Hírmorzsák 2017-06-19 (21:00)

A Sixers tárgyalt a Bullsszal Jimmy Butlerről és az 1/3-ról - a Celtics is rámegy Butlerre a draftjoggal, és ezek után megpróbálják leigazolni Haywardot. Hivatalos a Boston-Philly csere - Ainge szerint a 3. helyen is azt fogják húzni, akit az első húztak volna. A Lakers egyre inkább hajlik Lonzo Ball felé. A Suns előre akar cserélni, tárgyaltak a Lakersszel és a Celticsszel is. A Lakers rámegy George-ra, ha a Cavs-Pacers tárgyalások komoly stádiumba érnek - George kell a Clippersnek is. A Cavsnél aggódnak amiatt, hogy David Griffinnek még mindig nincs szerződése. Iguodala iránt a Bulls, a Jazz, a Hawks, a Timbewolves és a Clippers is érdeklődik - benne van, hogy lelép a Warriorstól. Los Angeles nincs Blake Griffin kedvenc NBA városai között. Lance Stephenson lehet a Pacers irányítója a rebuildnél. Gallinarinál csak a pénz miatt élvez elsőbbséget a Nuggets. Ice Cube kiadott egy BIG3 promót (videó).

Az esti híreket a Boston Celticsszel kezdjük, hivatalos ugyanis a Philadelphia Sixersszel kötött cseréjük. Az 1/1 megy Philly-be, míg az 1/3 mellett egy későbbi pick megy a Celticshez - ez a későbbi pick a 2018-as Lakers első körös, ha az 2-5 közé esik, ha nem, akkor viszont a 2019-es Sixers vagy Kings első körös közül a jobbik, vagy ha 1/1 lesz az a draftjog, akkor viszont a rosszabbik.

A Boston GM-je, Danny Ainge azt nyilatkozta, hogy a harmadik helyen jó eséllyel ugyanazt fogják kiválasztani, akit az elsőn választottak volna, csak kaptak még egy jó draftjogot. Chad Ford (ESPN) értesülései szerint Jayson Tatumot és Josh Jacksont Markelle Fultz-cal és Lonzo Ball-lal egy szinten kezeli a Celtics. Tatum ma van privát edzésen és interjún a csapatnál, Ballt is számításba veszik állítólag, ha a Lakers nem őt választja, Jacksonnal pedig egyelőre nem tudtak lebeszélni külön workoutot és beszélgetést.

Ford hozott még több hírt is a drafttal kapcsolatban. Egyrészt az aranysárga-lilák egyre inkább hajlanak Lonzo Ball kiválasztásának irányába. Másrészt a Phoenix Suns velük és a Bostonnal is tárgyalt arról, hogy feljebb cserélnének a negyedik helyről, éppen Ball miatt - Jackson iránt is érdeklődnek, de elég valószínűtlen, hogy a kiscsatár lecsúszik addig.

Szintén a Celticshez tartozik, hogy David Pick értesülései szerint a ma délelőtt már megemlített Daniel Theist két évre leigazolta a Boston.

És az is hozzájuk köthető közvetve, hogy Stephen A. Smith (ESPN) információi szerint a Chicago Bulls tárgyalt a Philadelphiával Jimmy Butlerről - őt akarta megszerezni a Sixers eredetileg, aztán lemondtak róla, de a Bullsnak állítólag az 1/3 kellett a swingmanért. Márpedig ha ez igaz, akkor a Boston is le tud ülni a Chicagóval beszélgetni Butlerről, és Smith értesülései szerint abban reménykednek, hogy egy, a pick köré épülő csomaggal el tudják hozni a sztárt a Bullstól - majd a sapka alatti helyüket Gordon Haywardra lőnék el úgy, hogy Isaiah Thomas és Marcus Smart is maradna az együttesnél. Smith úgy tudja, hogy a Celtics úgy érzi, jó esélyeik vannak Gordon elcsábítására, de ha nem tudnak megegyezni például a Bullsszal Butlerről, akkor simán választanak az 1/3-mal, ezzel a verzióval sincs gondjuk.

Arról a nemrég kitett Pacers-blogunkban már volt szó, hogy Kevin O'Connor (The Ringer) forrásai szerint a Los Angeles Lakers is bejelentkezhet Paul George-ért már most, amennyiben a Cleveland Cavaliersszel tényleg komoly stádiumba érnek az Indiana Pacers beszélgetései. Sean Deveney (Sporting News) jelentette, hogy a Los Angeles Clippers is szeretné megszerezni George-ot.

Ugyanide kapcsolható, hogy Gregg Doyel (Indianapolis Star) úgy tudja, hogy Kevin Pritchard azon is gondolkodik, hogy George elcserélése után Lance Stephenson lesz a gárda irányítója a rebuild alatt, és Jeff Teague-et elengedik - Stephenson a hírek szerint 4.5 kilót fogyott a szezon befejezése óta.

Ha már szóba került a Cavs, akkor folytassuk velük, náluk ugyanis még GM sincs egyelőre a július elsején kezdődő szabadügynökpiacra - David Griffin szerződése június 30-án lejár, és most sincs még meg a hosszabbítása. Dave McMenamin (ESPN) egyik forrása úgy jellemezte a helyzetet, hogy őrület, ami az ohióiak vezetőségén belül folyik, és az egész klubon belül aggasztónak tartják azt, hogy még mindig nincs megoldás erre a helyzetre, nyugtalanít sok mindenkit ez a felállás.

Múlt héten volt arról szó, hogy Andre Iguodala évi 8-12 millió dollár közötti pénzért fog hosszabbítani a Golden State Warriorsszal, ám Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint Iguodala nagyon komolyan el fog gondolkodni más csapatok ajánlatain is, és érdeklődik iránta a Utah Jazz, a Los Angeles Clippers, a Chicago Bulls, a Minnesota Timberwolves és az Atlanta Hawks is.

A Clippers erőcsatárától, a szabadügynökké váló Blake Griffintől a Pardon My Take podcastben megkérdezték, hogy mik a kedvenc NBA városai, amire azt válaszolta, hogy sorrendben New York, Phoenix, Toronto és Boston. Azért lehet érdekes ez, mert Los Angeles nincs a listán, de azt is hozzá kell tenni, hogy ettől még közel sem biztos, hogy távozik a nyáron a Clipperstől.

A Denver Nuggetstől szintén szabadügynökké váló Danilo Gallinari a Premium Sporttal beszélgetett, akinek elmondta, hogy a coloradói alakulat nem az első számú opciója, pont ugyanolyan helyen áll számára, mint a többi franchise. Az olasz kiscsatár azt is hozzátette, hogy a Nuggets nagy előnye az, hogy 5 éves szerződést adhatnak neki, míg más csak 4 éveset.

A végére pedig Ice Cube maradt, aki kijött egy promo számmal a nem sokára induló BIG3 ligának:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus