Hírmorzsák 2017-05-25 (09:30)

Lue szerint a mostani Celtics ellen nehezebb készülni, mint a Warriors ellen. LeBron szerint úgy kell hozzáállniuk az ötödik meccshez, ahogy az első kettőhöz, Bradley pedig úgy gondolja, a bostoni közönség többet érdemel. Iverson számára örökre Jordan marad a legjobb, de szerinte Jamesről sokat mondó, hogy MJ-hez hasonlítják. Pippen szerint LeBront nem is lenne szabad Kobe-hoz és Jordanhez mérni, inkább vele és Magic Johnsonnal kell párhuzamba állítani a szerepkörük miatt. A Bucksnál Justin Zanik az ideiglenes GM, kinézték maguknak David Griffint. Antetokounmpo köszönetet mondott John Hammondnak. A Magic minél hamarabb minél jobb akar lenni. A Fitness Guruként ismert Gunnar Peterson a Lakers új erőnléti edzője.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue egy újságírói kérdésre azt válaszolta Joe Vardonnak (Cleveland.com), hogy még nem kezdett el azon agyalni, mi lesz a Golden State Warriors ellen, mert még a Boston Celtics elleni sorozatuknak sincs vége, bármennyire is szeretnék. Teljesen más csapatra készültek, hiszen Isaiah Thomas a második találkozó óta nem játszik, az ő hiányában mást játszik a Celtics, védekezésben pedig sokkal jobbak, nincsenek gyenge, támadható pontjaik. Lue azt is hozzátette, hogy azt számára sokkal nehezebb levédekezni, amit most a Celtics játszik, mint azt, amit a Golden State, mert a Boston most teljesen új játékokkal állt elő, és mindenki veszélyes tőlük.

Az ötödik mérkőzéssel kapcsolatban annyit mondott LeBron James, hogy mindig a szériát lezáró találkozót a legnehezebb behúzni, a Celtics pedig biztosan meg fogja nehezíteni a helyzetüket. James szerint azzal a bunker-mentalitással kell pályára lépniük, amivel az első két meccsen - támadásban teljesíteniük kell, kevés eladott labdával kell dolgozniuk, és védekezésben is oda kell magukat tenniük. A Bostontól Avery Bradley még a negyedik meccs után mondta el, hogy saját közönségüknek tartoznak azzal, hogy sokkal jobban játszanak, és egy olyan csapatot fog látni a bostoni szurkolótábor, amely végig hajtani fog az egész találkozó során.

LeBronnal kapcsolatban voltak más megnyilvánulások is. Allen Iverson volt a The Herd with Colin Cowherd vendége volt, ahol elmondta, hogy olyan akart lenni, mint Michael Jordan - sokkal tartozik neki, és ezért is mondott neki köszönetet a Hall of Fame-be iktatásakor, mert ha nem lett volna Michael Jordan, nem lett volna Allen Iverson sem. AI azt is hozzátette, hogy imádja Jamest, és bár nem szereti, amikor Jordannel összehasonlítják, de sokat mond LeBron szintjéről, hogy egyáltalán a Fekete Jézussal tudják párhuzamba állítani. Iverson azt is hozzátette, hogy James ott lesz a kosárlabda Rushmore-hegyén (magyarul minden idők legjobb négy játékosa között), de ő nem tud Jordan elé tenni senkit, annyira felnézett rá. Ő Jordan akart lenni, sokan a maiak közül pedig Jamest tekintik ugyanígy példaképnek.

Scottie Pippen teljesen más oldalról közelítette meg a kérdést, ő Cari Championnak az ESPN-en azt mondta, hogy szerinte LeBron Kobe Bryantet sem hagyta le egyelőre, és szerinte se Jordanhez, se Bryanthez nem kellene hasonlítani Jamest, mert nem ugyanazon a poszton játszanak. Kobe és Jordan kettesek voltak, scorerek, gyakorlatilag olyanok, mint most Kyrie Irving - azonnal a pontszerzésre koncentráltak, amint a labda a kezükbe került, nem arra, hogy másoknak megcsinálják a játékokat, LeBron pedig ebben a szerepkörben emelkedik ki. Pippen szerint James sokkal inkább úgy játszik, mint Magic Johnson vagy ő, de szerinte mindkettejüknél dominánsabb a Cavs ikonja, mert sokkal fizikálisabb, mint ők voltak. Nem akarja azt mondani, hogy már lehagyta Johnsont, nagyjából hasonló szintre teszi őket - Magicet minden idők egyik legjobbjának tartja, aki teljesen megreformálta azt az elképzelést, hogy mire lehet képes egy magas hátvéd, és ugyanezt látni LeBrontól is. Kobe és Jordan sosem játszottak szerinte "irányítót", mert sosem érezték magukat kényelmesen ebben a szerepkörben - amint átlépték a félpályát, csak a pontszerzés járt az eszükben.

Arról volt már szó tegnap este, hogy a Milwaukee Bucksnál széleskörű GM-keresést tartanak ahelyett, hogy Justin Zanik eggyel feljebb lépne a ranglétrán, ahogy az eredeti tervek szerint ez jövő nyáron történt volna. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint ettől függetlenül Zanik lesz az ideiglenes GM, amíg meg nem találják az állandó megoldást - ami egyébként lehet ő is. Az előbb említett Joe Vardon információi szerint a Cavs GM-jét, David Griffint is kinézte magának a Milwaukee, Griffin tehát a wisconsini alakulatnál is benne van a pakliban.

Az Orlando Magichez távozó John Hammondtól többek között Giannis Antetokounmpo is búcsúzott - a görögöt is Hammond draftolta a Milwaukee számára. Antetokounmpo azt írta twitteren, hogy nem is tudja igazán, hol kezdje, de Hammond élete lehetőségét adta meg - ő tanította meg arra, hogyan legyen profi a pályán és azon kívül is, és az ő segítségével lett az az ember, aki. 18 évesen adott neki egy esélyt, ezért pedig örökre hálás lesz neki. Gratulált egykori főnökének, sok sikert kívánt neki Orlandóban, és szívből megköszönte, hogy nemcsak az ő, hanem a családja életét is megváltoztatta.

A Magicnél Hammond fölött Jeff Weltman lesz majd, az új elnök pedig az Associated Pressnek azt nyilatkozta, hogy olyan gyorsan próbálják meg olyan jó szintre hozni a csapatot, amennyire csak lehet. Rob Hennigan után egyébként egy borzasztóan tapasztalt szakvezető kezébe került az irányítás - Hennigan 35 évesen vette át a Magicet, Weltmannak pedig 28 éves vezetői tapasztalata van a ligában. Alex Martins vezérigazgató annyit mondott, hogy szerinte ez az irány sokkal sikeresebb lesz, teljesen más eredményt fog hozni, mint az előző 5 év.

A végére pedig a Los Angeles Lakers maradt, akik tegnap este megegyeztek Gunnar Petersonnal, ő lesz az erőnléti edzésekért felelős részleg vezetője mostantól. Petersont "Fitness guru"-ként ismerik, több híresség egyéni edzéseit is ő állítja össze (Sylvester Stallone, Halle Berry, Ben Affleck, Jennifer Lopez, Sofia Vergara és Pete Sampras mellett a Kardashian család nagy része is nála "készül"), de nem  csak a reklámja jó, felkészített már NHL, NFL és teniszjátékosokat, bokszolókat is - széles körben elismert és híres szakember.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus