Paul Millsap kilépett jövő évi, 21.4 millió dolláros szerződéséből, úgyhogy a nyáron szabadügynök lesz - erre azért lehetett számítani.

Arról volt már szó ma délelőtt, hogy a New York Knicks menesztette Josh Longstaffot - azt a segédedzőt, akivel Kristaps Porzingis a legszorosabb kapcsolatot ápolta. A hír úgy igaz, hogy nem újítják meg Longstaff lejáró szerződését, de a lényeg ugyanaz - Stefan Bondy (New York Daily News) forrásai szerint nemcsak Porzingisszel, hanem a keret jó részével ő volt a legjobb viszonyban a trénerek közül (Willy Hernangomez, Ron Baker, Chasson Randle, Mindaugas Kuzminskas és Marshall Plumlee is neki tulajdonítja leginkább szezon közben bemutatott előrelépését), de a lettel annyira jóban voltak, hogy idén nyáron fel is kérték Longstaffot, hogy legyen a lett válogatott másodedzője. Az egyik Knicksnél dolgozó ember szerint Longstaff volt a New York szakmai stábjának legkeményebben dolgozó tagja - korábban egyébként az Oklahoma City Thundernél a játékosok fejlesztésével foglalkozott.

A Boston Celticshez két hír kapcsolható. Egyrészt Amir Johnson játéka kérdéses a Cleveland Cavaliers elleni negyedik összecsapáson - a jobb válla húzódott meg a harmadik találkozón. Másrészt azzal, hogy megnyerték a harmadik mérkőzést, így kiharcolták az újabb hazai meccset, nagyjából 7 millió dollárt nyertek - Darren Rovell (ESPN) értesülései szerint körülbelül ennyi lesz a bevételtöbblet egy plusz meccsel.

A Boston vezetőedzője, Brad Stevens azt mondta, hogy a második meccs után tudták, hogy nem ennyit tud a társaság. Sok olyan játékosuk van, akiknek bizonyítani valójuk van, mert korábban átnéztek rajtuk, és most kapják meg először a komolyabb lehetőséget. Egyre jobban és jobban játszanak, így lesz egyre jobb csapatként is a teljesítményük. Tudták, hogy a szombati hatalmas pofon is csak egy mérkőzést ért, nem négyet, és bár az előző találkozó után nem volt a legjobb a hangulatuk, most a kedvük is visszatért ezzel a győzelemmel. Al Horford szerint sokan úgy érezték, hogy végük van, kételkedtek bennük, de bebizonyították, mekkora szívük van - kaptak egy nagy zakót, de a lényeg mindig az, hogy erre hogyan reagál egy csapat, és nekik sikerült visszavágniuk.

A Cavs sztárjába, LeBron Jamesbe belekötöttek, miután ma hajnalban elég halvány teljesítményt nyújtott - James a meccs utáni sajtótájékoztatóra ment, mikor valaki elkezdte froclizni a mai produkciójával a játékosbejárónál, de még mielőtt komolyabb dolgok történtek volna az odamondogatásoknál, elvezették az illetőt a biztonságiak. LeBron azt is elmondta egyébként a mérkőzést követően, hogy egy kis probléma minden rájátszásba kell, utána tudják magukat összeszedni, jobban odakoncentrálni, és így tudnak sikeresek lenni. Azt is elmondta James, hogy ha ennek meg kellett történnie, akkor inkább most történjen meg, mint mondjuk később.

A végére pedig Zaza Pachulia maradt - arról volt szó délelőtt, hogy túlzottnak ítélte meg Gregg Popovich kirohanását, ami szerinte szerepet játszott abban, hogy a családja olyan fenyegetéseket kapott, amilyeneket, ez pedig odáig fajult, hogy a gyerekei iskolája elé biztonsági őröket fogadott fel, olyan szintűek lettek a problémák.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus