Hírmorzsák 2017-05-23 (09:30)

A Wizards első számú nyári célja Wall szerződésének meghosszabbítása - Wall előbb látni akarja a csapat hosszútávú terveit. Történelmet írt a Warriors és a Lakers nyomdokaiba is belépett. Steph Curry megelőzte Kobe-t. Ginobilit tiszteletből kezdette Gregg Popovich - Manu szerint még tud játszani, 3-4 héten belül dönt az esetleges visszavonulásról. Durant nagyon tiszteli Ginobilit - nem akart senkit megsérteni a "ha nem tetszik a PO, ne nézd" kommenttel, de az élet néha ilyen egyszerű. A Warriors tulaja a Cavst akarja ellenfélnek - szerinte tavaly is jobbak voltak az ohióiaknál, idén bizonyíthatnak. Megvannak a döntő időpontja - június 1-jén kezdődik a finálé. Jeff Weltman az Orlando új elnöke. Guerschon Yabusele mindkét lábfejét meg kellett műteni.

J. Michael (CSN Mid-Atlantic) értesülései szerint a Washington Wizards első számú nyári célja az lesz, hogy John Wallt hosszútávra a franchise-hoz kössék - még 2 év van szerződéséből, de 170 millió dollárért további négy szezonra hosszabbíthatnak vele. A hírek szerint Wall előbb látni akarja a gárda hosszútávú terveit, mielőtt lekötné magát a Wizardshoz pályafutása érdemi részére.

Arról reggel olvashattatok, hogy a Golden State Warriors újabb söpréssel jutott a döntőbe, ezzel új rekordot állítottak fel - soha egyetlen csapat sem nyitotta 12-0-lal a rájátszást. A Golden State az első nyugati klub a Los Angeles Lakers után, amely zsinórban háromszor fináléba került, sztárjuk, Steph Curry pedig megelőzte Kobe Bryantet a PO-ban bedobott triplákat tekintve - már Curry az ötödik 295 hármassal, a 292-ig jutó Lakers-ikont megelőzve. Curry előtt egyébként LeBron James áll 314 trojkával, éppcsak Manu Ginobili mögött, az első két helyet pedig Ray Allen (385) és Reggie Miller foglalják el.

Ha már szóba került Manu Ginobili, akkor itt említhetjük meg, hogy több mint 3 éve kezdett utoljára, mielőtt ma hajnalban újra a kezdőötösbe nevezte volna Gregg Popovich. Azt láthattátok már reggel, hogy felállva búcsúztatta az argentin legendát a San Antonio-i közönség, és ez a kezdőcsapatos dolog is arra utal, hogy ez lehetett Ginobili pályafutásának utolsó meccse - Popovich el is mondta, hogy tiszteletből kezdették. Nem tudják, hogy ez volt-e az utolsó meccse vagy sem, de megvan rá az esély, és nem akarta elszalasztani a lehetőséget, hogy saját közönsége előtt jutalmazza meg játékosát a sokévi önzetlenségért. Maga az érintett a meccs utáni sajtótájékoztatón azt mondta, hogy úgy érzi, tud még játszani, úgyhogy 3-4 hétig pihen, gondolkodik, aztán hozza meg döntését, hogy visszavonul-e vagy sem. Hozzátette, hogy bárhogy is dönt, boldog lesz.

Azért a sajtótájékoztatón egy spanyol válaszánál megkérdezték, hogy "ugye nem most vonultál vissza?".

A Golden State kiscsatárát, Kevin Durantet is kérdezték Ginobiliről a meccs után, KD pedig azt mondta, hogy gyerekkorában sokat nézte a játékát, óriási harcos az argentin, ellene játszani pedig még nagyobb élmény volt, mint nézni - nagyon tiszteli és szereti Ginobilit. Ezt követően poénosan hozzátette, hogy ráadásul minden meccsen az ő cipőit hordja (Ginobili Nike KD-ben játszik), majd utána elmondta még, hogy ebben a sorozatban is egészen kiválóan kosarazott a veterán dobóhátvéd, és mindannyian nagyon tisztelik. Másfél napja írtunk arról, hogy Durant szerint akinek nem tetszik a PO, illetve a Warriors és a Cleveland Cavaliers dominanciája, az ne nézze. Ezzel kapcsolatban annyit mondott Chris Haynesnek (ESPN), hogy ha valakit megbántott, attól elnézést kér, de az élet néha egyszerű - ha tetszik, amit lát az ember, nézze, ha nem tetszik, kapcsolja ki a TV-t.

A Golden State tulajdonosa, Joe Lacob Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) azt mondta, hogy nem érdekli, kivel játsszák a finálét, de inkább a Clevelanddel szeretné, mert van még egy befejezetlen ügyük. Lacob szerint tavaly jobb csapatuk volt, de a Cavs nyert - most szeretnének egy esélyt, hogy bizonyíthassák, tényleg jobbak.

A Warriors egyébként több mint 1 hetet pihen most, mivel megvannak a döntő időpontjai is - a finálé június elsején (magyar idő szerint 2-án hajnal 03:00-kor, a második időponthoz kell 6 órát adni) kezdődik.

Megvan az Orlando Magic új elnöke: Jeff Weltmanra esett a választás, aki 2008-tól a Milwaukee Bucksnál, 2013 óta pedig a Toronto Raptorsnál dolgozott, és most 5 szezonra írt alá a floridai alakulattal. Weltman dönti majd el, hogy kit szeretne GM-ként látni a gárdánál, de Brian Windhorst (ESPN) úgy tudja, hogy Matt Lloydot is megtartja az együttes valamilyen formában - Lloyd volt az ideiglenes GM Rob Hennigan menesztését követően. Windhorst jelentette azt is, hogy John Hammonddal is tárgyalt a Magic - vele tavaly nyáron a 2017/18-as idény végéig hosszabbított a Bucks, jövő nyáron Justin Zanik veszi majd át a helyét, úgy tűnik azonban egyelőre, hogy Hammond maradhat a Bucksnál tanácsadóként azt követően is.

A Boston Celtics tavalyi első körösének, Guerschon Yabuselének meg kellett műteni mindkét lábfejét, ezért nem vesz részt a nyári ligás küzdelmek során - csontkinövéseket távolítottak el mindkét lábfeje tetejéről.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus