Hírmorzsák 2017-06-19 (10:50)

Paul George megmondta a Pacersnek, hogy jövő nyáron távozik a csapattól, jó eséllyel a Lakershez. Az Indiana több csapattal is tárgyalt már George-ról, köztük a Cavsszel is. A Lakers nem akar cserélni George-ért - az aranysárga-lilák még egy első körös picket akarnak szerezni. A Mavsnél azon gondolkodnak, hogy Ricky Rubióért cserélnek. A Celtics Anthony Davist szeretné megszerezni, de a Pelicans nem adja. A Boston érdeklődik Daniel Theis iránt. Ettore Messina újabb 2 évig marad a Spursnél.

Gyorsan változnak a dolgok Paul George-dzsal kapcsolatban, hiszen nemrég jelentette ki, hogy az Indiana Pacers játékosa, és így is készül a szezonra, a tegnapi nap híre viszont Adrian Wojnarowskitól (The Vertical, Yahoo Sports) jött, hogy George (illetve ügynöke, Aaron Mintz) megmondta a Pacersnek, hogy legkésőbb jövő nyáron, szabadügynökként elhagyja az együttest, jó eséllyel a Los Angeles Lakers kedvéért.

Mivel George kikötötte, hova fog menni, így elég kicsi a csereértéke, a csapatok csak egyéves bérletként tekinthetnek rá - Wojnarowski úgy tudja, hogy több klubbal is tárgyalt már a Pacers George-ról, köztük a Cleveland Cavaliersszel is. Az újságíró is hozzátette, hogy sem fiatalja, sem pickje nincs a Cavsnek, ami a Pacers számára érdekes lehet (és a hírek szerint ezt is várnak a kiscsatárért), George pedig nem kötötte ki, hogy ő az ohióiakhoz szeretne kerülni (akár csak erre az egy évre is). Dave McMenamin (ESPN) forrásai szerint a Cavsnek úgy is kellene George, hogy semmiféle biztosítékot nem kapnak tőle a hosszútávú maradásra. Ramona Shelburne (ESPN) úgy tudja, hogy a Los Angeles Lakers nem akar idén nyáron cserélni George-ért, mert egyetlen fiatalt vagy draftjogot sem akarnak feladni érte, mikor jövő nyáron csak simán leigazolhatják.

A Lakersszel kapcsolatban meg lehet említeni, hogy Shelburne értesülései szerint megpróbálnak még egy első körös draftjogot szerezni - náluk van az 1/2 és az 1/28 is. Az újságíró úgy tudja, hogy legalább két másik, lotteryben lévő együttessel tárgyalt már az aranysárga-lila klub, és olyan játékosokat szeretnének, akik a periméter védekezésüket, valamint külső dobásaikat is javítani tudják.

Mike Fisher (105.3 The Fan) információi szerint a Dallas Mavericks azon gondolkodik, hogy Ricky Rubióért cseréljenek - a texasi gárda vezetőségén belül már több beszélgetés is folyt erről. Mint ismert, a Dallas irányítót akar szerezni a nyár folyamán (akár a drafttal, akár a szabadügynökpiaccal kapcsolatban volt erről értekezés a szempontjukból, mindig ez került elő), a Minnesota Timberwolves pedig már több mint egy éve árulja a spanyolt.

A tegnap az 1/1-et elcserélő Boston Celticshez két hír tartozik. Egyrészt a már említett Adrian Wojnarowski forrásai szerint nagyon szeretnék megszerezni Anthony Davist (ahogy a ligában gyakorlatilag mindenki), de a New Orleans Pelicans nem hajlandó lemondani egyelőre Davisről, és legalább egy teljes szezont szeretnének adni a Davis-DeMarcus Cousins kettősnek. Davisnek egyébként 2021-ig szerződése van a Pelicansszel, úgyhogy egyáltalán nem kell kapkodnia Dell Dempséknek vele kapcsolatban. Másrészt a Sportando jelentette, hogy érdeklődnek Daniel Theis iránt - a német center szerződése lejárt a Brose Baskets Bambergnél, és a 25 éves játékos idén 9.2 pontot és 4.4 pattanót átlagolt az Euroligában.

A San Antonio Spurs 2 éves szerződést ajánlott Ettore Messinának, amit Gregg Popovich segédedzője el is fog fogadni. Messina jelenlegi kontraktusa június végén lejár, de a szakember az Il Corriere della Serának elmondta, hogy már csak alá kell írnia a papírokat. Messina szerint a Spurs éreztette vele, hogy szükségük van rá, egy percet sem késlekedtek az új szerződés felajánlásával, ezért marad. Az olasz válogatott szövetségi kapitánya egyébként ezért mond le a nemzeti együttes irányításáról az Európa-bajnokság után.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus