Hírmorzsák 2017-05-24 (19:45)

Chris Paul és a Spurs között kölcsönös az érdeklődés? A Minnesota szeretné leigazolni Derrick Rose-t. Bosh és a Heat egyezségre jutottak. A Hawks új elnöke Travis Schlenk, a Warriors segédGM-je lesz. A Bucks több jelöltet is meghallgat a megüresedő GM-i posztra. McRoberts lehívta 6 millió dolláros játékosopcióját. A Magic olyan vezetőket keresett, akik elfogadták, hogy Vogel marad a vezetőedző. A 2019-es All-Star gála Charlotte-ban lesz. Még nem tudni, kell-e műteni Isaiah Thomast. D'Angelo Russell belájkolta, hogy a Lakersnek nem Lonzo Ballt kéne draftolnia, és hülyék, ha mégis ezt teszik.

Zach Lowe (ESPN) Kevin Arnowitz (ESPN) podcastjében azt mondta, hogy szerinte Chris Paul és a San Antonio Spurs között kölcsönös az érdeklődés. Lowe úgy fogalmazott, hogy a Spursnek kell valaki, aki a Tony Parker és Dejounte Murray közötti időszakot "feltölti" - talán Patty Mills az, de ő egyrészt szabadügynök, másrészt várhatóan drága lesz, harmadrészt nem az a betörök-kiosztom típusú ember függetlenül attól, hogy nagyon hasznos. Parker és LaMarcus Aldridge vagy Pau Gasol elcserélése nélkül egyébként nem nagyon van helye a Spursnek Paul leigazolására, de láttunk már ennél nagyobb feladatokat is megoldani Gregg Popovich-tól.

A New York Knickstől szabadügynökké váló Derrick Rose iránt a Minnesota Timberwolves érdeklődik - jelentette Ian Begley (ESPN). Volt szó egy Rose és Ricky Rubio köré épülő cseréről a deadline előtt, de most úgy szerezheti meg Tom Thibodeau korábbi MVP-jét, hogy nem kell érte feladni semmit. Begley úgy tudja, hogy a San Antonio is érdeklődhet Rose iránt.

Barry Jackson (Miami Herald) úgy tudja, hogy Chris Bosh és a Miami Heat meg is egyeztek egymással arról, hogy külön válnak útjaik - tegnap délelőtt írtunk róla, hogy a két fél tárgyal a "szakításról", de Jackson úgy tudja, hogy a hó elején meg is lett a megegyezés, amivel Bosh pénze kikerül a sapka alól végleg, de mégis visszatérhet az erőcsatár akkor, amikor csak szeretne. Jackson azt írta, hogy egyelőre nem hivatalos a dolog, és valamikor a szabadügynök piac kezdete előtt jelentik majd be az érintettek.

A rengeteget sérült Josh McRoberts nem túl nagy meglepetésre lehívta 6 millió dolláros játékosopcióját a következő idényre, a Heat magasembere tehát a következő szezonban még biztosan ennyit keres - hogy hol, az kérdés, mert Pat Riley valószínűleg megpróbálja majd elcserélni.

Két csapat vezetőségi pozícióiról jöttek ki hírek. Egyrészt Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint az Atlanta Hawks döntött, Travis Schlenket, a Golden State Warriors segédGM-jét szeretnék elnöknek, és a két fél el is kezdett tárgyalni a szerződés pontos részleteiről.

Másrészt a Milwaukee Bucksnál hiába volt úgy, hogy Justin Zanik veszi át John Hammond helyét 2018-ban GM-ként, Hammond idő előtti távozása mégsem jelenti azt, hogy Zanik automatikusan feljebb kerül a jelenlegi segéd GM-i posztjáról. Rod Thorn vezeti a GM-keresést a wisconsiniaknál, és Zanik kinevezése is benne van a pakliban, de nem ő lesz az egyetlen jelölt.

Mint arról tegnap szó volt, Hammond az Orlando Magichez távozott, ahol Jeff Weltman alatt fog dolgozni - itt érdemes megjegyezni, hogy Keith Smith (RealGM) információi szerint olyan vezetőket kerestek, akik elfogadták, hogy Frank Vogel a vezetőedző, az ő lecseréléséről hallani sem akart a floridai alakulat.

Több hírforrás is megerősítette, hogy a 2019-es All-Star gála Charlotte-ban lesz - mint ismert, az idei rendezvény lett volna ott, de olyan törvényeket hozott Észak-Karolina állam, amely korlátozta a saját nemükhöz vonzódók jogait, ezért az NBA megfosztotta a gála rendezésétől a várost. A jövő évi dzsembori Los Angelesben lesz, aztán következik Charlotte.

A Boston Celtics sztárja, Isaiah Thomas járt már specialistánál, aki kivizsgálta csípősérülését (emiatt hagyta abba idő előtt a szezont), de azt továbbra sem tudni, hogy kell-e műteni vagy sem, még 1-2 orvossal megnézeti, mi a teendő. Brad Stevens vezetőedző azt nyilatkozta Adam Himmelsbachnak (Boston Globe), hogy az egyik orvos szerint kicsit csökkennie kell Thomas egyik gyulladásának ahhoz, hogy pontosan meg tudják mondani, mi lesz a legjobb a hátvéd számára.

A végére pedig a Los Angeles Lakers hátvédje, D'Angelo Russell maradt, aki a 21. századi technika áldozata lett - megint. Azt írta az egyik követője twitteren, hogy nézett Russell highlight-videókat ebből az idényből, és egyáltalán nem Lonzo Ballt kellene draftolnia az aranysárga-liláknak, hülyék lennének, ha ezt tennék - ezt lájkolta be Russell.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus