Hírmorzsák 2017-05-22 (10:00)

LeBron szerint egyszerűen nem ment neki ma a játék, Lue szerint James is ember, előfordul ilyen. Beal szerint a Cavs nem akart velük találkozni - JR Smith és Richard Jefferson is helyretette. Irving szerint LaVar Ballnak el kell engednie Lonzót, ha le draftolják - Ball apuka válaszolt is természetesen. David Lee-nek tényleg részleges térdszalag-szakadása van. Popovich szerint Duncan sem tudna nekik semmit segíteni. Ginobili nem az utolsó meccsein nyújtott teljesítménye alapján dönt a folytatás vagy a visszavonulás mellett. Steph Curry szerint Dedmon alattomos elzárást adott neki. Pachulia szerint Popovich kirohanásának is szerepe volt abban, hogy sok halálos fenyegetést kapott. Találkozott Phil Jackson és Porzingis testvére, nem sok mindenre jutottak. A Knicks menesztette azt a segédedzőt, akivel Porzingis jóban volt.

A ma hajnali Cleveland Cavaliers - Boston Celtics találkozó nem LeBron Jamesről szólt - mint arról olvashattatok már, a bajnok ikonja 13 mezőnydobásból 11 pontig jutott 6 eladott labda mellett, csapata pedig 21 pontos előnyből kapott ki végül. LeBron a találkozó után elmondta, hogy nehéz meccse volt, de nemcsak a második félidőben. Egész egyszerűen nem ment neki a játék - a csapattársai nagyszerű munkát végeztek az előny kiépítésében, de neki személy szerint nem ment, ennyit szeretne mondani a mai produkciójáról. James egyébként legutoljára a Washington Wizards ellen, 2006. február 24-én játszotta végig hazai pályán egy találkozó negyedik negyedét úgy, hogy pont nélkül maradt ebben a periódusban, ezt ismételte meg most.

A clevelandiek vezetőedzője, Tyronn Lue annyit tett hozzá James mai szerepléséhez, hogy ő is ember, lesznek ilyen estéi, mint a mostani.

A Washington Wizards dobóhátvédje, Bradley Beal még a múlt hét közepén beszélt Chris Millerrel (CSN), akinek elmondta, hogy a Cleveland nem akart velük összekerülni, mert tudták, milyen komoly csatákat kellett volna ellenük vívniuk. Beal szerint azért nem akartak velük játszani a második körben, mert úgy gondolkodtak a Cavsnél, hogy ha ki kell esniük, azt a főcsoportdöntőben szeretnék, nem a második kanyarban. JR Smith twitteren csak annyit írt erre, hogy meg kellett volna nyerni a Boston elleni hetedik meccset, aztán akkor lehetne dumálni, így viszont szép csendben kellene otthon ülni. Richard Jefferson Dave McMenaminnek (ESPN) gyakorlatilag ugyanezt mondta azzal, hogy úgy tűnik, a kiesett csapatok szeretik jártatni a szájukat. Miután a Miami Heat lemaradt a PO-ról, Dion Waiters kezdte el, hogy senki nem akart a Miamivel játszani, most pedig Bealtől hallhattunk hasonlót - Jefferson odavetette még, hogy biztos nem akartak a Wizards-dzal játszani regnáló bajnokként meg úgy, hogy most már 10 győzelmet szereztek zsinórban az idei rájátszásban, miközben a fővárosiak a második körből sem tudtak továbbkerülni. Jefferson szerint Beal akkor nem lett volna ilyen bátor, ha LeBron ellen kell játszania, de így, hogy kiesett, most nagy a szája, egyébként meg semmi értelme nincs annak, amit mond.

Az is a Cavshez kapcsolható, hogy LaVar Ball újabb szintet teljesített lefelé, miután Kyrie Irvingnek sikerült minősíthetetlen stílusban nekimennie. A Cavs irányítóját kérdezték a Top2-3-ba várt Lonzo Ballról és lelőhetetlen apjáról, mire Irving azt felelte, hogy LaVarnak a draft után el kell kezdenie elengedni Lonzót. Ezt természetesen jobban kifejtette, és saját példát is hozott, LaVar pedig abba kapaszkodott bele. Lonzo apja annyit mondott az FS1 Undisputed nevű adásában, hogy Irving nem tudja, miről beszél, mert nem apuka (2015-ben megszületett egyébként Irving első gyereke...), de erre is rákontrázott még Ball, amikor azt mondta, hogy Irving nem hasonlíthatja össze a saját családi helyzetét Lonzóéval, nem indulhat ki a saját példájából, mert ha Lonzo hazamegy, láthatja az anyukáját és az apukáját is, míg Irvingnek nem volt ott az anyja - ez igaz, de ennek az oka az volt, hogy Irving 4 éves korában, betegségben hunyt el az édesanyja... Ezért kapott is hideget-meleget LaVar a közösségi médiában, de Kristen Leahy is szólt neki egy korábbi eset miatt, hogy az nem menő, ha egy nőt fenyeget.

David Lee ügynöke, Mark Bartelstein megerősítette, hogy ügyfelének részleges térdszalag-szakadása van - erről volt már szó tegnap délután, aztán tegnap este úgy nézett ki, hogy nem olyan súlyos a dolog, mint először gondolta a San Antonio Spurs, de lehet, hogy ők még ennél is komolyabb sérülést vizionáltak, mikor Lee idő előtt fejezte be a Golden State Warriors elleni harmadik összecsapást. Pár napot várnak, és konzultálnak az orvosokkal, hogy eldöntsék, szükség van-e műtétre vagy sem.

Szintén a Spurshöz kapcsolódik még két hír. Egyrészt a tavaly nyáron visszavonult Tim Duncannel kapcsolatban felvetették az újságírók, hogy rendszeresen látható volt a San Antonio edzésein, mi lenne, ha most mezt húzna, amire Gregg Popovich annyit válaszolt, hogy semmit nem tudna nekik segíteni Duncan, már nem tud ilyen szinten játszani, és egyébként is csak az ingyen ebédért jár már be hozzájuk.

Manu Ginobili pedig a riporterek kérdésére elmondta, hogy semmit nem számít, hogyan fejezi majd be az évet abból a szempontból, hogy visszavonul-e vagy sem - ő ugyanaz a játékos most is, aki a Memphis Grizzlies ellen szenvedett. Most volt pár jobb meccse, korábban gyengébbek, de nem attól függően dönt a folytatás vagy a visszavonulás mellett, hogy mondjuk nyernek-e bajnoki címet vagy sem, dob-e 20 pontot az utolsó meccsén vagy nullával zár. Sokkal átgondoltabb döntés lesz ez a részéről.

Az már csak félig Spurs-hír, hogy a Warriors irányítója, Steph Curry szerint Dewayne Dedmon alattomos elzárást adott neki a két gárda harmadik egymás elleni találkozóján - ezen a linken megnézhetitek, hogy Dedmon lényegében beletérdelt Curry térdébe "hátulról", de leginkább oldalról. Curry elmondása szerint tudja, hogy Dedmon nem dirty játékos, de ez akkor is alattomos húzás volt tőle, szerencsére senki nem sérült meg. Az oaklandiek ideiglenes vezetőedzője, Mike Brown annyit tett hozzá, hogy egyértelműen szabálytalan zárás volt ez - néha befújják ezt a bírók, néha nem, de hogy nem volt szabályos megmozdulás, abban biztos.

És még mindig ehhez a párharchoz kapcsolódik, hogy a Golden State centere, Zaza Pachulia azt nyilatkozta Sam Amicknek (USA Today), hogy nem akar mindent Gregg Popovich-ra fogni, de abban neki és a kirohanásának is szerepe volt, hogy annyi halálos fenyegetést kapott ő és a családja, amennyit. A grúz szerint sokan egyszerűen nem elég intelligensek ahhoz, hogy felfogják, mi hangzott el és miért, ezért úgy vannak vele, hogy ha Pop azt mondta, akkor úgy is van. Pachulia szerint nem lenne szabad ilyeneket mondani egy nyilatkozatban, hogy gyilkosság, mert sokaknak csak ez marad meg, és egyáltalán nem tudják megkülönböztetni a jót a rossztól. Szeretne továbblépni, és reményei szerint a szurkolók is ezt fogják majd tenni.

A New York Knicks is bekerült két hírrel. Egyrészt Kristaps Porzingis testvére és ügynöke, Janis Porzingis és a csapat elnöke, Phil Jackson találkoztak, de Stefan Bondy (New York Daily News) értesülései szerint túl sok mindenben nem jutottak egyezségre. A két úriember állítólag azért ült le egy asztalhoz, hogy megbeszéljék, Kristaps miért hagyta ki a szezonvégi interjút, mi vezetett idáig, de Jackson továbbra is a Triangle-t akarja nyomatni, és a hírek szerint a jövőben jobban bele fogja magát vonni az edzősködésbe is. A Knicks közben menesztette Josh Longstaffot - ő az a segédedző, akivel a hírek szerint egészen kitűnő viszonyt ápolt Porzingis.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus